Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Artuše píše:
No hledala jsem teď na webu a našla i nějakou spirální mobilizaci nebo co. Problém je, že nemám žádné hlídání a mám tři male děti. Jediná fyzio, co je u nás je na mateřské. dovolene a nejde se jí dovolat, už jsem ji psala i maila. Doktor mě pořádné rehabky napsat nechce, pac jsem ještě mlada(26),jiný důvod v tom nevidím… zkusím stihnout tu fyzio, treba se zadari. Tu páteř mám fakt děsnou. Díky
Mě napsala rhb neuroložka. Zkus to přes neuro ať ti praktik napíše žádanku kvůli bolestem páteře.
@Apaji jj, to mám taky v plánu… i když kolik času člověk stráví tím běháním po doktorech než něco vyřídí… ![]()
Aha, to záleží kus od kusu
Já šla k praktikovi na klasickou preventivku a stěžovala si, že se mi strašně zhoršily bolesti páteře (mimo jiné). Jestli je to na neuro nebo ortopedii. Vypsal žádanku na neuro, jeden telefon, objednání a už jsem šla. Ale pokud máš laxního praktika, tak to nezávidím
Zase je fakt, že neuroložka to vzala od podlahy a poslala mě na x vyšetření - včetně CT mozku a eeg (jsem po operaci mozku, tebe by to asi nepotkalo). Ale jak se to rozjelo, tak to šlo fakt rychle.
@Apaji tyjo, tak to Teda koukam…Já jsem se teď rozhodla změnit i ortopeda a za rok jít do Brna, kde se na skoliosy specializují. Mám na páteři zakřivení 3, největší 35 stupňů a tam to pravé bolí pořád. Na druhou stranu…možná je lepší být v nevedomi
pokaždé, když jsem se vypravila na kontrolu s páteří jsem z toho dobu smutná, že jsem tak dopadla a když zjistuji co mě čeká tak od 40 let a jediná pomoc je se cpat prášky proti bolesti
. Tu fyzio si zkusím zaplatit aspoň pár hodin na naučení cviků, doma už to pak zvládnu sama.
Mám dotaz, jestli je nutné cvičit každý cvik najednou 21× nebo si mohu sestavu zacvičit nadvakrát, tedy ráno 11× a večer 10×? Ani po třech měsících poctivého pravidelného cvičení nedokážu udělat naráz 21 cviků a když už, není mi to moc příjemné. Také je mi divné, že na internetu jsou ohledně Pěti Tibeťanů na různých stránkách různé a odlišné cviky. Která sestava je tedy ta správná?
@Iveta Černá Cviky se mají denně opakovat 3×- 21×, postupně zvyšovat počet. Takže pokud ti je příjemných 10, udělej 10 a opakuj až další den.
@Iveta Černá píše:
Mám dotaz, jestli je nutné cvičit každý cvik najednou 21× nebo si mohu sestavu zacvičit nadvakrát, tedy ráno 11× a večer 10×? Ani po třech měsících poctivého pravidelného cvičení nedokážu udělat naráz 21 cviků a když už, není mi to moc příjemné. Také je mi divné, že na internetu jsou ohledně Pěti Tibeťanů na různých stránkách různé a odlišné cviky. Která sestava je tedy ta správná?
Ono to chce vytrvat a časem zvládnete těch opakování bez problému víc.
Boleli vás po cvičení 5 tibetanov kolená? Ako som ich začala cvičiť, tak ma bolia, myslím, že z 3.cviku.. Tak sa chcem opýtať, či má niekto podobné skúsenosti. Ďakujem.
Má to něco do sebe, zatím cvičím jen dva týdny a cítím víc energie. Taky záda už mě vůbec nebolí.