Pití pro blinkající nekojená miminka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pití pro blinkající nekojená miminka
Maminky jak řešíte pití u vašich miminek, která mají reflux, popř. blinkají, a nejsou kojena? Takže se nemohou napít z MM. Naše chlapečkovi byl sice reflux vyloučen, ale blinká hodně, dávám Nutriton se sirupem Gastrotuss, když dávám jedno z toho, tak blinká stále. Teď jak jsou vedra, tak zkouším dávat na pití koj. vodu, čaje odmítal úplně. Jenže ikdyž má žízeň a pije, tak to za krátko stejně vyblinká
, i s mlíkem, který už má v sobě dvě hodiny
. Tak prosím o radu, jak to řešit. Existují nějaký „hustší čaje“? Nebo se dají taky zahustit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nase holcicka taky hodne blinka.
ja to resim tak, ze jsem presla z Nutrilonu na Sunar, bylo to stejne a pak na Babydream a to blinka podstatne min. Chce to vyzkouset i jina mleka… ![]()
A pak davam pit obycejnou prevarenou vodu nebo s granulovanym cajikem nebo obycejnym pytlikovym…
Nebo koupim stavicku (detskou) a tu naredim na „obarvenou vodu“… ![]()
A i tak mi to vsechno vyprska na tricko, ale doufam, ze neco v ni zustane… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš blinkal po Sunaru hrozně, po Bebě měl zácpu. Teď máme Babydream a je spokojený. Na pití dávám kojeneckou vodu a do ní trošičku granulovaného čaje-jen na obarvení.
- Citovat
- Upravit
Mlíka už jsme vyzkoušeli 4 druhy a pořád stejné. Ale o mlíko mi tak nejde s tím jsem se smířila, že blinká, ale jde mi o to pití, protože to mi blinká taky (takže druhem mlíka to nebude), jak to vyřešit, jestli se to nějak vyřešit dá, jestli existuje něco speciálního na pití pro děti s refluxem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše malá taky ublinkávala hodně, tak jsme přešli z obyč. nutrilonu na nutrilon AR (pro ublinkávající miminka) a pomohlo to. Ve vedrech dáváme fenyklový čajík určená pro děti od jednoho týdne a pije ho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S blinkáním jsme si užili až až. Hrůůza. Také jsme zkoušeli několik druhů mlíček a nakonec zůstali u Hippu. Ale náš problém se částečně vyřešil tím, že jsme začali zahušťovat Nutritonem. Sice žádná výhra, ale trochu to pomohlo. Doktorka radila dávat pít čajík, že nejlepší je obyčejný dětský pytlíkový, ale ten vůbec nechtěl, tak jsme vařili granulovaný, ty jsou trochu sladší. Ale i tak moc nechtěl. Nicméně jsem zrovna dnes slyšela v rádiu diskusi ohledně pití kojenců v těchto vedrech a dětská lékařka říkala, že jim vůbec není nutné dodávat další tekutiny, že oni to mají všechno co potřebují z toho mléka. Ale chápu, že to řešíte kvůli tomu ublinkávání. My jsme kvůli refluxu skončili až v nemocnici, ale i když opravdu extrémě ublinkával a připadalo nám, že z toho mlíčka v sobě téměř nic neudrží, tak ani tak nebyl dehydrovaný a nebylo nutné mu navíc dodávat tekutiny. Akorát byl tím pádem neustále hladový, takže jsme krmili každé dvě hodiny a na radu dětské doktorky se ho v mezidobí snažili utišit tím čajíkem protože byl opravdu neustále hladový.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když malýmu dala naposledy fenyklový čajík, tak mě potom tak zeblil, že jsem to měla až za podprdou
.
@Kverčice Taky teď dáváme Hipp a zahušťuju Nutritonem, takže je ro relativně ok, ale prostě vodu, čaj vyblinká. náš dětský dr. taky říkal, že není třeba dávat nic pít, ale já mám pocit, že když zahušťuju to mlíko, tak je to spíš taková kaše, že by to chtělo něco navíc a když je hodně vedro, tak malej vodu úplně hltá, ale pak letí ven… no.
Maminky a ty čajíky a vodu vám miminka neblinkají? Jen mlíko jo, to je zajímavý, u nás letí ven cokoli
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anys prý se to mlíko skládá z 80 % z vody, toto cituji co mám odposloucháno z toho rádia, a že to těm dětem úplně stačí, a to i v těchto hicech, nám vybylinkával také všechno, jak mlíko tak čajík, ale ten čajík moc nepil, jak jednou nasál a zjistil, že to není mlíko tak konečná, sičák jeden ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, naše malá taky hodně blinkala, po sunaru zlepšení, zahušťovali jsme nutritonem…ale i tak, malá mi čaj odmítá úplně, to stejný vodu…jediný co pije jsou šťávy neředěné vodou…to jí chutná. Ani gran. čaj nevezme a blinká…teď je nám 7 měsíců a už mi nechce flašku, vše lžičkou a jak je tužší strava je po blinkání takže hodně trpělivosti…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kverčice Tak to máme stejné, taky vždycky nasosne, pak hodí ksichtík a plive to. Ale jak byli ty extrémy 38°C, tak hltal i tu vodu.
Je mi jasný, že v tom UM je většina procent vody, ale mě právě přišlo, že díky tomu nutritonu, to moc vodový není. Ale kdyby byl dehydrovanej, tak má propadlou fontanelu a okoralý rtíky, popř. zelenou stolici a nic z toho nemá, naštěstí. Jen mě děsí jak pořád všichni píšou, že jsou na UM a dítko jim pije „jen“ 100ml vody
apod. Mě vypije tak 20ml a kolik toho vyhodí, možná všechno
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anys rozumím ti, tvoje obavy úplně chápu, já byla z toho ublinkávání také pološílená, to věčné převlékání, půl hodiny po jídle se s ním nesmělo hýbat, stejně to nepomohlo, a nejhorší právě ta obava z toho, že v něm vlastně nic nezůstává, jojo ještě teď mi z toho běhá mráz po zádech, naštěstí toto už máme za sebou, tak vydrž, bude to dobré, uklidňuj se tím, že jak píšeš příznaky dehydratace nemá a to je hlavní, event. konzultuj s doktorkou, my konzultovali a skončili v nemocnici (upozorňuji že téměř zbytečně), doktoři jsou u tak malých miminek dost opatrní, což je v pořádku, tak pevné nervy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit