Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Reflex My máme pichat denně, vynechat jen na JIP a ARO, víc jsem zatím neřešila. 1× jsem nepichla, tak se vrtel, ze to neslo ![]()
@Reflex My jdeme teď v pondělí na zácvik, budeme synovi píchat genotropin a sestřička říkala (když jsem se jí ptala na přesně to samé), že se to na těch pár dní vynechá…No každopádně jsem z toho nervózní jak pes.
@17akcak píše:
@Alouette Dobrý den, docitala jsem diskuzi a přijde mi to u vás nějaké podivné (nebo spíš u nas? ) Mám syna, kterému budou za měsíc 4 roky, měří 93,5cm, porodní délka v termínu 42,5 cm. Od malička jezdíme na endokrinologii a dnes nám byl schválen růstový hormon. Nebyli jsme skoro na žádném vyšetření (když byl mimino byli jsme 2× na genetice, protože nás v těhotenství strašili i postizenimi že má kratší nohy), pak jeden odběr krve, který zjistil že RH je dostatek a tím to hasne. Prostě splňuje výškou podmínky k RH a je to… Ani ten rentgen nemáme…
tož to mi příjde podivné spíš u Vás
, že testy výjdou tak, že RH je dostatek a stejně Vám ho indikují. A ještě to projde přes pojišťovnu..
Nám to tak trvalo právě přes ty neprůkazné testy. ![]()
@Alouette ono ještě možná záleží jak velký nedostatek RH máte. Malému se téměř netvoří. A možná i lékař od lékaře. A věk dítěte. Teď tábor s tetou oželí, ale až bude starší a bude chtít s kamarády na tábor/akci, tak by týden bez injekcí mohl mít.
Taky pícháme genotropin ![]()
@Alouette no už to mám relativně nacvičené, ale 1× jsem to vzdala a vynechala. A taky jsem to obrečela. Když se začne moc vrtet a musim znovu píchnout, tak mě to deptá. A taky jsem k němu uvazana, protože nikdo jiný v noci píchnout nechce
Zas na 2.stranu vidím, že poporostl a i přibral, tak to mě motivuje. Za 2 týdny jdem na kontrolu, tak jsem zvědavá kolik naměří tam a zda to bude dostatečně. Je to boj..
když si to první dny nechal píchnout, tak to bylo fajn, pak stres a teď je to strašná zdrzovačka.
@grombule u nás už byla aplikace celkem v pohodě, ale teď mi přijde, že na stehnech už nemá takovou tukovou vrstvu a občas ji aplikace bolí… při první kontrole, po 4 měsících aplikace vyrostla o 6cm. Takže u nás efekt obrovský, konečně můžu odměňovat šatník
a výrazné zlepšení chutě k jídlu ![]()
@pipi5 no malému se taky začaly rýsovat svaly. Kontrolu budeme mít po 3měs, určitě poporostl, ale myslela jsem, že to bude ještě víc, doktorka mluvila o cca 12cm/rok a 4cm navíc mít asi nebude, 2 snad jo, třeba překvapí a víc. Ale je fakt, že oblečení jsme částečně obměnili a zimní boty už 3.sezonu stejne mít nebudem
s jídlem to takové terno není, ne ze by nejedl, ale porce zatím strjné. Aspoň je min protivny a unavený ![]()
Ahoj všem, něco jsem pročítala, synovi jsou 3 a pichame hormon asi od půl roku. Norditropin. RH se mu netvoří vůbec, bere i lék na štítnou žlázu. Ale žádný rentgen ani nic mu nedělali. P. doktorka je max spokojena, říká že na něj to snad působí jen se na to podívá. ![]()
@grombule a teď už si to teda nechává píchat v klidu? My právě ten první den ok, tak jsem si říkala, že to bude v pohodě a teď těch pár dní přemlouvání a stres. Obrečela jsem to, doufala jsem, že mu to vysvětlíme, ale zatím teda neúspěch. Tak snad se to zlepší.
@grombule Co se týče toho růstu…nám dr říkala, že efekt uvidíme nejdříve za sedm měsíců… @pipi5
@grombule píše:
@Alouette no už to mám relativně nacvičené, ale 1× jsem to vzdala a vynechala. A taky jsem to obrečela. Když se začne moc vrtet a musim znovu píchnout, tak mě to deptá. A taky jsem k němu uvazana, protože nikdo jiný v noci píchnout nechceZas na 2.stranu vidím, že poporostl a i přibral, tak to mě motivuje. Za 2 týdny jdem na kontrolu, tak jsem zvědavá kolik naměří tam a zda to bude dostatečně. Je to boj..
když si to první dny nechal píchnout, tak to bylo fajn, pak stres a teď je to strašná zdrzovačka.
Jestli už jste po kontrole, jak to dopadlo?
@Alouette kontrola dopadla dobře, za 3 měsíce 4 Cm!!
a půl kg navíc. To jsem ani ve snu nečekala! Jelikož nemá skoro žádný RH, tak byl efekt hned. Dávku nám zatím nezvyšovala, za 3m další kontrola. Štítná žláza zatím Ok, železo stále nízké.
Jinak píchám stále po usnutí, aby nevyváděl ![]()
@grombule Tak to ťuk ťuk
Jen tak dál. U nás právě ho nechybí až tak moc, tak doufám, že to pomůže.. Zatím teda ne, ale není to ani dva měsíce.
My jsme taky píchali až usnul, ale teď už chce dřív. Ale chce aby jsme ho drželi…Jakože chce píchnut ale nechce se nechat
.
To železo s tím nějak souvisí?
@Alouette myslím že to železo s tím nesouvisí..ne přímo s RH. Jen je kvůli tomu častěji nemocný.
No malý si to nejdřív nechal píchat, pak se bál a plakal, že mám píchnout, ale cukal nohama, tak to nemělo cenu ho stresovat.
Jak bude starší zkusíme ho ukecat, picham s čelovkou a to můj nedává
takže picham jen já…
Malý pomalu roste před očima, tak mám radost! Píchame od září a většinu oblečení obměnil. Musim změřit, zda se mi ze je zas vyšší! ![]()
@grombule on má právě podle mě pocit, že je hrdina, že to teda vydrží…Já se ho vždycky ptám jestli to nemám pichnout až usne.. Nechce a jak je po akci tak se tváří jak borec.
Teď mám obavu, bo má jet do školky v přírodě, jestli se domluvím aby mu to někdo píchal…
Nedává to s čelovkou a nebo obecně píchání? ![]()