Pícháte růstový hormon?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85346
28.6.23 20:17

@Kikin16 nespletla ses s tou vahou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
28.6.23 20:48

@Kikin16 tak on může být maly z jiného důvodu, než že se mu netvoří růstový hormon. Může být např celiak, nějaká genetická věc, ten nizsky kostní věk může hrát roli…
A ten magnet předpokládám aby viděli hypofýzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
29.6.23 16:52

@Kikin16 U nás se žádné další testy nekonaly, splňoval to pro to IUGR ale u nás se čekalo tedy do 4 let (od narození sledován v Motole, původně kvůli hypospadii, poté si nás tam nechali kvůli růstu). Tak je možné že u vás to bude jinak. Ale odběry vás čekají určitě, bohužel 2× ročně po celou dobu léčby…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
22.8.23 08:36

My máme odběry při každé kontrole :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.11.23 20:30

Prosba

Dneska jsme byli na měření s 3,5 letou dcerou výška 90,1 a váha 12,3 cm paní doktorka by jí ráda poslala na vyšetření na endokrinologii říkala něco růstovém hormonu 😔 jak vyšetření probíhá.
Jinak manžel měří 160,3 a já 162 cm naše rodiče i prarodiče jsou menší postavy kolem prarodiče max 150 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.12.23 22:33

@Kacenkakaku Dobrý den, syn měl ve třech letech 87cm a to jsou klučičí tabulky přísnější. Ve 4 letech potom 93,5cm a to uz mu poté schválili hormon. Na vyšetření jdete, nic za to nedáte, ale já myslím, ze vás zatím budou jen sledovat. Uvidíte. My pichame 9 měsíců a syn vyrostl cca 7 Cm :dance: ale kdyby byl holcicka, ještě s léčbou vyčkávám. Já sama mám 154cm a nikdy jsem s tím problém neměla. Naopak. V dětství jsem byla obří (mám tuhle výšku tak od 9 let) tak jsem teď rada ze jsem spis menší ;) vyšetření bude asi probíhat jen nějakou formou konzultace, změří, zváží, udělají rentgen zápěstí (vterinka) a nejspíš vezmou krev. V pohodě se to dá zvládnout ;)

Příspěvek upraven 10.12.23 v 22:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
10.12.23 22:34

@Kacenkakaku A když čtu výšku vás rodičů - dost možná to bude genetika, synovi zjišťovali i nějaký gen a vybocil už z moji růstové křivky, což je hodně málo když mám 154 :lol: manžel má 180

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
29.12.23 22:53

@Kacenkakaku už jste po vyšetření? U nás to probíhalo tak, že se změřil, zvážil, udělal se rentgen ruky a odběr. Až potom, co to nevyšlo dobře se dělal další test.
Já ta vyšetření chtěla. Říkala jsem si, ať máme jistotu, když se na nic nepřijde, tak jenom dobře a když ano, tak se to aspoň bude řešit. Pícháme už přes rok a je to vidět..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
10.1.24 22:37

Dobrý den,
dceři pichame od cca 1.5 roku růstový hormon (NORDITROPIN) ale teď má 4 roky a na kontrole nám dali GENOTROPIN protože má NORDITROPIN výpadek a neví se jak dlouho…je to stejná látka? Nemůže to dceři ublížit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
10.1.24 22:42

@Youngmom Ano, jedná se o stejnou účinnou látku (somatropin).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.1.24 07:17

@Jana Martinková děkuji. Protože GENOTROPIN je docela složitý na první použití. Jsou tam různá písmena, čísla, promíchat, odstřihnout, vyklepat vzduchové bubliny a já se bojím, že jsem tu první aplikaci udělala nějak jinak. A že to nebude úplně ono. Dcera to potřebuje je to pro ní důležité a nedat jednu látku, skončíme v nemocnici. Večer jsem jí to dala, a celou noc se vrtěla a fnukala. Nevím jestli to byla jen náhoda nebo to nějak řešit :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
11.1.24 11:52

@Youngmom Tak to nevím. Snad to půjde lépe. Účinná láka je stejná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
13.1.24 22:10
@Youngmom píše:
@Jana Martinková děkuji. Protože GENOTROPIN je docela složitý na první použití. Jsou tam různá písmena, čísla, promíchat, odstřihnout, vyklepat vzduchové bubliny a já se bojím, že jsem tu první aplikaci udělala nějak jinak. A že to nebude úplně ono. Dcera to potřebuje je to pro ní důležité a nedat jednu látku, skončíme v nemocnici. Večer jsem jí to dala, a celou noc se vrtěla a fnukala. Nevím jestli to byla jen náhoda nebo to nějak řešit :(

My máte taky genotropin. Vůbec si žádné odstrihavani neuvedomuju :). Nic jiného jsme neměli, tak nemám srovnání, ale je to jednoduché. Teda ted uz mi to prijde. Ze zacatku jsem mela strach, ze neco pokazim. A jednou jsem to přes telefon vysvětlovala babičce a taky to bylo peklo…:D. To budou ty začátky. Jak se zajedeme, tak je to úplně easy, jak by řekli moji kluci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
14.1.24 14:29

@Alouette a mohla byste mi prosím napsat přesný postup, když dáváte nové pero? Chci se jen ujistit, že to dělám opravdu dobře. Byla bych Vám moc vděčná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
15.1.24 17:07

@Youngmom Sundám to bílé víčko, nasadím jehlu (kryty nechám tak jak jsou). Dám si to pero před sebe špičkou vzhůru, tak abych měla před sebou písmenko A, držím za tu bílou spodní část a tu průhlednou otočím než mi do toho zářezu, kde bylo původně A, zapadne B. Pak tim tak nějak různě natáčím ze strany na stranu, ať se mi rozpustí ten prášek. Pak sundám to bílé víčko z jehly a poklepu na průhlednou část pera, ať mi odejdou bublinky. Potom zase chytnu bílou část a průhlednou otočím tak, že mi do toho výřezu zapadne písmeno C. Vyhodím ten spodní (u nás je to fialové) kryt jehly, natočím to šedé kolečko úplně dole a zkusím jestli to funguje (zmáčknu, jestli to vystříkne). A pak nastavím tím černým kolečkem na konci pera množství, které nám paní doktorka řekla, že máme píchat. (to je ukázáno v tom výřezu v bílé části pera). No a je to připraveno. Pak už vždycky jen šedám kolečkem „natáhneme“ a jdeme píchat. No je to opruz, ale nedá se…

Doufám, že je to aspoň trochu srozumitelné. Kdyžtak se ptejte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+