Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli pilates slouží i ke zpevnění a formování těla, chtěla bych se zbavit břicha po porodu a napadlo mě zkusit tohle, díky moc za info…
No já chodím dva a půl roku, ale pevná teda nejsem. Problém je, že u nás je to jen jednou týdně a nemám vůli cvičit doma. ![]()
u nás to máme dva krát týdně. ale mě to spíše neprospívá. neboť se snažíme o druhé mimi, takže se spíše soustředím abych nezatěžovala moc bříško, kdyby náhodou,ale myslím, že je to dobré.
Eneer píše:
Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli pilates slouží i ke zpevnění a formování těla, chtěla bych se zbavit břicha po porodu a napadlo mě zkusit tohle, díky moc za info…
ahoj, já cvičila pilates než jsem otěhotněla, a pomohl mi tělo se mi formovalo a hlavně mi to pomáhalo na záda..jen musíš pravidelně, já cvičila doma 3× týdně. Teď jsem těhu a cvičila jsem pilates pro těhotné, a taky mi to moc pomáhalo. Je pravda že na každého zabírá něco jiného, ale můj manžel rád chodí do posilovny je namakanej a tomuhle se smál ale když měl některý cviky udělat tak řekl že klobouk dolů ![]()
Ahoj,, já teď s pilates začala, chodím na poporodní pilates. Byla jsem teprve 4 krát, ale už na sobě začínám znát, že mám zpevěnější břicho.
mě pomohl po obou porodech. nedám na něj dopustit, a to jsem cvičila jen jednou týdně.
Moc díky za vaše zkušenosti.. chtěla bych zpevnit tělo (zadek, boky a břicho), ale bojím se, že klasickým posilováním by mi narostly svaly, což nechci, stehna mám takový kulatější, takže bych je chtěla spíš zeštíhlit, než vysvalovat, tak hledám, jaká forma sportu by mi v tom nejvíc pomohla, tak to zkusím, třeba to bude fungovat i na mě ![]()
nozu píše:
mě pomohl po obou porodech. nedám na něj dopustit, a to jsem cvičila jen jednou týdně.
A zpevnilo se ti po tom celé tělo? Tak to je mazec, že i při cvičení jednou týdně jsi viděla výsledky ![]()
jojo. hlavně teda břicho, ale bylo to vidět i na stehnech. po prvním porodu jsem měla do měsíce pevné břicho a převis pryč (ale já jsem přibrala jen 9 kg kvůli dietě s těhu cukrovkou). záleží na tom jakou máš startovací pozici. ![]()
Já myslím, že je to hodně efektivní cvičení a hodně náročné, když se dělá správně.
nozu píše:
jojo. hlavně teda břicho, ale bylo to vidět i na stehnech. po prvním porodu jsem měla do měsíce pevné břicho a převis pryč (ale já jsem přibrala jen 9 kg kvůli dietě s těhu cukrovkou). záleží na tom jakou máš startovací pozici.
Myslím, že na to nejsem zas tak špatně, váhově mám míň, než před těhu, akorát to břicho se ne a ne zatáhnout… když stojím, tak mám břicho jen mírně vypouklé, ale jak si sednu, tak se to vyvalí, ani nevím, jestli je to špek nebo kůže
tak to vyzkouším… ještě jsem si stáhla cvičení se cindy crowford, to je taky docela makačka…
Magnificata píše:
Já myslím, že je to hodně efektivní cvičení a hodně náročné, když se dělá správně.
Kdysi jsem dělala kalanetiku, to bude možná trochu podobné, že?
Kalanetiku jsem necvičila, ale tady je velký důraz na postavení celého těla a hlavně zataženého břicha.
Díky za info… ted si na to ještě najít čas
já právě ani nedokážu posoudit, jestli mám na tom břiše špek nebo vytahanou kůži, ale to je celkem fuk, hlavně aby to zmizelo ![]()
Tak jsem si dnes poprvé zacvičila a pokud by mi po tomhle pravidelným cvičení nemělo zmiznout břicho, tak už po ničem
a je to příjemnej relax ![]()