Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Janli píše:
Jsem z vesnice a děcka tady nikdo na ničem jezdit nenechává a nenechával ani za dob hluboké totality, kdy jsem vyrostla. Hlavu používáme k tomu, na co nám ji pán bůh nadělil a všichni si tu uvědomují, co by z toho mohlo být za průšvih. A už vůbec tady nikdo nejezdí po polích nebo po lesech. Jen idiot bude plašit zvěř a způsobovat škody zemědělcům. Koukám ale, že slušnost se u vás nenosí…
Není vesnice jako vesnice. ![]()
U nás je to přesně, jak popisuje Konvalinka a nerada přiznávám, že synek jezdil vždycky na všem zhruba o tři roky dřív, než na to měl papíry, zab mě.
![]()
Za našeho důtklivého nabádání k bezpečnosti, rozmlouvání a pravidelných modliteb.
Nebourá vůbec (
nic nezkoušej!
) a když onehdá přišel na 3 měsíce o papíry (rychlost), koupil si obratem právě to enduro, aby se mohl motorizovaně odreagovat na těch polích a lukách, aniž by provokoval dopravní policii).
Jo, nesmí se to, ale přesto se najdou desperáti, kteří to dělají. ![]()
Místní benga to věděla a se zavřenýma očima vydržela, než mu ty papíry zase vrátili, protože i jim je tak nějak jasné, že magor na enduru na poli je o dost míň nebezpečný, než řidič způsobně s papíry, který si plete levá pravá a barvy semaforu v silničním provozu. ![]()
@sirikit To ti fakt přijde normální, že takové hovádko rozjezdí Endurem někomu louku, kterou seče pro dobytek, a nebo les jenom proto, že přišlo o papíry? Asi jsi neviděla, co je s tím práce to dát doporadku. Pokud to nedělá na svém, tak je to pro mě vrchol bezohlednosti. A totální ignorance, když to takovému rodiče ještě tolerují. ![]()
@lebambule píše: 😀 kejhaji! Prosim vás, jestli jste někdy vystrcily nos z města, tak jste možná měly štěstí vidět vesnickej život. Ano, je úplně normální, ze dvanáctiletý kluci jezdí na pionyrech, v traktorech a autech po loukách a lesích. Můžeme se tady pohorsovat a tvářit se, že to tak neni, ale prostě je a bude. Jiná věc, že do provozu bych dítě nepustila, to ne. No a ad anonym, to uz jste fakt trapky, pac jestli srm píše Trojlístek nebo Janli je o kolik min anonymní nez anonym??? 😲 😀
Hezky jsi se uvedla. Pokud budeš v diskusích pokračovat dál, tak sama zjistíš jaký je v tom rozdíl. Ale komu není dáno…
@P4ja píše:
@sirikit To ti fakt přijde normální, že takové hovádko rozjezdí Endurem někomu louku, kterou seče pro dobytek, a nebo les jenom proto, že přišlo o papíry? Asi jsi neviděla, co je s tím práce to dát doporadku. Pokud to nedělá na svém, tak je to pro mě vrchol bezohlednosti. A totální ignorance, když to takovému rodiče ještě tolerují.
To hovádko (33
) přesně ví, kde jezdí, klid.
Čerstvě podmítnutýmu poli je to fuk, strništi též a cestám mezi kalamitou zdecimovanými kůrovcovými lesy, po kterých už několik let jezdí těžká technika lesní těžby, už úplně.
Uvědom si, že píšu o klukovi z vesnice, kde se všichni známe. Iikvidovat někomu fakticky majetek nebo jakkoli reálně škodit, čeká ho dotyčný s vidlema před garáží ještě dřív, než enduro dorazí na základnu. ![]()
Což se nestalo ani jednou - možná i proto, že půlce vesnice jejich plečky spravuje. ![]()
@sirikit píše:
To hovádko (33) přesně ví, kde jezdí, klid.
Čerstvě podmítnutýmu poli je to fuk, strništi též a cestám mezi kalamitou zdecimovanými kůrovcovými lesy, po kterých už několik let jezdí těžká technika lesní těžby, už úplně.
Uvědom si, že píšu o klukovi z vesnice, kde se všichni známe. Iikvidovat někomu fakticky majetek nebo jakkoli reálně škodit, čeká ho dotyčný s vidlema před garáží ještě dřív, než enduro dorazí na základnu.
Což se nestalo ani jednou - možná i proto, že půlce vesnice jejich plečky spravuje.
Ano, za předpokladu že opravdu ví, kde jezdí a těm majitelům to nevadí. Tady se tak neděje, bohužel. A tu louku, o které jsi psala v minulém příspěvku, běžně dvanáctileté děti decimují, bohužel.
a rodiče se jich ještě zastávají ![]()
@P4ja píše:
Ano, za předpokladu že opravdu ví, kde jezdí a těm majitelům to nevadí. Tady se tak neděje, bohužel. A tu louku, o které jsi psala v minulém příspěvku, běžně dvanáctileté děti decimují, bohužel.a rodiče se jich ještě zastávají
Tak to určitě není cajk a celkem se divím, že si to rodiče risknou.
Protože všichni dobře vědí, na jak tenkým ledě se jezdci pohybují.
Ve dvanácti (čtrnácti, bez papírů) prostě nemá co jezdit a když budu vztekle dupat nožičkou, nic na tom nezměním, akorát postižené otrávím, ti mě/ dítě nahlásí policii a ta se tím zabývat bude, takže mi znepříjemní život (a já budu puzena zakládat podrážděná vlákna na eMimi).
Takže pokud už si nemůžu pomoct, případně haranta neubrzdím, trocha té pokory a ohleduplnosti k okolí je řekla bych na místě.
