Pitbull na dětském hřišti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
30.8.11 16:12
monikalysa píše:
pitbull88 píše:
monikalysa píše:
S těma láskyplnýma pitama moc nesouhlasím :think: . Mojí dceru, když ji byly 4 roky rafnul, naštěstí se netrefil a „jen“ ji potrhal trošičku kůži, ale šok to byl a prej taky měl rád děti… Jinak známej měl pita, sice již staršího, asi 6 let a narodilo se jim mimčo a jak malej začal chodit, upadl na psa a ten mu skousl hlavu… Neříkám, že nemůže být dobře vychovaný pit, může, ale do hlavy mu stejně nikdo nevidí, ale to žádné rase…Na dětském hřišti bych ho vidět nechtěla a pokud je tam zákaz, na paní bych s klidem zavolala městskou policii…
Takže vy ani dcera jste toho pitbulla neznali a přesto jste dovolila,aby se přiblížil k vašemu dítěti??Vaše dcera na něj určitě nějak reagovala..šáhla na něj.utíkala směrem k němu,nebo něco podobného.Dle mého názoru,to byla hlavně vaše chyba!No a ten druhý případ..Nevím,ale pes by mu tu hlavu rozdrtil.Kdyby měla jeho reakce,znamenat útok.Mám několik známých,co vlastní pity.Mnoho znich má děti,at malé..nebo dokonce postižené.Nikdo neměl nikdy žádný problém.
To dítě to nepřežilo, bohužel. A toho psa, co napadl mojí dceru měl od známé její přítel a byli u nás na návštěvě. Páníček ho držel a lákal dceru, aby si ho pohladila, jak má rád děti. :cert:

Stále říkám,že je to chyba vaše!Páníček byl evidentně vůl a psa k kloudně neznal.K cizímu psoj se seznámit?Jedině když má košík a je na vodítku.Psa v ruce neudržíte..vlčáka,pudla,ani pita.Jinak se seznamovat postupně..nejdřív přítomností v jedné místnosti,pak mluvením na psa a až pak hladit.Co se stalo vašim známejm.Mi je moc líto.Ale pes musel být nervák(u pita se stává opravdu výjmečně),spal a lekl se.V obouch případech směruji dítě i psa.Aby se jeden druhámu vyhejbali a pes musí mít své místo.Kde má absolutní klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
30.8.11 16:19
monikalysa píše:
pitbull88 píše:
monikalysa píše:
S těma láskyplnýma pitama moc nesouhlasím :think: . Mojí dceru, když ji byly 4 roky rafnul, naštěstí se netrefil a „jen“ ji potrhal trošičku kůži, ale šok to byl a prej taky měl rád děti… Jinak známej měl pita, sice již staršího, asi 6 let a narodilo se jim mimčo a jak malej začal chodit, upadl na psa a ten mu skousl hlavu… Neříkám, že nemůže být dobře vychovaný pit, může, ale do hlavy mu stejně nikdo nevidí, ale to žádné rase…Na dětském hřišti bych ho vidět nechtěla a pokud je tam zákaz, na paní bych s klidem zavolala městskou policii…
Takže vy ani dcera jste toho pitbulla neznali a přesto jste dovolila,aby se přiblížil k vašemu dítěti??Vaše dcera na něj určitě nějak reagovala..šáhla na něj.utíkala směrem k němu,nebo něco podobného.Dle mého názoru,to byla hlavně vaše chyba!No a ten druhý případ..Nevím,ale pes by mu tu hlavu rozdrtil.Kdyby měla jeho reakce,znamenat útok.Mám několik známých,co vlastní pity.Mnoho znich má děti,at malé..nebo dokonce postižené.Nikdo neměl nikdy žádný problém.
To dítě to nepřežilo, bohužel. A toho psa, co napadl mojí dceru měl od známé její přítel a byli u nás na návštěvě. Páníček ho držel a lákal dceru, aby si ho pohladila, jak má rád děti. :cert:

no tak to je ale reakce k utoku! Kdyz psa drzi a tim napetim vyvola konkurenci a jeste nalaka dite, aby slo k nemu, tak mu presne dal povel „Jdi na toho, kdo jde proti tobe“ … takze tady je zakopanej pes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
30.8.11 16:19
pitbull píše:A jak má ten pes poznat,že to dítě pro něj nebezpečný není?

Právě proto, že to ten pes nepozná, tak má mít náhubek nebo vodítko. Pes je blbej a dítě taky. Ale jen ten pes může být nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2661
30.8.11 16:36

Takže k tématu. Stalo se mi. Pána jsem upozornila. Sice se tvářil „okamžitěbytuhysterkumělizavřítdoblázince“, ale psa si uvázal mimo hřiště. Vadilo to více maminkám, ozvala jsem se já.
Dětem odmalička říkám, že na cizí zvířata se prostě nesahá. Ať si majitel tvrdí co chce.
Nesnáším volně běhající a neposlušné psy (není to chyba psa, ale majitele), ale děti se musí taky hlídat.
Psa máme. Zlatého retrívra. Děti miluje. Ale ani toho s nimi nenechávám sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
30.8.11 16:43
alifie píše:
pitbull píše:A jak má ten pes poznat,že to dítě pro něj nebezpečný není?
Právě proto, že to ten pes nepozná, tak má mít náhubek nebo vodítko. Pes je blbej a dítě taky. Ale jen ten pes může být nebezpečný.

To ano.Pes dokáže být moc nebezpečný!!Hlavně když se bojí,nebo brání svého pána a smečku.Vždy mám psa na vodítku,tam kde jsou lidi a hlavně děti.Ale ikdyž ten pes na vodítku je,dítě se přiblíží(když nějaké napomenu,tak maminky se hned pouštějí do mě).Udělá něco něčekaného,nebo dokonce agresivního.Tak je chyba rodičů!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
30.8.11 17:07

Ahoj, nečetla jsem předchozí příspěvky, ale řeknu ti tohle: tak za 1. jestliže tam je cedule, že tam psi nesmí, tak bych paní taky slušně vypakovala, na dětském hřišti nemají psi co dělat a za 2. kdybys je potkala jinde, kde cedule není a psi tam smí, tak bych se rozhodně nebála, navíc, pokud má malé dítě, pitbull je stejný pes, jako yourkshire nebo podobný plemeno. Takže bych se nebála. Tvé dítě musí vědět, že k cizímu pejskovi nesmí, majitel má mít psa vychovaného a pokud h má na vodítku - nebála bych se. Já mám dva velké psy a není problém, není to o plemeni, ale o výchově, Tak abych to tu shrnula, nebála bych se psa, který je zvyklý denno denně na malé dítě (ale jak říkám, když někam psi nesmí, tak bez výjimky :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
30.8.11 17:14

afilie-pes není blbej,pes je zvíře a reaguje instiktivně vyhodnocováním chování někoho,kdo s ním navázal interakci.jestliže dítě kouká do očí,mává rukama,dělá nečekaný pohyby,pes zareaguje..to neznamená,že je blbej.to bys musela říkat o všech zvířatech,že sou blbý,když reagují instinktivně.
dítě taky není blbý jen proto,že se chová jako dítě.
blbý jsou dospěláci,když k něčemu dojde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
30.8.11 22:08

Hm, ale je pravda, že ty motorky dětské jsou na prd.. U nás na vesnici, když jedeme okolo plotku, tak se můžou psi pos.. Když jdeme pěšky, tak si nás pomalu nevšimnou.
Některým vadí takový ten velký hluk co dělají, to věřím, že se dají víc vytočit s toho dítěte, když k němu jede..
Proto si myslím, že prostě pejskaři psa na vodítko, náhubek a rodiče dítě za ruku, když jdou okolo psa.. NO náš je taky takové telátko, on by byl schopný dát ruku i do tlamy :pocitac: :nevim: Je malý 2,5,a le když procházíme kolem psa je nám v blízkosti, vždycky ho chytnu za ruku, aby ho nenapadlo nic špatného.
A starší už musí vědět, že cizí pejsek se nehladí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pitbull88
31.8.11 07:19
kvaček píše:
Hm, ale je pravda, že ty motorky dětské jsou na prd.. U nás na vesnici, když jedeme okolo plotku, tak se můžou psi pos.. Když jdeme pěšky, tak si nás pomalu nevšimnou.
Některým vadí takový ten velký hluk co dělají, to věřím, že se dají víc vytočit s toho dítěte, když k němu jede..
Proto si myslím, že prostě pejskaři psa na vodítko, náhubek a rodiče dítě za ruku, když jdou okolo psa.. NO náš je taky takové telátko, on by byl schopný dát ruku i do tlamy :pocitac: :nevim: Je malý 2,5,a le když procházíme kolem psa je nám v blízkosti, vždycky ho chytnu za ruku, aby ho nenapadlo nic špatného.
A starší už musí vědět, že cizí pejsek se nehladí :think:

AMEN!!!Bouhužel tak zodpovědných rodičů.je málo. :-(

• Citovat
  • Upravit
1288
31.8.11 08:03

je to tak zodpovědnost je potřeba na obou stranách.Dcerka by dělala malá každému zvířeti které vidí,vždy jí říkám že je to cizí pejsek a ten se nehladí ne každý pes je zvyklý a má rád děti a i kdyby člověk nikdy neví co malá udělá a psovi se to nebude zamlouvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.8.11 08:58

Jé, tady to žije=) Otázkou může ještě být v případech těch agresivních pitbulů, kolik z nich bylo fakt pitbulů po zbonitovaných rodičích a kolik prostě nějakých bull kříženců :nevim:
Psa nemáme, na procházkách, když se blíží pes, beru malou za ruku se slovy, že nesmí na pejska sahat. Majitel psiska většinou reaguje jako -ále nebojté, ona nic neděláá! Což já odpovídám „ale ta moje jo“, co pak chudák majitel (většinou nějaká důchodkyně) vytřeští zrak a pejska si bere nakrátko :mrgreen: .

To je o oboustranné „toleranci“ nebo spíš dodržování pravidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
31.8.11 11:47

suhlasim ze musia davat pozor aj rodicia dietata , ako nie je pripustne aby dieta bezalo k psovi a rodicia to dovolili, ale rovnako nie je pripustne bez bez obojku a nahubku z mojho pohladu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
31.8.11 11:51

no manzel mal pjska starsi husky , hodny pejsek, hravy ale zarazalo ma ked som ho sla vencit ze rodicia sa sami chodili pytat ci ho mozu deti hladit , ja som mrela strachy uz ked sme prechadzali popri dietati , a to nikdy nic neurobil ale drzala som ho za voditko aj za obojok pre istotu a rodicia sa k nam nahrnuli aj s detmi, to som radsej hovorila ze radsej nech nehladia, nie je moj ja len vencim a to prevracali zraky co tiez nechapem, nenapadlo by ma zastavit sa na ulici a ucit dcerku aby hladkala cudzich pejskov :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
31.8.11 12:42
pata308 píše:
no manzel mal pjska starsi husky , hodny pejsek, hravy ale zarazalo ma ked som ho sla vencit ze rodicia sa sami chodili pytat ci ho mozu deti hladit , ja som mrela strachy uz ked sme prechadzali popri dietati , a to nikdy nic neurobil ale drzala som ho za voditko aj za obojok pre istotu a rodicia sa k nam nahrnuli aj s detmi, to som radsej hovorila ze radsej nech nehladia, nie je moj ja len vencim a to prevracali zraky co tiez nechapem, nenapadlo by ma zastavit sa na ulici a ucit dcerku aby hladkala cudzich pejskov :nevim:

děje se to, někdy mě to štve, protože moje se pak vrhá o to víc, protože to hlazení očekává vždycky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12658
31.8.11 13:01
Saroya píše:
pata308 píše:
no manzel mal pjska starsi husky , hodny pejsek, hravy ale zarazalo ma ked som ho sla vencit ze rodicia sa sami chodili pytat ci ho mozu deti hladit , ja som mrela strachy uz ked sme prechadzali popri dietati , a to nikdy nic neurobil ale drzala som ho za voditko aj za obojok pre istotu a rodicia sa k nam nahrnuli aj s detmi, to som radsej hovorila ze radsej nech nehladia, nie je moj ja len vencim a to prevracali zraky co tiez nechapem, nenapadlo by ma zastavit sa na ulici a ucit dcerku aby hladkala cudzich pejskov :nevim:
děje se to, někdy mě to štve, protože moje se pak vrhá o to víc, protože to hlazení očekává vždycky :wink:

no ja by som to nicolke nedovolila uz preto ze sa obavam ze potom stretneme psa tulaveho a nevyhodnoti to spravne a pojde hladit .. takze v rodine jo , inde nie .. stvu ma aj majitelia co vtlacaju psika ze je hodny a moze si ho pohladit :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí