Pionýr- cesta do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1240
3.10.19 19:51

Já nechápu, proč řešíš ředitelku. 1km dojít pěšky neni opravdu žádný problém. Nebo na kole. Motorku parkuje před školou? Jako proč? Ať si trénuje na zahradě, ale nejezdí mezi lidi. a ty se nerozčiluj, že to někomu vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140233
3.10.19 20:04
@Anonymní píše:
Jinak mimochodem cesta do skoly je 1km jel prvne protoze mel vyucovani do 14:20 a nechtel cekat do 5 na pus a jit pesky taky ne tak jel s kamaradem jinak policajti mu rekli ze oni v mladi jiny nebyli a ze z toho aferu delat nebudou jen at radsj jezdi lesem nebo nekde kde ho nevidi nikdo okolo

cesta do školy 1km? proč nejde pěšky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
3.10.19 20:04

Jseš nezodpovědná a navíc hloupá. Navíc se chováš stádoidně. Ředitelka udělala dobře, má oznamovací povinnost. A že kluk není schopen ujít 1km snad ani nekomentuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.19 20:09

Tak na zahradě, na poli klidně jezdit může i bez řidičáku, nejedná se o pozemní komunikaci a policajti na to nemůžou. Ale nemyslím si, že když si kluk udělá papíry, zázrakem se stane dobrým řidičem. Jediný a ten nejdůležitější rozdíl jízdy bez řidičáku a pojištění je ten, že v případě nehody to jde za rodinou, v opačném za pojišťovnou.
A i když se tady vztekáte, z mé zkušenosti právě nejvíc bourají kluci, kteří se nemohli doma motorky ani dotknout, dokud na to nemají papíry a pak přesně tihle honem honem natěšenci to vyfláknou v Dubskej zatáčkách, třeba.
Pokud tedy zakladatelky syn není namachrovanej týpek, co si půjčil silnou motorku co nezvládne, nevidím důvod, proč by si nemohl zařádit někde na poli. kde nikoho nemůže ohrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 20:17
@kočkadomácí píše:
Tak na zahradě, na poli klidně jezdit může i bez řidičáku, nejedná se o pozemní komunikaci a policajti na to nemůžou. Ale nemyslím si, že když si kluk udělá papíry, zázrakem se stane dobrým řidičem. Jediný a ten nejdůležitější rozdíl jízdy bez řidičáku a pojištění je ten, že v případě nehody to jde za rodinou, v opačném za pojišťovnou.
A i když se tady vztekáte, z mé zkušenosti právě nejvíc bourají kluci, kteří se nemohli doma motorky ani dotknout, dokud na to nemají papíry a pak přesně tihle honem honem natěšenci to vyfláknou v Dubskej zatáčkách, třeba.
Pokud tedy zakladatelky syn není namachrovanej týpek, co si půjčil silnou motorku co nezvládne, nevidím důvod, proč by si nemohl zařádit někde na poli. kde nikoho nemůže ohrozit.

Nám takový chlapeček na polní cestě přejel a usmrtil psa, dokonce na vodítku. Rodiče se vztekali přesně jako zakladatelka a měli argumenty jako ty. S velmi klidným pocitem jsem je finančně zdrtila. Ovšem psa mi to nevrátí a šok ze situace jsem si jaksi taky musela odžít sama. Policii jsem zavolala, měl postih i ve škole, dala jsem jim to sežrat s chutí. Že mi nesejmul malé dítě, které vedlo psa, tak za to děkuji každý den do nebe.

• Citovat
  • Upravit
3.10.19 20:30
@Anonymní píše:
Nám takový chlapeček na polní cestě přejel a usmrtil psa, dokonce na vodítku. Rodiče se vztekali přesně jako zakladatelka a měli argumenty jako ty. S velmi klidným pocitem jsem je finančně zdrtila. Ovšem psa mi to nevrátí a šok ze situace jsem si jaksi taky musela odžít sama. Policii jsem zavolala, měl postih i ve škole, dala jsem jim to sežrat s chutí. Že mi nesejmul malé dítě, které vedlo psa, tak za to děkuji každý den do nebe.

A jak by změnilo tuto situaci, to že by měl kluk řidičák? Můžeš mi na to odpovědět? Ve výsledku by to bylo bohužel stejný.
Pejska je mi líto, ale taky píšu, že má jezdit tam, kde nemůže nikoho ohrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 20:39
@kočkadomácí píše:
A jak by změnilo tuto situaci, to že by měl kluk řidičák? Můžeš mi na to odpovědět? Ve výsledku by to bylo bohužel stejný.

Jaký by v tom byl rozdíl? Protáhla bych ho soudem.

• Citovat
  • Upravit
1870
3.10.19 20:45
@kočkadomácí píše:

Treba takovy, ze by tam v tu chvili vubec nejel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
3.10.19 20:45

Tak mně to zas taková hrůza nepřijde, lepší fichtl, než sedět doma na zadku u počítače. Postih mít nebudete, jen ať to už kluk nedělá, jinak bude mít odklad na řidičák. Muj brácha kdysi jezdil po polňačce za kámošema do sousední vesnice, tam museli přejíždět hlavní, protože jinak by se z jejich domu na tu polňačku nedostali, zrovna tam ale projížděli policajti, tak kluci se rozprchli, ti dva si cizí se ještě pomlátili doma v brance u vrat, jak se tam snažili rychle narvat a brácha ujížděl domu, jel lesem, potokem, celej sedřenej, dorazil domu jednim vjezdem a policajti už valili tim druhym, kluci ho musel napráskat, neb jim hrozili odladem. Policajt pohrozil a nic. Ředitelka si to měla vyříkat rovnou s ním, si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.10.19 20:47
@kočkadomácí píše:

Já si třeba myslím, že řidičák mozek nenahradí a to není otázka věku. Takže blba potkáš i v padesáti. Určitě netvrdím, že je to ochrana. Ale minimálně máš povědomí o předpisech a určitou zodpovědnost.

Ale dneska právě řidičák na motorku neudělá každý a ti, co si myslí, jak jsou vyježdění, protože jezdí od osmi, většinou spoustu věcí neumí a právě, co jsme se bavili s instruktorem motorek, tak právě říkal, že ti málo zkušení bývají lepší, protože ti druzí si myslí, že když už jezdí, tak vlastně vše umí. A když je v tom utvrzují takoví rodiče jako zakladatelka, kterou papíry netíží, tak je to cesta do pekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.19 20:51
@Anonymní píše:
Jaký by v tom byl rozdíl? Protáhla bych ho soudem.

No a to by ti pomohlo jak?
Nezlehčuji tvoji situaci, neznám toho kluka a jeho rodinu, ale pokud by to byl třeba kluk co vzal motorku a udělal průšvih, aniž by jeho rodiče tušili a byli z toho taky nešťastní, neumím si představit je finančně i jinak totálně zničit. A věř mi, mám za sebou ve svým věku už dost špatnýho za sebou, a taky jsem mohla stejně jako ty jednu rodinu zničit, i když ne za ublížení na zdraví motorkou, ale psem. Proč ale trestat celou rodinu, která za jednu osobu nemůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 20:56
@kočkadomácí píše:
Nezlehčuji tvoji situaci, neznám toho kluka a jeho rodinu, ale pokud by to byl třeba kluk co vzal motorku a udělal průšvih, aniž by jeho rodiče tušili a byli z toho taky nešťastní, neumím si představit je finančně i jinak totálně zničit. A věř mi, mám za sebou ve svým věku už dost špatnýho za sebou, a taky jsem mohla stejně jako ty jednu rodinu zničit, i když ne za ublížení na zdraví motorkou, ale psem. Proč ale trestat celou rodinu, která za jednu osobu nemůže.

Proč? Protože k tomu měli zlehcovaci přístup a vysvětlení jako ty a zakladatelka. Vše je o přístupu, to ti za celou dobu nedošlo? Přesně tak… řidičák mozek nenahradí, ale projevit lítost, účast a pokoru je úplně něco jiného. Takže na hrubý pytel hrubá záplata. V případě pokory a upřímné omluvy je to něco úplně jiného.

• Citovat
  • Upravit
3.10.19 20:57
@Kosopemi píše:
Treba takovy, ze by tam v tu chvili vubec nejel.

A proč by tam v tu chíli nemohl jet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 21:00

Nehadejte se tu nema to cenu kazdy rodic na to ma svuj nazor a nevnutite nikomu nic kazdej si rekl svoje ja jednala taky podle sebe se synem a tim to haslo nemusi se tu rozhadat vsichni kdo tu jsou

• Citovat
  • Upravit
21091
3.10.19 21:03
@kočkadomácí píše:

Hele, kdyby takovej člověk přišel a omluvil se a sypal si popel na hlavu, tak bych to pochopila. Ale pokud by to byl někdo takovej jako zakladatelka a navíc bych věděla, že kluk jezdí bez papírů normálně, a že to nikoho doma netrápí, tak bych v tom rozdíl viděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová