Pilování angličtiny doma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6296
24.9.23 19:14

Duolingo, placená verze. Čteš, píšeš, posloucháš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
24.9.23 19:16
@Anonymní píše:
Jak pomoct s učením angličtiny dítěti, co má problémy i s češtinou?
Samozřejmě se učíme denně, opakujeme slovíčka, opakujeme fráze a věty. Ale on to neslyší, nepamatuje si. Je ve třetí třídě a s angličtinou začíná.
Začínají představením, teď jsme pilovali výslovnost nových slovíček, ale on to neslyší a nezopakuje. Sehnala jsem audionahrávky k jejich učebnici. Oni něco řeknou, ale on vysloví úplně něco jiného. Úplně se mi vybavila ona scéna z Přátel, kde se Joey učil Francouzsky.

Nejlepší je, když děti sledují pohádky v angličtině, teda je to spíš jako doplněk, ale naposlouchají to, chytají některá slovíčka a pomáhá to v učení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.23 19:21
@Ladyska píše:
Nejlepší je, když děti sledují pohádky v angličtině, teda je to spíš jako doplněk, ale naposlouchají to, chytají některá slovíčka a pomáhá to v učení.

To poslouchá dlouho, ale nemá efekt. On správně neslyší ani česká slova a česká slova si nepamatuje.

• Citovat
  • Upravit
15503
24.9.23 19:23
@Anonymní píše:
Samozřejmě se učíme denně, opakujeme slovíčka, opakujeme fráze a věty. Ale on to neslyší, nepamatuje si. Je ve třetí třídě a s angličtinou začíná.
Začínají představením, teď jsme pilovali výslovnost nových slovíček, ale on to neslyší a nezopakuje. Sehnala jsem audionahrávky k jejich učebnici. Oni něco řeknou, ale on vysloví úplně něco jiného. Úplně se mi vybavila ona scéna z Přátel, kde se Joey učil Francouzsky.

Teď začali, tak to možná chvilku potrvá než pochopí výslovnost a něco si zapamatuje.. Dcera tretacka, teď s angličtinou také ve skole začíná, ona tedy chodila ve školce 3roky a neco umí z YouTube a pohádek. Mě tedy zatím nenapadlo zkoumat co stihly probrat ve skole, úkol žádný ještě z aj neměla, ani nevim co probrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.23 20:18
@Alušáček píše:
Teď začali, tak to možná chvilku potrvá než pochopí výslovnost a něco si zapamatuje.. Dcera tretacka, teď s angličtinou také ve skole začíná, ona tedy chodila ve školce 3roky a neco umí z YouTube a pohádek. Mě tedy zatím nenapadlo zkoumat co stihly probrat ve skole, úkol žádný ještě z aj neměla, ani nevim co probrali.

Taky neměli žádný úkol, ale my se musíme učit denně, aby nenastal problém. Učíme se od první hodiny.

• Citovat
  • Upravit
30994
24.9.23 20:22

Jakou máte učebnici? Bych ti spíš poradila domluvit si konzultaci s anglictinarkou, protože třeba v naší škole se první rok jen poslouchá. Čte a píše minimálně. Tak abys pochopila koncept, co děti ve škole mají a nedělala s dítětem něco těžšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.23 20:39

@Cuddy pisou každou hodinu do pracovního sešitu. Hledají správné tvary slov a přepisují je, opisují slovíčka a podobně.
Ale psaní a ani čtení neřeším. Řeším mluvení a poslech. Sehnala jsem i poslechy k učebnici.
On poslouchá a neslyší.

• Citovat
  • Upravit
3628
24.9.23 21:59

Prepisovanie slovicok a podobne je drill ktory je skoro zbytocny. ak si uz anglictinu pouzivala a potrebujes si ju oprasit tak doporucujem 2 postupy, prvy si uz menovala

Filmy
Level 1: film v CZ s EN titulkami, Level 2: film v EN z CZ titulkami. Level 3: Film v EN s EN titulkami. Level 4: EN bez titulkov ma iba obmedzeny prinos, pretoze otestuje porozumenie, ale moc ta toho nenauci, pretoze nevies pisanie, ani skladbu viet
Samozrejme vyberat filmy kde dobre artikuluju.

Konverzacia
Kedze si anglictinu pouzivala urcite mas znamych, byvalich kolegov, tak m zavolaj pozvy ich na kavu a jedina podmienka je ze hovorite iba EN.

Ked to zacnes zase pouzivat velmi rychlo sa vrati aj slovna zasoba aj vsetko ostatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
25.9.23 08:55

Anonymní slunečnice, jak je na tom tvé dítě s hudebním sluchem? Nech mě hádat, žádný nemá a o to bude učení angličtiny a správné výslovnosti těžší. Liší se u něja nějak vnímání psaného a mluveného slova? Je to tak že když to vidí napsané, tak ví co to je, rozumí, ale jakmile se to řekne nahlas, tak neví?

Co rozpoznávání hlásek a fonetika v čestině? Nebo rytmika řeči, slabikování? Dělá to taky problémy? Pokud ano, zkusila bych se objednat na logopedii, i když jinak třeba mluví dobře. Svědčí to o trochu hlubším problému a klinický logoped by vám měl být schopen poradit, jak s dítětem dále pracovat aby ho to v dalším životě co nejméně limitovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 15:37
@Gracetheworld píše:
Anonymní slunečnice, jak je na tom tvé dítě s hudebním sluchem? Nech mě hádat, žádný nemá a o to bude učení angličtiny a správné výslovnosti těžší. Liší se u něja nějak vnímání psaného a mluveného slova? Je to tak že když to vidí napsané, tak ví co to je, rozumí, ale jakmile se to řekne nahlas, tak neví?Co rozpoznávání hlásek a fonetika v čestině? Nebo rytmika řeči, slabikování? Dělá to taky problémy? Pokud ano, zkusila bych se objednat na logopedii, i když jinak třeba mluví dobře. Svědčí to o trochu hlubším problému a klinický logoped by vám měl být schopen poradit, jak s dítětem dále pracovat aby ho to v dalším životě co nejméně limitovalo.

Naopak má dobrý hudební sluch. Melodie zvládá. On neslyší hlásky.
Hodně slov mu docvaklo až se čtením.
Z logopedie byl vyřazený na jaře. Rytmiku a slabikovani už v češtině nemá problém.

• Citovat
  • Upravit
5708
25.9.23 15:43
@Anonymní píše:
Naopak má dobrý hudební sluch. Melodie zvládá. On neslyší hlásky.
Hodně slov mu docvaklo až se čtením.
Z logopedie byl vyřazený na jaře. Rytmiku a slabikovani už v češtině nemá problém.

Díky za odpověď, nejsem odborník, ale už jsem se setkala s dětmi, které absolutně nemají hudební sluch a tím pádem neslyší nuance v melodii cozího jazyka, proto mě tato možnost napadla jako první. Tam tedy problém nebude.
Když píšeš že hodně slov mu docvaklo se čtením, myslíš tím v češtině, nebo té angličtině? Pokud to pomohlo v češtině, tak zkuste podobný přístup v angličtině, nějakou zjednodušenou četbu a číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 15:59

@Gracetheworld v češtině. V angličtině to stejným způsobem nepůjde, když se to jinak píše a jinak čte.

• Citovat
  • Upravit
9877
25.9.23 16:03
@IcePlanet7 píše:
Prepisovanie slovicok a podobne je drill ktory je skoro zbytocny. ak si uz anglictinu pouzivala a potrebujes si ju oprasit tak doporucujem 2 postupy, prvy si uz menovala

Filmy
Level 1: film v CZ s EN titulkami, Level 2: film v EN z CZ titulkami. Level 3: Film v EN s EN titulkami. Level 4: EN bez titulkov ma iba obmedzeny prinos, pretoze otestuje porozumenie, ale moc ta toho nenauci, pretoze nevies pisanie, ani skladbu viet
Samozrejme vyberat filmy kde dobre artikuluju.

Konverzacia
Kedze si anglictinu pouzivala urcite mas znamych, byvalich kolegov, tak m zavolaj pozvy ich na kavu a jedina podmienka je ze hovorite iba EN.

Ked to zacnes zase pouzivat velmi rychlo sa vrati aj slovna zasoba aj vsetko ostatne.

Tenhle postup je fajn, ale rozhodně ne pro dítě ve 3. třídě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9877
25.9.23 16:08
@Anonymní píše:

Já bych zkusila pohádky/písničky pro malé děti - prasátko Pepa, baby shark apod. Jestli umíš anglicky, tak třeba pojmenovávat předměty doma, sem tam nějaký pokyn v aj… podobně, jako když se učil mluvit česky. A domluvit se s učitelkou, svěřit jí svoje obavy a zkusit společně vymyslet něco, co by mu pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.23 16:55

@Jahru máme starší dítě a běžně prokladame pokyny angličtinou už několik let. Nemá to efekt.
Se starším vedeme v AJ i krátké konverzace. Mladší nenaposlouchal nic. :nevim:
On se i česky učil mluvit drilem. Nikdy nic nenaposlouchal. Vše jsme vždy učili.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze