Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Sice jsem tu už podobná témata našla, ale nějak jsem se nedohrabala ke konkrétnímu názoru…jde o tohle, pořídila jsem si teď eliptický trenažér a sice už sem cvičila doteď ale nic moc, na tomhle chci rozjet naplno-jenže, já mám na to prostě čas až večer…
s malým to nejde, by se mi tu do toho motal, ještě bych mu ublížila…takže buď mohu tak v šest večer-to když malého vykoupe a uloží manžel a nebo když sem tu sama tak dejme tomu třeba tak půl osmá…když pominu to že je horší takhle večer se dokopat, pak je tu otázka druhá, nebude to mít vliv na celkové spalování tuků…musím si teda hlavně jídlo rozvrhnout tak abych jedla tak dvě hoďky před samotným cvičením, ale i pak budu určitě muset něco sníst, tak to bych to viděla jen tak na knackenbrot a treba nějakou zeleninu? a jít spát tak dvě hoďky ještě po tom cvičení? cvičíte taky takhle pozdě večer až? a výsledky?
děkuju
Cas nema vliv na cviceni, pouze to co snis a kolikrat v tydnu cvicis. ![]()
Hele já zrovna teď honila info o cvičení a jídle - a našla jsem toto:
jídlo před cvičením 1-1,5h před, raději méně vlákniny. Jídlo lehké, ale výživné (takže normálně trochu bílkoviny, sacharidu i tuku) Během cvičení čistou vodu ideálně.
Po cvičení cca po 30-60 minutách jídlo bohatší na bílkovinu, ale i se sacharidem. Takže žádný knekebrot, ale třeba cottage, kousek chleba a rajče.
Dvě až tři hodinky po jídle jít spát.
Takže když si začvičíš okolo té šesté, tak bys to měla stihnout
jinak co vím, tak je vcelku jedno, jestli cvičíš ráno nebo večer…
Ahoj, ja taky cvicim vetsinou az ve vecer, kdyz dcera usne. Takze vetsinou na to jdu az po 20.hod. Blbe je to v tom, ze nekdy uz jsem fakt unavena a nedonutim se. Myslim, ze cviceni vecer vubec nevadi. Posledni jidlo mam tak hodku az dve pred cvicenim a pak zalezi. Pokud si dam jen posilovani, tak treba uz pak nejim nic, nebo jen ovoce, kdyz si dam ale rotoped a spalim minimalne 300 kcal, tak pak musim telu dodat cukr - kousek cokolady a pak proteinovy napoj, ale tohle ne vzdy. Kazdopadne, po narocnejsim cviceni bys mela vzdy telu dodat cukr
Tak já teda cvičím jógu, což je asi o dost jiné, protože to nevyčerpává, ale nabíjí. každopádně cvičím ještě později, tak v devět nebo v osm a sestava mi zabere cca hodinu času. snažím se jíst nejméně hodinu před cvičením, raději víc, konkrétně u jógy to s plným břichem snad ani nejde. a výsledky už po měsíci dennodenního cvičení nebetyčné. já teda nechci zhubnout, potřebuju posílit, protáhnout a svaly mám super, žádné nabušené, ale dlouhé protažené a cítím se báječně. po cvičení ještě skočím se psem a dobře se mi usíná. naprosto vyhovuje. takže mohu doporučit ![]()
Teda, dekuju
pravda, po tom cvičení mám vždycky obrovský hlad, co vím z dřívějška, co jsem chodila na K2…takže to já se ráda pořádně najím, jen je to na prd že je to až tak večer…teda ale fakt je ten že bych mohla třeba jen 3-4 krat tydne na tom trenažéru když by byl manža doma, tudíž už bych mohla od těch šesti a pak to dohnat v ty další dny něčím méně náročným…ráda cvičím pilates
a co teda je pro mě další problém, že v podstatě nejím maso a to je pak,,sranda,, do sebe dostat jídlo ve správnym složení, pač to opravdu určitě nemam…v tomhle hodně pokulhávají moje znalosti…nikdy sem to neřešila, dřív to nebylo potřeba…
@Mar__tanka1983 myslim že tohle se mi docela líbí…tahle rada ![]()
@Saroya píše:
Tak já teda cvičím jógu, což je asi o dost jiné, protože to nevyčerpává, ale nabíjí. každopádně cvičím ještě později, tak v devět nebo v osm a sestava mi zabere cca hodinu času. snažím se jíst nejméně hodinu před cvičením, raději víc, konkrétně u jógy to s plným břichem snad ani nejde. a výsledky už po měsíci dennodenního cvičení nebetyčné. já teda nechci zhubnout, potřebuju posílit, protáhnout a svaly mám super, žádné nabušené, ale dlouhé protažené a cítím se báječně. po cvičení ještě skočím se psem a dobře se mi usíná. naprosto vyhovuje. takže mohu doporučit
Tyjo, to pred tebou tleskam
To ja se musim povecerech ucit
![]()
@Katty Caprio díky
mě to hodně baví a vidím okamžité výsledky, navíc je to návykové, úplně se na to těším přes den, až si zase zacvičím, jsou tam i dechová cvičení a relaxace, hodně mi to sedí.
Já chodím do posilky dopolko, prootže večer jsem už unavená a pak nemám už jak energii tak ani sílu. Dělám i kixbox takže mě to vyhovuje spíš takhle ![]()
@Saroya Ahoj. mohla by jsi mi prosím napsat název dvd nebo odkaz na stranky z kterých cvičiš? Chtěla bych taky začit s jogou spiš pro relax a uklidněni. Nechci žádný posilovaní atd. Chtěla bych si koupit dvd ale budu radši když mi někdo doporuči osvědčené. Díky moc.
@Ajanocka píše:
@Saroya Ahoj. mohla by jsi mi prosím napsat název dvd nebo odkaz na stranky z kterých cvičiš? Chtěla bych taky začit s jogou spiš pro relax a uklidněni. Nechci žádný posilovaní atd. Chtěla bych si koupit dvd ale budu radši když mi někdo doporuči osvědčené. Díky moc.
bohužel dvd ani stránky neporadím. mám Knihu o józe, je skvělá, polopatická, ale přitom komplexní, je to dost stará kniha přeložená z anglické verze, autoři Lucy Lidell, Narayani a Giris Rabinovič. počítám, že ji v knihkupectví neseženeš, ale zase mnoho jiných.
@Saroya píše:
@Katty Caprio díkymě to hodně baví a vidím okamžité výsledky, navíc je to návykové, úplně se na to těším přes den, až si zase zacvičím, jsou tam i dechová cvičení a relaxace, hodně mi to sedí.
Az budu mit nekdy volnou chvili, urcite to vyzkousim taky. Diky za typ
![]()
Dobré ráno.
Začala jsem cvičit a od té doby mám šílený průjem - do cvičení ok, po cvičení už je to horší :-/. Už je to tak deset dní. Stravuju se pořád stejně, jím zdravě, jen jsem přidala to cvičení. Mohlo by to fakt být z toho?