![]()
@Anonymní píše:
Proto je rozdil mezi detma z mesta a z vesnice. Detstvi na vesnici je neco jinyho nez na meste a jsme rada ze syn zaziva detstvi na vesnici a co se tyce jezdeni na pionyru nic z toho neni jen mu prodlouzili papiry o rok na skutr nic vic. Od 3 let jezdi na traktoru ted uz ho ridi sam auto taky ridil s tatou kdyz byl na zivu ted ma pionyr co umi mestsky deti hovn* on pomaha dedovi v lese a to jen proto ze ho tata naucil jezdit s traktorem jen proto ze k tomu byl vedenej od mala to je detstvi ne byt zavrenej v panelaku
Hele já s Tebou celkem souhlasím, naše děti prožívají také takové dětství a dospívání jako tvůj syn. A já jsem za to moc ráda. Jsem šťastná, že vyrostou na vesnici. Ale řekněme si na rovinu, poslat ho na pionyru do školy, byla blbost. Ne to, že jezdí, naši kluci taky, ale to kam jel. To bych je nepustila. Ta ředitelka to fakt musí nahlásit a na co zbytečně provokovat?
@Trojlístek píše:
Hezky jsi se uvedla. Pokud budeš v diskusích pokračovat dál, tak sama zjistíš jaký je v tom rozdíl. Ale komu není dáno…
Ja vim, v apatyce nekoupí. Nikoho jsem neshazovala, je vas problém, ze jste to vztahly právě na sebe. Pokud si tady pak hrajete na policajtky mezi sebou a spehujete kam co která přispívá, tak chápu, že vám vadí anonymy, ale je asi každýho vec, když využije té možnosti, ne?! Když budu chtít, budu novacek každej den, proboha o co vam jde ![]()
@sirikit píše:
Tak to určitě není cajk a celkem se divím, že si to rodiče risknou.
Protože všichni dobře vědí, na jak tenkým ledě se jezdci pohybují.
Ve dvanácti (čtrnácti, bez papírů) prostě nemá co jezdit a když budu vztekle dupat nožičkou, nic na tom nezměním, akorát postižené otrávím, ti mě/ dítě nahlásí policii a ta se tím zabývat bude, takže mi znepříjemní život (a já budu puzena zakládat podrážděná vlákna na eMimi).
Takže pokud už si nemůžu pomoct, případně haranta neubrzdím, trocha té pokory a ohleduplnosti k okolí je řekla bych na místě.![]()
Jj, to j právě ono. Sice se každý ohání tím, že za mlada taky jezdil. Ale fakt bych chtěla vidět rodiče, kdyby se u nás doslechli, že jsme někde něco někomu zničili. A to nemluvím jen o motorkách. Prostě by přilítla jedna zprava, druhá zleva.
@Katchulina píše:
Hele já s Tebou celkem souhlasím, naše děti prožívají také takové dětství a dospívání jako tvůj syn. A já jsem za to moc ráda. Jsem šťastná, že vyrostou na vesnici. Ale řekněme si na rovinu, poslat ho na pionyru do školy, byla blbost. Ne to, že jezdí, naši kluci taky, ale to kam jel. To bych je nepustila. Ta ředitelka to fakt musí nahlásit a na co zbytečně provokovat?
No a nemohla mít strach, že na té motorce třeba bude vozit spolužáky a nebo někoho málem přejel?? Když čtu názory zakladatelky, tak se nedivím.
@P4ja píše:
No a nemohla mít strach, že na té motorce třeba bude vozit spolužáky a nebo někoho málem přejel?? Když čtu názory zakladatelky, tak se nedivím.
Proc by nekoho prejel on jel po ceste kde jezdi auta kola motorky maminyk s kocarem dava si bacha to same na druhe ceste a nejezdi rychle to se nebojte ono mu to vic jak 45 nejede nekdy to tlaci celou cestu pustila jsem ho protoze jel pak ke kamaradovo tatovi na opravu pionyra abyla jsem s nim domluvena a syn poucen jinak bych mu to endovolila a jel jen proto ze mel vyucovani kdy mu nejel ani bus nic tak to vzal prijednom
@P4ja píše:
Ano mohla, já přesto, že naši kluci taky jezdí na motorce a ne jen na motorce(nejstarší už má řidičák na motorku), ale být na místě té ředitelky popřípadě učitelky, udělám to samé.
@Anonymní píše:
Proc by nekoho prejel on jel po ceste kde jezdi auta kola motorky maminyk s kocarem dava si bacha to same na druhe ceste a nejezdi rychle to se nebojte ono mu to vic jak 45 nejede nekdy to tlaci celou cestu pustila jsem ho protoze jel pak ke kamaradovo tatovi na opravu pionyra abyla jsem s nim domluvena a syn poucen jinak bych mu to endovolila a jel jen proto ze mel vyucovani kdy mu nejel ani bus nic tak to vzal prijednom
Tak pokud ani po tom, co jsi napsala, nevidíš, kde je problém, tak to opravdu udělala dobře, že ho nahlásila. Ona to tak nevinná polní cesta nebyla, že??
Ale tak já to chápu, 14 ti letek puberťák prostě nechtěl jít pěšky no. Já od patnácti řídila na chatě auto, na lesní cestě, taky cca kilak. Táta sice seděl vedle mě ale kdyby se něco stalo, těžko by to okecal, že. A upřímně, neznám moc lidí, dobře, chlapů, co by takhle nejezdili daleko dřív než jim bylo 18. Pochybuju, že z toho budete mít nějakej postih a ředitelka je pěkná praskacka proboha.
i kdybych chtěla bejt teda tak uvědomělá, protože to, že přejel klasickou silnici se mi taky nelíbí, tak bych nejdřív zašla za tebou, že už to nechci vidět, nebo že nebo že tě nahlásim. ![]()
Tak určitě 😆