Pes pokousal člověka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MarkétkaBeruška
16.6.15 21:11
@Anonymní píše:
A co po mě chcete..Mě taky dost vadí, ze mě tu málem ukamenujete,, slovíčkaríte, rešíte tu fotk doslova blbosti, na které jsem se vubec neptala,,tAKY SE MI TO NELÍBÍ,,a já zapoměla já musím mlčet, protoze já za to muzu,,Ano nechám to zamnknout, a uz se sakra budu premlouvat, se na něco zeptat. Já jsem si své chyby,, která vlastně ani moje není uvědomila. Ale porád dokola to rešíte. A děkuji dvěma uzivatelkám, které to pochopili…

Jo dobře, i když opustíme tu fotku…vždyť se Ti odpovědi dostalo. Myslím, že reakcí na první (úvodní) tvůj příspěvek bylo víc než dost, je už jen na Tobě jak si to přebereš, podkladů proto, udělat si názor popř. ho změnit máš dost.

• Citovat
  • Upravit
32028
16.6.15 21:36
@Anonymní píše:
A co po mě chcete..Mě taky dost vadí, ze mě tu málem ukamenujete,, slovíčkaríte, rešíte tu fotk doslova blbosti, na které jsem se vubec neptala,,tAKY SE MI TO NELÍBÍ,,a já zapoměla já musím mlčet, protoze já za to muzu,,Ano nechám to zamnknout, a uz se sakra budu premlouvat, se na něco zeptat. Já jsem si své chyby,, která vlastně ani moje není uvědomila. Ale porád dokola to rešíte. A děkuji dvěma uzivatelkám, které to pochopili…

Já opravdu netuším proč se vztekáš :nevim: nikdo po tobě nic nechce, odpovědi jsi dostala myslím docela v klidu a podrobně a že se ostatním nelíbí, že konverzuješ tímhle stylem, …

@Anonymní píše:
Ze jsem sem vubec psala.Az vám se někdy něco takového stane,,, tak si vzpomente ano.Ale já jsem zapoměla, jste všechny stoprocentí a vaší pejsouvé taky nemají zádné mouchy, jsou mírumilovní. Ten pes nikdy dítě nepokousal, nikdy. Děti má rád. Ale kolem zahrádky, kde je metr a pul mezera, a hned pechovej plot, nevede cyklostezka, je tam zákaz. proč se hned oborujete co kdyz pokouše dítě.

tak co na to říct… když jsi to nepochopila doteď, nepochopíš to ani teď. Přeber si to jak chceš : ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.6.15 22:15

V tom případě taky nějak nechápu, co vlastně zakladatelka chce slyšet.. Protože většina lidi napsala jak to cítí a tak asi to bude cítit i ona pani.. Tak podle toho si může udělat obrázek..jak to dál bude…
Ani mě nepřijde, že by tu někdo někoho kamenoval.. Prostě její rodina udělala chybu, tak většina napsala, já se snažila poradit, jak třeba přizpůsobit zahradu a možná trochu štěstí, aby pani nepodala někde stížnost…záleží i na okolí, pokud fakt pes vyjíždí na lidi, tak asi lidi klidně můžou podat stížnost.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
16.6.15 22:38

Zakladatelko, máme štěně náročného psa. Chystáme se chodit do psí školky. Paní, která ji vede, jezdí i k lidem domů - pomáhá řešit problémy apod. Není něco takového i u vás doma?
Ono je hezké posílat na cvičák, ale když ta možnost není, tak by to třeba šlo takhle.

My na cvičák taky asi chodit nebudem. Prvak naše plemeno na to není úplně „vhodné“ a druhak jsem nenašla cvičák, který by se mi líbil.
Ale zrovna pro německého ovčáka je cvičák dobrej, o tom žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
16.6.15 23:30

Paní vás nezažaluje, ale nejspíš podá trestní oznámení, takže radím začít šetřit na právníka, odškodné a platbu zdavotní pojišťovně. a domluvit se přes mediatora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
16.7.15 12:55

