Pionýr- cesta do školy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43029
3.10.19 21:50
@kočkadomácí píše:
A jak by změnilo tuto situaci, to že by měl kluk řidičák? Můžeš mi na to odpovědět? Ve výsledku by to bylo bohužel stejný.
Pejska je mi líto, ale taky píšu, že má jezdit tam, kde nemůže nikoho ohrozit.
řidičák se nedává za vyplnění papíru, ale musíš absolvovat školu a zkoušky. Tím se odfiltrují úplný nemehla. A věková hranice dopomůže k tomu, aby se na tom tolik nemachrovalo.

Samozřejmě mohou existovat čtrnáctiletí, co řídí lépe a zodpovědněji, než třicetiletí, ale hádám, že takoví nepřejíždějí lidem psy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
3.10.19 21:51
@kočkadomácí píše:
Znovu, na poli může jezdit kdokoliv bez papírů, a nežeň to do extrému. Pokud je kluk blbej řidič, bohužel by pravděpodobně přejel psa i s těmi papíry. O tom tady celou dobu píšu, papíry z nikoho perfektního řidiče neudělaj a deb.il zůstane deb.ilem.
*

Tak znovu i pro ty méně chápající! Bez platného řidičského oprávnění nesmíš jezdit ani na zahradě! Maximálně na cvičišti k tomu určeným a pod dohledem instruktora!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.10.19 21:52
@g.sandova píše:
@kočkadomácí no nevím, jestli to chápeš

Rovněž si myslím, že tomu nerozumí. A to mě popravdě dost děsí.

• Citovat
  • Upravit
3.10.19 21:53
@P4ja píše:
To máš pravdu, že papíry z nikoho perfektního řidiče neudělají. A i pitomec je bohužel dostane. Ale kdyby to každý viděl takhle, tak by se takhle mohli obhajovat všichni, kteří jeli bez papírů. A pořád zapomínáš na to, že se zkoušky neskládají jenom z praxe, ale taky znalosti předpisů, první pomoc a technika, co si pamatuju.A jinak bych k tomu poli dodala, že na vlastním si můžeš jezdit, jak chceš, stejně tak v lese. Kousek odtud takoví pitomci rozjezdili pole a kamarádovi les. Opravdu super trénink bez papírů. Fakt si nemyslím, že na poli nebo v lese může jezdit kdokoli.

Zkoušky z techniky a první pomoci už ne. Nepsala jsem, že na poli může jezdit kdokoliv, ale že bez papírů může na poli jezdit i ten, co papíry nemá. A samozřejmě, že na cizím poli se jezdit nesmí a v lese už vůbec ne, tak možná jsem v tomhle trochu ovlivněná tím, že bydlím na vesnici, kde máme každý plno hektarů pole a každý si může jezdit na vlastním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
3.10.19 21:54

Jinak tedy motorky nepodporuji a doufám, že provádím dostatečný brainwashing, že se toho kluci nechytí. Rozdíl mezi motorkou a kolem je rozdíl mezi zdravým a nezdravým (mrtvým) člověkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
3.10.19 21:59

Na muj vkus reditelka trochu hystercila, stacilo by pohrozit, at kluk zustava nekde ve skrytu polnich cest. Odjakziva decka jezdila na prskoletech nebo zkousela rozjet auto s tatou na sedacce vedle, bezne se deti vozily na ramu kola. Dnes si to sine rychlosti sneka po mrtvici dite na plastovy motorce a na hlave mu klimba helma..Clovek nevi, jestli se smat nebo plakat. Tyhle diskuze je lepsi zakladat na chlapskych forech, tam to neni tolik tento, rekneme emotivni :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.19 22:01
@Janli píše:
Tak znovu i pro ty méně chápající! Bez platného řidičského oprávnění nesmíš jezdit ani na zahradě! Maximálně na cvičišti k tomu určeným a pod dohledem instruktora!

Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v provozu na pozemních komunikacích řídí motorové vozidlo a v rozporu s § 3 odst. 3 písm. a) není držitelem příslušného řidičského oprávnění podle § 81, podle tohoto zahrada, moje, není pozemní komunikací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
3.10.19 22:01
@VilaAnalka píše:
Na muj vkus reditelka trochu hystercila, stacilo by pohrozit, at kluk zustava nekde ve skrytu polnich cest. Odjakziva decka jezdila na prskoletech nebo zkousela rozjet auto s tatou na sedacce vedle, bezne se deti vozily na ramu kola. Dnes si to sine rychlosti sneka po mrtvici dite na plastovy motorce a na hlave mu klimba helma..Clovek nevi, jestli se smat nebo plakat. Tyhle diskuze je lepsi zakladat na chlapskych forech, tam to neni tolik tento, rekneme emotivni :lol:

Nejvíc tady teda hysterčí zakladatelka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 22:03

Už celkem chápu proč je tolik arogantních a kamenných obličejů u soudu při řešení dopravní nehody v okamžiku, kdy je někdo usmrcen a nejen nehod. No… Bodejď by ne, když tenhle vzorec chování předávají samotní rodiče svou výchovou a bezbřehou opičí láskou. Že mi u těchto diskusí obyčejně dojde tolik souvislostí, jak za celý život ne :think:

• Citovat
  • Upravit
19388
3.10.19 22:07
@Anonymní píše:
Už celkem chápu proč je tolik arogantních a kamenných obličejů u soudu při řešení dopravní nehody v okamžiku, kdy je někdo usmrcen a nejen nehod. No… Bodejď by ne, když tenhle vzorec chování předávají samotní rodiče svou výchovou a bezbřehou opičí láskou. Že mi u těchto diskusí obyčejně dojde tolik souvislostí, jak za celý život ne :think:

Jo, když někdo nechápe základní věci… je mi z toho docela zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
3.10.19 22:09

Jisteze kluci vždycky otravovali na motorkách po vsi, ale pokud je někdo nachytal ( notabene ředitelka školy), dali jim rodiče po tlamě a motorku zabavili. Dneska si jdou stěžovat na internetovou diskusi, co si to kdo dovoluje k jejich ňuňánkovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.10.19 22:09
@MP Krista píše:
Nejvíc tady teda hysterčí zakladatelka!

Jo, ještě chce po ředitelce, aby byla shovívava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
3.10.19 22:11

@VilaAnalka a na čem by mělo dítě jet? Na pinckovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
3.10.19 22:13
@kočkadomácí píše:
Zkoušky z techniky a první pomoci už ne. Nepsala jsem, že na poli může jezdit kdokoliv, ale že bez papírů může na poli jezdit i ten, co papíry nemá. A samozřejmě, že na cizím poli se jezdit nesmí a v lese už vůbec ne, tak možná jsem v tomhle trochu ovlivněná tím, že bydlím na vesnici, kde máme každý plno hektarů pole a každý si může jezdit na vlastním.

Jakto?? První pomoc není součástí testů?? Bych se divila. Stejně tak jako hodina první pomoci. S tou technikou nevím. Ale první pomoc tam určitě je.

Jinak pochybuju, že syn zakladatelky jel do školy po vlastním. A dokonce i psala, že přejížděl silnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.19 22:17

Mám známého, který taky takto brázdil ve 14 dědiny a polní cesty… Říkal mi, že si v těch 14 letech vůbec neuvedomoval nebezpečí. A spíš frajeřil. Jak si dodělával papíry mu spoustu věcí došlo, ještě i věkem. Že takto uvažovalo spoustu kluků… A kolik slepic u toho přejeli… Někdy i úmyslně. Takže jakýsi věk a zodpovědnost, včetně dodělání si jakéhosi oprávnění jde ruku v ruce. Jakmile je někdo nachytal, dostali po hubě, bez debat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová