Pícháte růstový hormon?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
731
12.1.23 19:35

@Alouette s čelovkou, jinak s tím nemá problém. Sestra si ho taky nechce vzít na prázdniny dokud se nenechá píchnout.
On by chtěl, ale strach je silnější😅pláče, že chce ať ho pichnu, ale nedokáže se uvolnit.
Takže úkol přes den je jasný-unavit ho, on se pak ve spánku ani nehne :mrgreen:

No možná by si postupně zvykl, ale v noci je to častěji vpoho jak pruda, tak zatím neřeším, možná před letem zkusim změnit.
Každopádně odběr krve už zvládá o dost lip-v prosinci si tam nakracel a lehl jak frajer a bylo vidět po odběru, že na sebe byl hrdý jak to zvládl 8) Slzicky u odběru byly, ale jak pichli a už jen držel, tak už dobrý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
28.2.23 21:18

Malý tedy splňuje podmínky pro léčbu protože je IUGR bez růstového výšvihu (tyto děti to takto prostě splňují ní bylo řečeno), už nám delali i ten rentgen a odběry krve + jsem odkládala nějaké papíry z genetiky, kam jsme jezdili dříve. Jezdíme do Motola, takže si myslím že jsme v nejlepších rukách :oops: ze jsme se vyhli velkým testům min určitě nevadi :lol: uz máme za sebou tři operace hypospadie… Poslední v listopadu a teď od včerejška pichame. Dnes poprvé doma, malý strašně vyváděl a ještě mi přišlo že to bylo nějak úplně mimo :( snad to nějak vychytame a malý si brzy zvykne. Jak dlouho to trvalo u vás a kam jezdíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
28.2.23 21:20

@grombule U toho rentgenu mi teď bylo řečeno že se dělá až po 4.roce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
28.2.23 22:07

@17akcak malému ještě 4 myslím nebyly🤔ale bylo to už nějak okolo narozenin.

My píchame od září a za 2 týdny máme 2.kontrolu-chodíme do Brna, s měřením a hodnocením léčby. Zatím roste, moc nepribira, je už hubený jak se vytáhl a pichame stále ve spanku

Iugr je jasná indikace, tak aspoň nemusíte na testy! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
1.3.23 06:56

Tak držím palce, koukám že máte teda opravdu drobečka, ještě menší než náš.. My začínáme 4 a 3 měsíce 96 cm (a to teď poskočil za 3 měsíce o 2,5cm, docela výkon) tak jsem zvědavá jak to půjde a kdy dosáhneme metru ☺ pokud bude dělat takové scény jako včera, tak asi taky zkusíme ve spánku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
4.3.23 18:14

@17akcak My teď byli na kontrole (chodíme do Olomouce) a bavila jsem se s Dr. o tom píchání ve spaní a říkala, že by v tom neviděla problém. U našeho je to takové střídavé. Ze začátku horor, pak lepší, teď už zas děs…Jak píše @grombule, chtěl by, ale nezvládá. Má jet do školky v přírodě a učitelky jsou neochotné mu to píchat. Domluvily jsme se, že budeme dojíždět. Naštěstí to není daleko, ale i tak je to takové nahouby :(
Taky jsme tuším byli na rtg asi ve třech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
4.3.23 19:34

Naše dr moc ve spanku pichat nedoporucovala, ze se deti pak boji usnout, ale on zatím neví, ze pichame, tak problém není. Starsi 6leta už by se obelhat nedala. Ta s nami zatím hraje divadlo, ze nepichame, ze budem až bude vetsi :nevim:
Malému to taky nikdo jiný nechce pichat..jen moje sestra ze si ho zas vezme na prázdniny, ale pichat bude leda až se nechá, ve spanku ne.. :zed: takže nikam nemůžu..

Jinak dr říkala, ze má zkušenosti, ze pokud si to deti nechají vpoho pichat, tak přijde obdobi kdy nebudou chtít, takže si člověk moc nevybere 8) proste mají obdobi kdy není problém a pak zas je :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.3.23 02:35

Nemuzou to detem na dovolene pichat sestricky z nejake mistni domaci zdravotni pece…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
7.3.23 14:03

@grombule Tak to zkuste do léta změnit, a když to nepůjde, vrátíte se zase k nočnímu píchání. Za zkoušku nic nedáte a třeba překvapí, držím palce. My máme za sebou týden, malý jak se blíží koupání tak už knoura, jak vytáhneme rustak začíná hystericky řvát že chce být malý, ale drží, řve tak minutku dvě, pak je 10 minut protivný a pak už ani neví do jaké nohy jsme pichali.. Jeden den se nám zasekla jehla, celá se ohla, malý už nachystaný, řval, mě to nešlo vyndat, no psycho :) ale to půjde, v noci píchat nechci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
7.3.23 14:04

@Alouette Zůstává vám po aplikaci taky kapka na kůži?? Já psala do Motola ale nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
7.3.23 14:13

@17akcak no chci to zkusit před letem a když to nevyjde, na podzim..za pokus nic a je stále víc a víc rozumný

@17akcak mě jak kdy. Mudra říkala, déle podržet než vytahnu ale je to jak kdy. Když se moc vrti, jde i víc ven :nevim: snad má vždy aspoň tu půlku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
8.3.23 22:37

@Alouette U nás píchání zatím taky žádná sláva, ale drží. Děláme puntíky a za jeden řádek má slíbenou odměnu. Tak uvidíme. Snad se to zlepší. Mrzí mě, že učitelky jsou neochotné :( bohužel by byla asi většina. Sama dělám asistentku v MŠ, tak třeba někdy tuto „schopnost“ využiju i v praxi a udělám jedné mamince radost :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
11.3.23 11:14

Holky dotaz, v pondělí máme jít na kontrolu včetně odběrů krve, ale malý je týden zasoplený a už i u kašle je slyšet jak je zahleněný, nemůže se z toho dostat, šly byste nebo odložily? :zed:

Jak jste na tom s nemocností? My teda tento rok z nemoci do nemoci…od 2.1.kasle-chvíli min, chvíli víc..měl už opět atb(naše dr je dává strasne rada :cert: ) a když byla starsi marod, byl mimo skolku, teď týden doma, k dr zatím nechci jinak budou zas atb :roll: teplotu nic nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
11.3.23 12:17

@grombule Uvidíte zítra, ale asi bych zrušila. My takhle rušili termín na zaučení.. Snad vám dají nový termín brzy. Nemoce nic moc, zrovna tu leží s teplotou, v noci zvracel.. Každý měsíc něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
13.3.23 21:48

Tak holky, my dnes ko po 3mes: vyrostl 2,2cm a přibral půl kg :think: no doufala jsem ještě v 1cm, ale měřila doktorka, malý dělal opičky a ve zprávě je preklep, ale na tu 2.hodnotu to nevypada. No každopádně nám zvýšila dávku, tak uvidime priste! Za půl roku 1kg a 6,8 cm, což je super! :dance: Tady jde vidět ze v zimě a jak je nemocný tolik neroste, tak teď přes léto by mohl o Cm za půl roku zrychlit ať to fičí 8) ještě uvidim co výsledky krve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí