Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Virginia umím si představit, jak to je teď pro vás všechny těžké, myslím na to každý den, kdy to přijde a kolik cm dosáhne. Pícháme od 5ti let, já 1.ms v 11 letech, doufám, že u dcery to přijde později, každý cm dobrý.
Držím vám pěsti aby ještě dcerka vyrostla…
a jak se s tím smiřuje ona? Od kolika let vlastně pícháte?
@lizzi.12 Muzu se zeptat na vahu a vysku dcerky v tech peti letech, kdy jste zacali aplikovat ten rustak? Syn ma v 5ti letech a 4 mesicich 105cm a 16,5 kg..leci se na endokrinologii, ale na rustak to pry neni. On je ale tak o hlavu mensi nez vrstevnici
.
Dekuju moc.
@lizzi.12 Bohužel jenom jeden rok. Měla ještě jiné zdravotní problémy a předtím se léčba růstovými hormony dětem s kombinovaným postižením nehradila. Hradila se jen zdravým dětem. Pro nás to rozhodnutí pojišťovny hradit i dětem s přidruženým postižením přišlo pozdě.
Dnes si myslím, že jsme do toho snad vůbec neměli jít, přínos minimální, negativa nikdo otevřeně nepoví.
Dcera je z toho trochu smutná, ale žádné velké splíny zatím nedošly, třeba to ponese dobře. Pokud ještě vyroste 4-5 cm, budu to považovat za zázrak.
@Virginia zase nevíš, jestli by bez aplikace vyrostla alespoň těch 6,5 cm. Možná, že ne a pak byste si vyčítali že jste do toho nešli…
Kdysi někdo řekl „Všechno je dobře tak, jak to je, protože jinak by to nebylo“
Taková blbůstka, ale vždycky si na to vzpomenu když něco řeším..
Držím pěsti každému centimetru ![]()
@Virginia
Hm, to byla taky drobek. I kdyz holcicky jsou mensi. Drzim palce, at tech 5 cm jeste povyroste. Netrap se tim, u holek to zas tak nevadi, kdyz jsou mensi. ![]()
@lizzi.12 Asi tak. To byla má hlavní myšlenka, proč jsem s léčbou souhlasila. Aby jednou neřekla: mohla jsem vyrůst a vy jste mi nedali šanci.
Radši se pomodlím za to, a´t to nemá žádné negativní důsledky.
@Virginia nad negativy nepřemýšlím, držím se pozitiv. Řeším volbu aplikátoru, asi jsem vybrala špatně, často máme po aplikaci vlhkost, někdy je to úplně mimo, samá pěna. Po vpichu má člověk aspoň jistotu, že to dal všechno…
No jo, asi to tak musí být.
@Oudrey To vidím doma.
Sedmnáctiletý syn má 166cm. Ten má takovejch keců, že by jich holka neřekla ani za deset let, směrem k výšce.
Zato nejmladší devítiletý má 140. Aby se v tom čert vyznal.
@Virginia moje dcera bez růstáku vyrostla poslední rok jen 1 cm takže myslím že těch vašich 6 je i tak dobrých! Jinak dcera má 12 a má 144, vyspělá zatím není takže věřím že 150 dosáhnem a doufám že bysme mohli i 160, nežádoucích účinků se taky bojím ale snažím se na to nemyslet.
@lizzi.12 píše:
@Oudrey teď to hledám, v 5ti letech měla 95cm a 13,2kg
Dekuju. Tak u nas tech 104 v peti letech asi fakt na rustak neni. Byli jsme na ruznych testech a vsechno ma ok, jen proste mezi 1-2 rokem nevyrostl ani cm
Snad aspon neco z toho dozene ![]()
@Virginia jj, kluci to s malou vyskou snasi hur nez holky. Taky mi prijde, ze ma vetsina chlapu radeji drobnejsi holky, prijde jim asi, ze je muzou ochranovat ![]()
Nezustal, je to prisne hlidany, protoze je po nem shanka mezi sportovci-je to velmi zadany dopping…ze by tvuj pripad, novacku? ![]()