Placené CRP?

4619
29.12.12 19:45

Placene CRP?

Pred par dny nas velmi rychle se zhorsujici zdravotny stav dcery vyhnal na pohotovost.Byly 3 rano a opravdu to nepockalo do rana..Muze mi nekdo vysvetlit proc chteli na pohotovosti 100,– za CRP? Uz nam ho delali v minulosti, a neplatili jsme nic.. a pohotovost, kde jde skoro o zivot? Je to normalny? Stacil mi poplatek 90 korun +700,– za leky co nam napsali na zdrap papiru(taky nechapu proc ne na recept..)
Jestli nekdo zna odpoved, moc krat dekuji.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19200
29.12.12 19:47

Za CRP se platí 100,– normálně i při vyšetření u doktora.. My teda neplatíme, protože syn má Vojenskou pojišťovnu a ta to má zadarmo, ale třeba VZP to má právě za 100,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
29.12.12 19:48

A ty léky teda asi na lékařský předpis nebyly ne? Pokud na předpis nejsou, je ti recept od doktora k ničemu, protože platíš stejně plnou cenu, co to bylo za léky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
29.12.12 19:50
@PetaP píše:
Za CRP se platí 100,– normálně i při vyšetření u doktora.. My teda neplatíme, protože syn má Vojenskou pojišťovnu a ta to má zadarmo, ale třeba VZP to má právě za 100,–

Nekecej 8o my máme jinou pojištovnu, nikdy jsme neplatili a ani jsem to neslyšela od jiných. Netušila jsem, že se za to někde platí, mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
29.12.12 19:52

@PetaP Cože?! Já jsem u VZP a neplatila jsem… To je nějak nově?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
29.12.12 19:52

Ja na pohotovosti taky crp platila. Zalezi jestli ma doktor smlouvu s pojistovnou. Pokud to chces mermomoci na pojistovnu tak se dela odber ze zily a posila se do laborky, pak ja zadarmo vzdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
29.12.12 19:53
@Iffka píše:
Nekecej 8o my máme jinou pojištovnu, nikdy jsme neplatili a ani jsem to neslyšela od jiných. Netušila jsem, že se za to někde platí, mazec

jojo, i když nám poprvý dělala doktorka CRP tak chtěla 100,– ale pak jí sestra upozornila že máme Vojenskou pojišťovnu a ta to proplácí.. Jinak kamarádky co vím tak normálně platí poplatek 100,– i u jiných doktorů než je moje dr.. asi to má každý jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
29.12.12 19:53

My u doktorky platíme 120

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
29.12.12 19:54
@eTeresa píše:
@PetaP Cože?! Já jsem u VZP a neplatila jsem… To je nějak nově?!

já nevím, bylo to asi před rokem kdy to po mě chtěla než zjistila že mám jinou pojišťovnu..
Nevím jaké pojišťovny to proplácí a jaké ne, ale vím, že někteří doktoři to prostě chtěj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
29.12.12 19:55

Ja teda myslim, ze to nezalezi na pojistovne, ale na laboratori, kde se to dela. Nektere maj pristroj na to certifikovany a proplaceny pojistovnou a nektere ne.. Treba u moji doktorky se za to plati (dela to sama, ma jen v lahvicce nejaky cinidlo, kterym zkouma tu reakci) a treba co chodi moji sestry deti, tak ti to neplati, protoze je dr. posila do laboratore, co je v ramci polikliniky, kde ma ordinaci. Pojistovnu mame vsichni stejnou - OZP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
29.12.12 19:56
@Majdula83 píše:
Ja teda myslim, ze to nezalezi na pojistovne, ale na laboratori, kde se to dela. Nektere maj pristroj na to certifikovany a proplaceny pojistovnou a nektere ne.. Treba u moji doktorky se za to plati (dela to sama, ma jen v lahvicce nejaky cinidlo, kterym zkouma tu reakci) a treba co chodi moji sestry deti, tak ti to neplati, protoze je dr. posila do laboratore, co je v ramci polikliniky, kde ma ordinaci. Pojistovnu mame vsichni stejnou - OZP.

No Magdi ale u nás to bylo přes tu pojišťovnu, takže nezáleží asi jen na laboratoři, protože doktorka nás to nenechala platit jen kvůli tý pojišťovně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
29.12.12 19:57
@PetaP píše:
No Magdi ale u nás to bylo přes tu pojišťovnu, takže nezáleží asi jen na laboratoři, protože doktorka nás to nenechala platit jen kvůli tý pojišťovně..

jo a výsledky má taky moje doktorka taky hned..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
29.12.12 19:59

Tak VZP taky proplácí..

z vitalia.cz

Pokud jde o úhradu ze strany pojišťoven, většina z nich test CRP proplácí, a to u dětí a dospělých, týká se to všech velkých pojišťoven – VZP, OZP, Vojenské a ZP ministerstva vnitra, ovšem neznamená to, že ho proplácejí všem lékařům.

Navíc, ne všem doktorům se do používání testu CRP zřejmě chce. Měli by totiž absolvovat příslušné školení a přístroj samotný nechat pravidelně kalibrovat, bez něj jim zdravotní pojišťovna testování nebude hradit zcela určitě. Samotný přístroj stojí kolem třiceti tisíc korun a nikdo nemůže doktora nutit, aby si ho pořídil, ačkoli si ho samozřejmě může dát do nákladů.

Pokud však lékař CRP nabízí a chce za něj zaplatit, měli byste ptát, proč a zda skutečně nemá smlouvu s pojišťovnou o úhradě tohoto vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932

Mám VZP a za test CRP sem nikdy neplatila, naopak mi ho preventivně dělají při každé návštěvě při nemoci. Záleží taky na sazebníku lékaře, někde si účtují skoro za vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292

@Kiara28 @Iffka @eTeresa CRP se platí tam, kde lékař nemá smlouvu s pojišťovnou. Pojišťovna výkon nasmlouvá jen někomu, kdo prodělá kurz. Bohužel pokud se na pojišťovně zeptáš, zda Tvůj pediatr má tento výkon ve smlouvě, tak se dozvíš, že údaje o smlouvě se třetí straně neposkytují. Takže až pak z výpisu pro sebe či dítě od pojišťovny zjistíš, zda to lékař ne účtoval Tobě a i pojišťovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty