Pes při VŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
60142
7.3.21 23:55
@Anonymní píše:
@Baba to je hezký nápad, ale pejska plánuji celý svůj život a utrhlo by mi srdíčko ho dát, i když do dobrých rukou, kde by byl užitečný. Proto plánuji jen něco malého (čivava, špic…)

A co ten utulek? My si vzali na doziti dva starecky, meli jsme je tak dva roky, a jednu tehdy ctyrletou, ta s nami byla dyl. Je to smutny, ze umrou brzo, ale zas umreli by sami v tom utulku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.21 23:56

@zzpet upřímně vše, co jste zmínila zvažuji od dětství, co psa chci.

Co se týče plemene, sáhla bych po čivavě nebo špicovi. Něco malého, co se vejde od tašky.

Denní program ještě nevím, na VŠ zatím nechodím, ale usuzuji, že by čas byl, když ostatní mají čas na brigády a práce.

Když budu nemocná, určitě mě v tom rodina a přítel nenechá. To samé platí, i když by byl nemocný on. Řidičák mám, po doktorech jezdit můžu.

Obecně moc necestuji, ale po hotelech, co případně jezdím, pejsky vídám. A s mým výběrem plemen by to neměl být problém.

A konečně finance…to by se podíleli i rodiče.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.3.21 23:58

@Baba do útulku jezdím pravidelně venčit. U nás však jedině štěně, které si vychovame a bude to v našich rukou (máme byt).

• Citovat
  • Upravit
4653
8.3.21 00:00

Pokud budeš bydlet u rodičů, konzultuj to s nimi, jestli o psa stojí a byli by ochotni s ním vypomáhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.21 00:00

@stín katedrál to je samozřejmost.

• Citovat
  • Upravit
944
8.3.21 00:40

Já myslím, že už nikdy nebudeš mít tolik času, jak na VŠ. Zvlášť když budeš bydlet u rodičů a ti budou ochotni tu a tam vypomoci ať už s venčením, hlídáním či případně finančně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
8.3.21 02:09
@Anonymní píše:
@zzpet upřímně vše, co jste zmínila zvažuji od dětství, co psa chci.

Co se týče plemene, sáhla bych po čivavě nebo špicovi. Něco malého, co se vejde od tašky.

Denní program ještě nevím, na VŠ zatím nechodím, ale usuzuji, že by čas byl, když ostatní mají čas na brigády a práce.

Když budu nemocná, určitě mě v tom rodina a přítel nenechá. To samé platí, i když by byl nemocný on. Řidičák mám, po doktorech jezdit můžu.

Obecně moc necestuji, ale po hotelech, co případně jezdím, pejsky vídám. A s mým výběrem plemen by to neměl být problém.

A konečně finance…to by se podíleli i rodiče.

No tak co resis?
Uz nikdy nebudes mit tolik casu jako na VS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.3.21 08:11

@moof děkuji ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.21 08:12

@Lucie_Sx zvažuji hlavně svoje možnosti, pejska jsem nikdy neměla a chci pro něj to nejlepší. Jak se říká „dvakrát měr, jednou řež“ ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.3.21 08:29

Známé dcera studovala farmacii, což není jednoduchá škola. Našla si bydlení, kam ji vzali s větším chlupatým psem. Velmi aktivně se věnovala sportovním aktivitám se psem. Dala školu v pohodě.
Druhá studovala ekonomku a jezdila s jorkšírem. Taky v pohodě.
Podle mne se to dá zvládnout určitě.
Spíš jde o to, že je prioritou pes a škola. Důležitý je také výběr plemene, zvážení finanční situace, apod. Zkrátka obecné, ale důležité body, které nutně musí zvážit každý zodpovědný člověk, který si chce pejska pořídit. Však jsou lidé, kteří mají psa, chodí do práce, starají se o děti a psa zvládají v pohodě. Co se týká dovolených, tak existuje hodně hotelů a penzionů, kde jsou psi vítáni. Byť za poplatek.
A hlavně pořizovat psa s PP a ne bez PP! Případně adoptovat útulkáče.
Anonym, protože dávám info o cizích lidech.

• Citovat
  • Upravit
10030
8.3.21 08:50

Poridila jsem si na VS psa z utulku, krizence jorksira s jezevcikem. Studovala jsem narocny obor, a k tomu mela dalsi aktivity, ale zvladnout se to dalo v pohode. Mela jsem ho jako prioritu. Vybrala jsem si maleho psa, protoze jsem jezdila k mym rodicum na vikendy. Na VS jsem si nasla sveho manzela, takze to mi pak ulehcilo peci, co se venceni tyce. Jeste hodne pomohlo to zvladnout bez problemu to, ze jsem bydlela jednu ulici od fakulty. Tim padem jsem nemela problem stihat ho vencit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
8.3.21 08:52

No, ještě budeš mít hodně času, až budeš doma na mateřske a rodičovske dovolené.. Já jsem teď na rodičovské s druhým dítětem a naše štěně je doma samo v průměru 2-3 Hodiny týdně, jinak je s námi pořád, denně vycházky s dětmi, jednou denně s ním chodím sama.. I na předchozího pejska jsem měla během rodičovské spoustu času..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
8.3.21 08:53
@Baba píše:
A co ten utulek? My si vzali na doziti dva starecky, meli jsme je tak dva roky, a jednu tehdy ctyrletou, ta s nami byla dyl. Je to smutny, ze umrou brzo, ale zas umreli by sami v tom utulku.

To je supr :srdce: Memu psovi tehda bylo 2,5, kdyz jsem si ho brala. Ja na vek nekoukala, vzala bych si i seniora, ale kdyz jsem videla jeho fotky, uplne jsem se do nej zamilovala a musela ho mit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
8.3.21 09:17

Pokud ti bude pomáhat rodina, když budeš potřebovat, nebála bych se a šla do toho ;) A ani pejska z útulku bych nezatracovala, to nevadí, že bydlíš v bytě. Sousedi mají už tak 3 roky dva pejsky z útulku, jsou to bráchové ;) Jako asi roční byli odebráni v jedné rodině. Nebyli dobře socializovaní, neuměli jíst a pít z misky. Jediné co znali, byly zbytky jídla, které dostávali do kýblu :roll: :( Jeden z nich byl divočejší, bál se lidí, učila je chodit na vodítku. A sousedka je trpělivě vypiplala (už tedy měla zkušenosti se psy). Dnes jsou to spokojení a šťastní hafani. Naprosto v pohodě. Věrní společníci, kteří by se od svým majitelů nehnuli na krok. A syn mé kamarádky si před lety vzal z útulku psa středního plemene, křížence. Má zlatou povahu (naštěstí tedy) a je to skvělý společník. Může ho vzít kamkoliv s sebou. Jednoho dne i zachránil svého pána, když se vraceli v noci domů z práce přes park (bere ho sebou do práce) a byl přepaden „spoluobčany“. Syna kamarádky útočníci zezadu srazili na zem, měl otřes mozku. Nevšimli si však, že má psa a ten na ně ze tmy zaútočil a zahnal je. U svého pána tak vyváděl, že ten se hned probral z bezvědomí :D ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10923
8.3.21 09:26

Já si pořídila pejska na VŠ, zalezi, jakou skolu asi vyberes. Ja byla na CZU v Praze, ekonomka a casu jsem na nej mela hodne teda. :palec: Bylo to moje nejlepsi rozhodnutí, je to muj partak na vse. Naopak jsem mela pak hruzu z toho, jak to bude, az nastoupim do prace, protoze na Vš jsem na nej mela daleko vic casu. No, kazdopadne jsem nasla dobrou práci a cas na nej mam i ted. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný