Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Toluma hele tady to tedy fakt odsejpalo rychleji. Ja si PFC moc teda nepamatuju, protoze mi bylo priserne zle. Ja snasim spatne narkozy, takze ja vysla ven do cekarny, mela jen pockat na doktora a do 10 minut jsem lezela zpet na kapacce. Ale meli jsme tam byt na pul 9, myslim, ze vsichni najednou, rovnou si te koordinatorka vzala, odvedla vlastne az skoro do postele. Takze v posteli jsem byla tak okolo 9? Mezi jednotlivejma holkama nejsou vubec nejaky prodlevy dlouhy, protoze treba jeden doktor si udela dve svoje pacientky a dalsi doktor dalsi dve, rychle se tam vystridaj. A ja sla uplne jako posledni na radu a do 12 jsem byla venku urcite uz se vsim vsudy. Kdyby se mi neudelalo zle, tak je to rychly si myslim.
@Toluma a tady je to hezky fakt, mas tam i wifi
je tam cisto, klid. Nevadilo mi to. A chlap muze cekat venku pred “salem”. Mista tam je pro chlapy dost. A jsou tam takovy ty gauciky, ne tvrdy zidle. Manze si bere knihu a chodi si do auta cist ![]()
@Toluma nejvetsi problem tam je vzdycky s Hulvertem, na nej clovek proste nekdy ceka
minule jsem cekala na transfer 2,5 hodiny, no mezitim byla asi 4 krat curat, protoze bych to jinak asi pustila
ale o nem se to vi ![]()
@DandátkoP píše:
@Toluma a tady je to hezky fakt, mas tam i wifije tam cisto, klid. Nevadilo mi to. A chlap muze cekat venku pred “salem”. Mista tam je pro chlapy dost. A jsou tam takovy ty gauciky, ne tvrdy zidle. Manze si bere knihu a chodi si do auta cist
To vysvětluje toho divného chlapa, co seděl posledně v čekárně doktorky. Koordinátorka si k nám sedla, ze budeme řešit darované vajíčko požadavky ja dárkyni a chlap koukal, tak jsem řekla, že jestli nemůžeme někam do soukromí, ze opravdu nemusí každý vědět co za problém řešíme. To jediné mi tam opravdu vadí, ze koordinátorka s náma chce vždy mluvit na recepci nebo v čekárně, že nemá svou místnost.
@DandátkoP
tak jestli tam bude moci nekde pockat a chodit si PC do zasuvky, tak bude spokojenej
u apo prave nemel kde
takze neslouzi na sale jeden dr, ale dela ti vykony ten, co te ma na starosti v ambulanci?
jojo, ze se na Hulverta ceka mi hlasi hned koordinatorku, jakmile mi k nemu da termin ![]()
@Anonymní píše:
To vysvětluje toho divného chlapa, co seděl posledně v čekárně doktorky. Koordinátorka si k nám sedla, ze budeme řešit darované vajíčko požadavky ja dárkyni a chlap koukal, tak jsem řekla, že jestli nemůžeme někam do soukromí, ze opravdu nemusí každý vědět co za problém řešíme. To jediné mi tam opravdu vadí, ze koordinátorka s náma chce vždy mluvit na recepci nebo v čekárně, že nemá svou místnost.
nas si brala do nejake mistnosti vedle recepce vpravo
@Toluma píše:
nas si brala do nejake mistnosti vedle recepce vpravo
Nás až potřetí, protože jsem se ozvala, jinak si opět sedla do čekárny vedle nás, tak šla pal hledat jestli je někde volno.
Uf holký dekuji za info.
Ja byvam u doktora vzdy hrozne nervozni a neustale litam curat. Cekani je nejhorsi, to moc nedavam. Mivam i tep hrozne vysoko.
Nervy no. Proto by me uklidnil spis pokoj sam pro sebe a partner u me. Ale je pravda, ze lepsi laborator je samozrejme to nejdulezitejsi.
@Toluma joooo to se mi libi, opu i transfery dela tvuj lekar, jen vyjimecne se stane, ze ma zaskok. Me to vzdycky dela ten, ke komu chodim. To je pro me taky super, proste mam dobrej pocit z toho, ze to dela doktor, kterymu verim. Hele holky jako PFC jeste dobry, sice to resi na chodbe, ale ny vetsinou okolo nekoho nemame. Ale kdybyste zazily Gynem
tam je cekarna velka asi jako ten zadni koutek u ordinaci a resej to tam vsechno
z toho jsme se mohli s manzelem posrat s prominutim
treba tam zenska sedela a cekala nervozni na tesz hcg a sla sestra a prede vsema zarvala, tak coooo tehotna? A vzdycky jsme vedeli kdo ma jakej problem, protoze to proste resili primo pred nama, sileny.
@DandátkoP
aha, to je zajimave, ale je to fajn. uz se ale nedivim, ze se pak ceka, protoze ted nemuze vedet, kolik lidi bude mit zakrok za tyden nebo nejaka ma vic foliku a uz se to veze ![]()
to je jak v gennetu ta recepce uz v patre, jak tam ty dve sedeli na chodbe, poprve se s nimi clovek vybavoval. ale nejvic mi bylo lito chlapu, jak tam spitali, ze jdou na SPG
to take mohli mit lepe vyresene, na chodbe by se melo jen cekat a vseostatni za zavrenymi dvermi. nekde me to prijde, ze uz na te chodbe muzou delat i utz ![]()
Holky,
muzu se zeptat - berou v PFC behem stimulace krev, aby zjistili hormony a podle toho nacasovali OPU? diky
@Anonymní píše:
Holky,
muzu se zeptat - berou v PFC behem stimulace krev, aby zjistili hormony a podle toho nacasovali OPU? diky
Ne
Ahojky spolubojovnice. Přiznám se, že tady na emiminu sleduju spoustu diskuzí, ale raději z povzdáli a potichu. Teď mi to ale nedalo, jelikož na kliniku PFC se hledají recenze jen těžko. Když už na nějaké narazíte, jsou pozitivní. Proto jsme se s přítelem rozhodli vyhledat pomoc tady. On má hodně špatný spermiogram, já mám zvýšenou buněčnou imunitu proti trofoblastu, lehce zvýšené protilátky proti spermiím, léčím se už několik let se štítnou žlázou a do toho nemám ovulaci. Vzhledem k mému a partnerovu věku (34 a 43) nebylo na co čekat. Mám za sebou první ET, který ale nebyl úspěšný. Brala jsme utrogestan a etrofem, které jsem v úterý ráno vysadila a čekám na MS. Pak mám opět volat na kliniku, co a jak dál. Upřímně mám ale z PFC smíšené pocity. Za ty peníze (ano jsou dražší, hlavně KET, který vyjde pomalu na dvojnásobek než v jiných klinikách) a i vzhledem k referencím, jsme čekala. Jelikož u mě hrozil OHSS, na konci stimulace jsem místo běžného ovitrrilu dostala decapeptyl. Nevím, jestli tohle nebyl začátek špatného konce. Nakonec ze mě vycucli 30 folikulů, z toho 15 zralých vajíček a jedno takové opožděné. Metodou ICSI bylo oplozeno 9. Když jsem byla po OPU po třech dnech na kontrole, řekli mi, že transfer bude dnes, tedy po 72hodinové kultivaci. Zbylo 7 bojovníků, ale embryoložka mi vysvětlila, že žádné není super kvality. To jsem jim ještě věřila. Všechny měly 3 den osm buněk. Když jsem se ještě v šatně ptala koordinátorky, jestli to není brzo, bylo mi řečeno, že oni prostě věří, že embryu je lépe u maminky a že jsou toho názoru, že PK není potřeba. Zbylých šest tedy zamrazili, a to po dvou, hlavně kvůli kvalitě. Já si ale nejsem jistá, zdali mražení třídenních 8buněčných embryí bylo správné. Mám strach, že nepřežijí rozmražení. KET u nich stojí 15 tisíc, čert vem peníze, ale nevím, jestli to má smysl, jestli má smysl zavádět 3 denní embrya. Byla jsem překvapená, že klinika jako PFC se špičkovou laboratoří v čele s jedním z nejlepších embryologů, nepovažuje PK za důležitou, i když člověk ze všech stran slyší, že PK je jedním z nejdůležitějších kroků k úspěchu, Neví, co si myslet. Jsem smutná, zklamaná a nevím, co dál… PFC jsme stoprocentně věřila, ale teď nevím… Mám strach, že se svého vytouženého pokladu nikdy nedočkám… ![]()
@Pavlouš12
je dobre, ze pises. nicmene tato politika mrazeni embryii je o nich znama. narazila jsem na toto u vice holek. jeste nez jsme sli do PFC na konzultaci. prislo mi to zvlastni. nicmene vetsina pak otehotnela, coz je ten kyzeny vysledek
@Pavlouš12 píše:
Ahojky spolubojovnice. Přiznám se, že tady na emiminu sleduju spoustu diskuzí, ale raději z povzdáli a potichu. Teď mi to ale nedalo, jelikož na kliniku PFC se hledají recenze jen těžko. Když už na nějaké narazíte, jsou pozitivní. Proto jsme se s přítelem rozhodli vyhledat pomoc tady. On má hodně špatný spermiogram, já mám zvýšenou buněčnou imunitu proti trofoblastu, lehce zvýšené protilátky proti spermiím, léčím se už několik let se štítnou žlázou a do toho nemám ovulaci. Vzhledem k mému a partnerovu věku (34 a 43) nebylo na co čekat. Mám za sebou první ET, který ale nebyl úspěšný. Brala jsme utrogestan a etrofem, které jsem v úterý ráno vysadila a čekám na MS. Pak mám opět volat na kliniku, co a jak dál. Upřímně mám ale z PFC smíšené pocity. Za ty peníze (ano jsou dražší, hlavně KET, který vyjde pomalu na dvojnásobek než v jiných klinikách) a i vzhledem k referencím, jsme čekala. Jelikož u mě hrozil OHSS, na konci stimulace jsem místo běžného ovitrrilu dostala decapeptyl. Nevím, jestli tohle nebyl začátek špatného konce. Nakonec ze mě vycucli 30 folikulů, z toho 15 zralých vajíček a jedno takové opožděné. Metodou ICSI bylo oplozeno 9. Když jsem byla po OPU po třech dnech na kontrole, řekli mi, že transfer bude dnes, tedy po 72hodinové kultivaci. Zbylo 7 bojovníků, ale embryoložka mi vysvětlila, že žádné není super kvality. To jsem jim ještě věřila. Všechny měly 3 den osm buněk. Když jsem se ještě v šatně ptala koordinátorky, jestli to není brzo, bylo mi řečeno, že oni prostě věří, že embryu je lépe u maminky a že jsou toho názoru, že PK není potřeba. Zbylých šest tedy zamrazili, a to po dvou, hlavně kvůli kvalitě. Já si ale nejsem jistá, zdali mražení třídenních 8buněčných embryí bylo správné. Mám strach, že nepřežijí rozmražení. KET u nich stojí 15 tisíc, čert vem peníze, ale nevím, jestli to má smysl, jestli má smysl zavádět 3 denní embrya. Byla jsem překvapená, že klinika jako PFC se špičkovou laboratoří v čele s jedním z nejlepších embryologů, nepovažuje PK za důležitou, i když člověk ze všech stran slyší, že PK je jedním z nejdůležitějších kroků k úspěchu, Neví, co si myslet. Jsem smutná, zklamaná a nevím, co dál… PFC jsme stoprocentně věřila, ale teď nevím… Mám strach, že se svého vytouženého pokladu nikdy nedočkám…
To je mi moc lito…
Ja jsem se snazila neco nacist o tom, zda je lepsi drivejsi ET nebo pockat az se dostanou do stadia blastocysty. Kazdy to ale dela jinak. Treba v Gennetu- pokud mas jen jedno embryo, dava se treti den. Pokud vic, tak se ceka na ten paty den. Tezko ale rict, co je lepsi…
Muzu se zeptat, ke komu v PFC chodis?