Já vím že je to starásdiskuze ale narazila sem tu na ní a nemůžu nereagovat 8o

@Anonymní píše:
Ahoj všem. Potrebuji poradit. Máme německého ovčáka. Je hodný, akorád nemá rád, malé plemena,, kola, a nevím jak to napsat lidi, co mají ty hulky kdyz jdou na turu. Máme dost zabezpečenou zahradu.Pes se prostě nemuze dostat ven. Jenze hned vedle zahrdy, je vyšlapaný chodníček, kudy jezdí blázni na kole,, pěškari a podobně. Na obci uz jsme si stězovali, ze at porádně označí kudy je cyklostezka, Trvá to uz 8 lest, a nikdo stám nic nedělá. Ale k jádru věci. Protoze pes je na ně agresivní, tak ho musíme neustále zavírat do kotce, protoze si lidi stězují, a bojí se ho. Drevěný plot má prez dva metry :nevim:.Jenzr, dneska šla tchýně s mou dcerkou zavrít kruty. Sotva pootevrela branku, tak spozarohu vyjelo kolo.Pes to zpozoroval, a nez stačila zavrít branku tak pes proklouzl, srazil tu zenskou z kola a pokousal jí ruku a nohu. Tchýně hned psa odtáhla a já honem utíkala z baráku za tou paní. Je pravda ze to měla hodně, tchýně paní odvezla na pohotovost. Dál nevím. Pred hodinou prijela, a ze prej ta zenská nadávala jak je mozné ze takovej obr si běhá navolno,, a podobně..Ze ona má vrodině policajta ze to tak nenechá a ze bude pozadovat náhradu škody, a utracení psa :zed:.Jako o peníze tu nejde zaplatíme co chce, ale prece jen tak nemuze nechat utratit psA.

upřímně se jí nedivím, nezvládli jste výchovu psa a vychovali z něj agresivní zrůdu.
psát tu, že u vašeho baráku není cyklostezka.. jak píšeš, vadí mu i lidi s holemi - takže problem bude evidentne jinde než v kolech a cyklostezce, která je jinde. nehledě na to, že na kole nemusíš jezdit jen po cyklostezce. tvuj pes je labilní ma*or, kterej by měl být utracen.

@neumisa píše:
za psa je zodpovědný majitel - jak za zabezpečení, tak za výchovu. V obou případech jsi selhala. Být tebou, tak zalezu někam hluboko a přestanu se tady ohánět větami jako „nikdy dítě nepokousal“. Té cyklistce jsou taková prohlášení k prdu.

asi tak: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.9.16 21:40

Můj pes pokousal na vycházce paní. Mou nepozornosti. Nechci to tu rozebírat a stydím se za svou nezodpovědnost tak Prosím zachovat anonym. O paní jsem se postarala. Má dva stehy na ruce. Odmítá jakoukoli kompenzaci. Stejne ji ale chci něco dát. Alespoň dárkový koš. Nemate zkušenost jakou kompenzaci by nám třeba určil soud? Kolik vam přijde adekvátní?

• Citovat
  • Upravit
42775
11.9.16 21:45
@Anonymní píše:
Můj pes pokousal na vycházce paní. Mou nepozornosti. Nechci to tu rozebírat a stydím se za svou nezodpovědnost tak Prosím zachovat anonym. O paní jsem se postarala. Má dva stehy na ruce. Odmítá jakoukoli kompenzaci. Stejne ji ale chci něco dát. Alespoň dárkový koš. Nemate zkušenost jakou kompenzaci by nám třeba určil soud? Kolik vam přijde adekvátní?

tak někdy asi nejde o kompenzaci, ale o to jak se majitel psa zachová a ty jsi se zachovala jak jsi v dané chvíli měla - asi bych dala dárkový koš s vyjádřením lítosti. Jinak soud asi přihlíží zda je člověk na nemocenské a bolestné :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
11.9.16 21:50

Ja taky myslim, ze si z toho nedelej az takovou hlavu-zachovala jsi se spravne, jiste si se i poucila do budoucna, abys psa nemela na volno nebo s kosikem a proste davala vic pozor..no a urcite bych to neresila financne, ale darkovy kos nebo treba nejaka poukazka na sluzbu (masaz, kadernice apod) by jiste potesila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
11.9.16 21:56
@Anonymní píše:

