Pes po nehodě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15313
4.6.26 16:13
@Markéta80 píše: Více

Cely je to divny. Chudak pejsek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.26 16:19

@Jazmine já si myslím že se mělo operovat hned, ale,,majitelka,, řekla že na to nemá a že peníze sežene a od tý doby pes doma leží a chcípe v bolestech. Ten zánět dělohy mi vět řekl, máš den, max dva na rozmyšlenou, hned jsem řekla, že hotově to nedám a pokud se můžeme domluvit na splátky, tak operovat, druhý den byla na sále :nevim:

• Citovat
  • Upravit
80176
4.6.26 16:53
@Elfido píše: Více

No však jo. Klidně ho muže mít ty čtyři roky a klidně muže být sama měsíc. Stane se, že chlap opustí těhotnou ženskou. A už je problém. Jeho bydlení, ona tři roky na rodicaku, teď zase těhotná, a chlap ji vyrazí. Takže prachy dá za bydlení - kauce plus nájem a je v háji.
Nevím, jestli to tak bylo, ale klidně může být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3454
4.6.26 16:56
@Anonymní píše: Více

To jsem psala výš taky a pořád chci věřit že takovej kosočtverec by nebyla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3454
4.6.26 17:03
@inkakřivák píše: Více

Tohle asi nemá smysl řešit, stejně o sobě každej napíše jen co chce, jen aby se obhájil :nevim:
Každopádně doufám že napíše jak to dopadlo..Ach jo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.6.26 17:24

@Jazmine já věřím, že takových lidí je pořád spousta mezi námi. Je to pro ně,,jen,, zvíře, to se dá případně koupit nové a zdravé :nevim: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
3454
4.6.26 17:38
@Anonymní píše: Více

Bohužel, máš pravdu. :cert: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59403
4.6.26 17:46

@Alušáček raději nechat uspat, vždy musí ten pes brečet bolestí i když buldoci mají práh bolestivosti jinde, ale pokud ani nečůrá tak to je průser a možná páteř a to je konečná :?. osobně bych se raději na uspání domluvila hned pokud vím že na operaci prostě peníze nejsou a nebudou a extra vyšetření taky nebylo tak kdo ví co ta páteř :? navíc ta operace má být vždy co nejdřív po úrazu tohle už bude částečně srostlé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
579
4.6.26 19:13

Pokud nemáš peníze na operaci, nech ji uspat. Různé kliniky zoperují psa jako člověka, ale není to zadarmo. Nejí asi proto, že má perforované střevo, ty zlomeniny má částečně srostlé, když se tak dlouho nic neřešilo…sama od sebe bez chirurgického řešení se asi nezlepší, ty injekce byly asi proti bolesti. Pokud je solidní vet, měl by ti doporučit postup. Případně bych šla jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
4.6.26 20:27
@Jazmine píše: Více

Vzhledem k tomu, že pojištění malého mladého psa stojí odhadem 7000 Kč za rok, tak to by si moc nepomohli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15313
4.6.26 20:34
@inkakřivák píše: Více

Jistě můžeme vymyslet milion teorií proč zakladatelka takhle týrá zvíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3454
4.6.26 22:30
@jita555 píše: Více

Není pravda. Ad A, limit plnění za 7000 ročně by byl ten z vyššich, dá se pojistit pes od 200 za měsic u některych pojišťoven je plnění této sazby právě 30 tis. max.
Ad B, vychazíš z premisy, že šla k veterinari až nyní, poprvé? Po 4 letech?
Takže ano, pomohla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
652
4.6.26 23:32
@Jazmine píše: Více

Ale nízké pojištění s plněním 30 tisíc nedává smysl. Myslím obecně, má smysl se pojišťovat na vysoké málo časté škody. 7000/rok je normální pojistné, schválně jsem se dívala.
Chápu, že tady by to možná pomohlo, s tím nejmenším pojistným by doteď zaplatili za 4 roky pojistné cca 10 tisíc, ale pes taky mohl potřebovat veterináře postupně třeba za 100 tisíc a je to v pytli…
Asi mají první úraz, očkování se z pojistky neplatí, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3454
5.6.26 00:32
@jita555 píše: Více

Ale takhle k tomu nemůžeš přistupovat, pochopitelně to každá pojišťovna má nastavené tak aby to pro ní bylo rentabilní. Já nevím, platila sis někdy cestovní pojištění nebo povinné ručeni? :D Jak nedává smysl? Jasně, že dává. Pojištění slouží k tomu, pokrýt náhlé větši výdaje. Kdyby si platila měsičně dvě blbý stovky, tak teď nemusí řešit utracení psa :roll:! Naopak právě pro takové, jako je zakladatelka je to určené. Zaplatila by za 4 roky 10 tis, a teď by jí proplatili operaci za 30. Vzhledem k tomu, že smrdí korunou, tak jí by to pomohlo velmi.
S nízkou pojistkou přece nemůžeš čekat že ti dají vysoké plnění.

Příspěvek upraven 05.06.26 v 00:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14980
5.6.26 00:36

Já bych již ke všemu vyřčenému dodala, že zrovna buldočci jsou velmi zatížení zdravotními problémy. Pokud si někdo pořídí takové plemeno, tak i bez nehody zpravidla dřív či později nějaké potíže přijdou a majitel by měl být zajištěný. Jenže když někdo kouká při výběru jen na roztomilost, tak to pak takhle dopadá :cert:

A mně se teda nechce věřit, že by veterinář pustil psa v takovém stavu domů - tedy že by to doporučil. Mám takový pocit, že jste spíš odmítli platit hospitalizaci, nemýlím se? :roll: Protože my jsme měli zrovna před rokem na veterině kočku, z jiného důvodu, ale podobné problémy a rozhodně veterinář doporučoval, ať je takové zvíře na kapačce (výživa a léky na bolest) a domů šla až když začala sama žrát a čůrat. Samozřejmě že nutit nás nemohli, ale určitě by neřekli: To je v pohodě, vemte si zvíře domů. Tomu fakt nevěřím.

Takže jen prodlužuješ její trápení na úkor vlastní sobeckosti. Dneska se dá udělat i sbírka, na Doniu je každou chvíli nějaké zvíře. Dá se domluvit s lékařem na splátkovém kalendáři. Dá se oslovit nějaký spolek, který si pejska vezme pod svá křídla… Nechápu, jak můžeš koukat, jak pejsek trpí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný