Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, potřebovala bych poradit. Už asi měsíc mám piercing v nose, bohužel předčasně vyměněný ze zahnutého na kuličku, protože mi vypadl kamínek. Do té doby jsem neměla žádné problémy a od té doby co mám ten vyměněný s kuličkou se mi okolo piercingu udělala boulička. Někdy je menší a někdy se naopak zase zvětší. Udělá se mi na bouličce taková ta suchá kůže a když se to sloupne tak boulička stále přetrvává. Potírám Alpou a heřmánkem min. 3× denně ale pořád se to nelepší. Je to už můj druhý pokus o piercing ale moje tělo ho nějak nesnese..nemáte někdo ještě nějakou dobrou radu? Opravdu ho nechci dát pryč
Děkuji
@LuciiNKAAA Nevím.. Mám piercingy i na mnohem citlivějších místech:D. A ty se zahojily hned úplně bez problému. Za to ten nos mě taky pořád trápí. Stačí zatrhnout- zřejmě jak se porušila kůžička, tak se ti zas udělala boulička. Já to potírám Betadinkou- roztokem. A zlepšuje se to, dost to pomáhá, ale chce to holt hodně času.
A to jsem ho neměnila. Ale párkrát jsem ho málem vyndala zatrhnutím:(
Děkuji moc za radu, zkusím tedy ten roztok, protože už fakt nevím co by pomohlo… ![]()
@LuciiNKAAA Stojí lahvička asi stovku a vydží ti to na dlouho:)… ředím to převařenou vodou, vždycky pár kapek do nádobičky, troška vody, aby to bylo hnědý- ne moc, jinak se popálíš. To je v návodu:). A za pár dní zas vyměním.
Za mě - vypadat blbě to bude
.
@ciniminisek píše:
Ahojky,chtěla jsem se jen zeptat na víc otázek.Kamarádka mi pořád radí at si splním takový ten svůj „dětský“ sen si nechat píchnout nos.Chtěla bych fakt jen malou kuličku co není skoro vidět a mně zajímá.
Moc díky za rady,já furt tápu a kamarádka mně furt přemlouvá.
- Nebude to na mámě od dvou dětí vypadat blbě? (Jsem mladá 23 let)
- musí být naušnice rovná nebo zahnutá?
- po vyndání zaroste dírka nebo ne?
@Larr já myslím že na tom nic není, slečna je mladá a když jí to táhne tak proč by to nemohla zkusit
Kdyby jí bylo 40 tak to pochopím ![]()
Mně se nelíbí piercing ani tetování - ať je mladá nebo stará
.
Když jsem se přestěhovala z Prahy do Ostravy a nikoho jsem tu neznala, šla jsem z nudy - abych byla mezi lidma - do tetovacího salónu a nechala si nacvakat dírky do uší - už ani nevím, kolik jich mám - 6,7
- ale nikdy jsem v nich nic nenosila, zarůstají
.
@LuciiNKAAA píše:
@Larr já myslím že na tom nic není, slečna je mladá a když jí to táhne tak proč by to nemohla zkusitKdyby jí bylo 40 tak to pochopím
@Larr Tak každému se líbí něco jiného že
…mě se nelíbil piercing nikdy nikde…ale v nose mi to přišlo hezké
Samozřejmě takový ten maličký
Jinak se mi to taky nelíbí no ![]()
Larr: to je asi každýho věc. Pokud si někdo chce dát piercing nebo udělat tetování, základem je, aby o tom byl přesvědčený on sám. Tak pravdou akorát je, že je asi blbost se na to někoho ptát.
Já jsem taky mamina dvou dětí a rozhodně mi to nepřijde divný. A potkávám i starší ženský s piercem v nose a náramně jim sluší a vystihuje jejich ženskost. Takže co názor to…
Tu dezinfekci seženeš v lékárně Luci, jojo
Však jasný - je to každého věc - proto jsem napsala za ty, kterým se to nelíbí
a vůbec to nepovažují za vystihnutí ženskosti.
@Lakynka píše:
Larr: to je asi každýho věc. Pokud si někdo chce dát piercing nebo udělat tetování, základem je, aby o tom byl přesvědčený on sám. Tak pravdou akorát je, že je asi blbost se na to někoho ptát.Já jsem taky mamina dvou dětí a rozhodně mi to nepřijde divný. A potkávám i starší ženský s piercem v nose a náramně jim sluší a vystihuje jejich ženskost. Takže co názor to…
Tu dezinfekci seženeš v lékárně Luci, jojo
Tak jsem si dnes koupila ten Betadin a doufám teda, že už konečně bude mít něco účinek ![]()
@LuciiNKAAA Nebo zkus framykoin. Já když jsem si nechala nastřelit piercing tak mi to dělala těmi kleštěmi na nastřelování do uší musela jsem tu náušnici tam mít 3 tejdny a udělal se mi kolem otok a strašně to bolelo a když jsem šla na výměnu tak zjistila že to mám přecvaklé přes závit a že normálně by jí nevyndala tak mi tu náušnici musela rozštípnout aby mi jí z toho nosu dostala. A měla jsem to podebraný a oteklí známá mi poradila mazat to framykoinem a furt to čistit lihem(já si ho čistila slivovicí
) a krásně se mi zahojil ten nos.Ale ten framykoin je jen na předpis. Už budu mít piercing 4 rok a plně vpohodě