Záleží kde na ruce, jestli bude mít neschopenku, jestli může pracovat (třeba psát na PC nebo co já vím - mýt nádobí). Jestli někde na předloktí a ničemu to moc nevadí, zdály by se mi tak od oka adekvátní dva litry jako bolestné. (opakuju, beru to jen podle sebe, zkušenost s tímto naštěstí nemám). Při nějaké neschopnosti rozhodně víc.
Myslím, že ses zachovala dobře, o paní ses postarala a své chyby lituješ. Ona si to ta paní uvědomuje a proto nic nechce. Takže bych taktéž volila ten dárkový koš, peníze by ji třeba mohly urazit. :nevim:
Ovšem kdyby ses chovala jak hulvát, si piš, že by tě paní PRÁVEM oškubala jako slepici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
11.9.16 21:56

Jsou lidi co by te hnali k soudu kvuli utraceni psa nebo chteli prachy, jsou lidi jako ja co to chapou a proste by nad tim mavli rukou pro 2stehy - pokud by to tedy nebylo opakovane nebo by mi neurval celou nohu. Ty jsi se postarala a me jako lidumilovi a psomilovi by to stacilo. A kos by byl pekny bonus a mila pozornost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
11.9.16 22:52
@Anonymní píše:

Bohužel zkušenost mám. Nicméně, nejprve ke zranění. I když jde jen o dva stehy, bývá kousnutí od psa bolestivé, někdy se podebírá, pes si, jak známo, nečistí zuby a tak má v tlamě plno bakterií. Udělej vše, aby jste se rozešli smírně, kompenzace od soudu je jedna věc, roky táhnoucí se soudní řízení, pak věc druhá. Ale také pozor na přehnanou vstřícnost ohledně případné finanční kompenzace. Já ji projevila a požadavky se pak začaly násobit a násobit. Pokud jsi narazila na slušnou paní, děkuj osudu, obdaruj ji třeba dárkovým košem, nebo poukazem na dovolenou, pokud by zranění komplikovalo a vůbec v tomto případě nákladů nelituj. A to nejdůležitější na závěr, odpovědnost za škodu způsobenou psem jde razantně snížit pojistkou k běžnému pojištění domácnosti. Máme ji po zkušenostech sjednanou na nejvyšší možnou hranici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1701
11.9.16 23:09

Dobry vecer. Chtela bych znat vas nazor. Tchyne ma vlcaka, fenu, ani mevim jak starou, tak kolem peti let. Kdysi mela nejaky vycvik, ale nikdo s ni ted necvici, neposloucha, je to rapl. Neverim ji od prvni chvile, co jsem ji videla. Skace po lidech (vita),a chyta za ruce tlamou. Nekousne, jen proste chytne, vyzaduje pozornost. Mame triletou dceru. Kdyz je na zahrade, fena musi byt zavrena, za tim si stojim a neni s tim problem. Dnes prisel muz od tchyne, ze kdyz byla dcera na trampoline a on u ni stal, fena pribehla a zezadu muze chytla zubama za predlokti a stahla smerem k zemi. Poranila ho, tekla mu krev. Dela to casto, ze takhle chyta za ruce, nikdy ale nestiskla. A ted mi reknete co s tim. Proc to dela? nikdo ji neublizuje, ma velkou zahradu na behani…zarli na.nasi dceru? Muze to byt projev zarleni? Nebo nejala skryta, stupnujici se agrese? Nevim proc byla pustena, kdyz tam byla dcera. Predstava, ze by takto chytla ji…na cvicak s ni nikdo chodit nebude. Kazdy se vymlouva, ze na to nema cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
12.9.16 08:47

@Lonna jako já nevím, nejsem pejskař a nerozumím psům, ale myslím si že si vynucuje pozornost :? ale co s tím dělat nebo nedělat, to fakt nevím, snad se tu najde někdo kdo poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
12.9.16 08:51

@Lonna Jedoduchý, je to forma hry, neovládá se. Musí se cvičit. byla bych nekompromisní, a buď ať mají zvíře celou dobu zavřené, nebo a´t ho cvičí.

Ten pes za to nemůže, je to chyba majitelů. na tchánovce takhle nevyjíždí? Já mám teda zkušesnot jenom s kříženýma vlčákama, nic čistokrevného, a pokaždý je dotyční měli vychovaný, že si na lidi nic nedovolili.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný