Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Kiara28 píše:.. smlouvu s pojišťovnou na tenhle úkol, někde výš někdo psal, že na tohle zjišťování crp musí být nějaký školení či co. A jestli to jinak posílaj do laborky, tak asi školení moc nepotřebujou nebo kdoví.
@Brontik Na pohotovosti zeby nemeli smlouvu s VZP? no nevim.. Nikdy jsem se nesetkala zeby nekde nemeli smlouvu s vzp..
No, já to psala, dřív, než jsem dočetla všechny příspěvky…
Teď jsme se poustila do pročítání přehledů vykázané zdravotní péče a zjistila jsem, že v roce 2010 a 2011 dostávala naše dětská od VZP 106 korun za jeden test CRP. Na rok 2012 jsem se zatím nedostala. ![]()
@Kiara28 píše:
@Brontik Na pohotovosti zeby nemeli smlouvu s VZP? no nevim.. Nikdy jsem se nesetkala zeby nekde nemeli smlouvu s vzp..
Já spíš mám zkušenost, že pohotovost vůbec CRP nemá a posílá skrz to „přes chodbu“ na lůžkové oddělení, kde ho pak udělaj stejným způsobem jako ho dělá naše dětská.
Takže možná ho měli z dobré vůle, ale bez řádného a oficiálního proškolení všeho personálu, co ty pohotovosti slouží a nebo zrovna sloužil někdo neproškolen, i když s tím uměl. ![]()
@Kiara28 nejde o to ze je to na pohotovosti ale o to ze pohotovost vetsinou ma svoje laboratore a pojistovna proplaci klasicky odber ale na vysledek se ceka pokud chces vysledek hned je to nadstandard. Vzpcnekuso mit smlouvu zrovna na tento vykon. Nechapu co je na tom tak nejasneho ![]()
Proškolení personálu je podmínka nutná pro hrazení výkonu pojišťovnou, ale není to podmínka postačující. Zkrátka s nějakým zařízením pojišťovna smlouvu na výkon ( CRP z kapilární krve) uzavře, s jiným ne. Důvody můžou být různé. Nejčastěji to, že pohotovost má přes chodbu laboratoř vyšetřující CRP ze žilní krve s nonstop provozem. CRP z kapilární krve je pak nadstandard, který může pojištěnec využít nebo se spokojí se standardním vyšetřením hrazeným z veřejného zdravotního pojištění.