Placení na výletě s kamarády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21499
29.6.24 14:49

Tady se prodává Skalicke trdlo. Kdysi se pekl primo v klasere, chodilo se tam pro uplne čerstvé. Je mnohem nakynutejsi, neznz tech stanku, obaly v mouckovem cukru a orechach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.6.24 14:56
@melinkam píše: Více

U sladkosti bych požádala, zda by s tím mohli přestat. Že se po tom dětem kazí zuby.

U dárků to beru tak, že každý dává dle své kapsy a rodiče jsou dospělý a svepravni. Pokud se rodice předem zeptají, co by dítě ocenili, dávám tipy s ohledem na majetkové poměry. S tím, že ať si s nějakými dary nelámou hlavu, že budu ráda, když si to odpoledne děti prostě společně užijí a pokud chtějí přinést nějaký dárek, opravdu stačí nějaká drobnost.

Hlavně se rozhodni, co je pro tebe ok- chceš a zvládneš vzít dvě další děti na svoje náklady, nebo chceš spoluúčast, nebo prostě každý za svoje. Dle toho vol komunikaci při organizaci s těmi dalšími rodiči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.6.24 14:58

A ještě na jednu „zapeklitost“ jsem narazila. Někteří rodiče se snaží vnutit i sourozence, o které nikdo z domácích děti (a někdy ani ten sourozenec ) nestoji. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
29.6.24 15:38
@Svistice píše: Více

Takové kamarády jsme vyřadili, ale stydím se za to a běžně bych to nepřiznala :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.6.24 15:41
@melinkam píše: Více

Myslím, že se stydět vůbec nemusíš. Někteří lidé nemají úplně soudnost.
U nás je to jen jedna maminka. Taky bojují s tím, jak ji vysvětlit a neurazit, že její starší dítě je u nás vítáno, ale o mladší moje děti nestojí a že mu holt bude muset najít kamarády jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
29.6.24 15:44
@Snorlaxik píše: Více

Nejsem v Praze turista ;) byla to ironie, proto ty 2 otazníky, ale asi se budu muset příště vyjadřovat jasněji. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
29.6.24 15:48

Máš zvládnuté majetkové poměry u kamarádů dětí? Já tak maximálně u pár, jinak moc netuším…jako sociální případ asi není nikdo, ale jestli mají miliony na účtu a vlastní byt nebo dům asi úplně neodhadnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.6.24 16:29
@welovefashion píše: Více

Ano, vím přibližně co dělají rodiče, kdo je matka samozivitelka, které dítě nejede na výlet nebo školu v přírodě z důvodu financím. Jsou to rodiny, s jejichž dětmi se ty moje kamarádi už od školky. No name dítě na výlety nezvu.
Taky za ty roky vím, kdo přinese dárek za 1000.
Takže mamince samozivitelce nenavrhnu jako dárek malinkou krabičku lega, ale třeba lesk na pusu nebo nějaké hezké gumičky do vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
29.6.24 17:25

Lepší je se domluvit dopředu, že jedeme tam a tam a vstupné stojí tolik a tolik, než dát potom těm rodičům „fakturu“. Takový ty levnější věci jako zmrzku, svačinu, pití bych zaplatila, ale kino nebo zoo už je vyšší částka, tam bych to já (asi) neplatila. Ale ono i záleží, jak moc se znáte, jestli to je třeba tak, že jednou vezmou oni vaše dítě někam a platí a příště na oplátku bereš ty to jejich nebo jestli se skoro neznáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
29.6.24 17:27

Pátek v rohlíku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
29.6.24 17:40
@Kelsey píše: Více

Ono taky na baráku je to něco jinýho než v paneláku. Tam ani není moc na co ty mladý nalákat, kam se schovat, rozptýlit. Nemáš bazén, nemáš zahradu, terasu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.6.24 17:51
@Taktinevím píše: Více

Jen jedna dcery spolužačka žije v bytě. Na vesnici v bytě. Ostatní mají stejné podmínky, jak píšeš. U nich se taky přespává a byvakuje. Střídají se podle nálady, průběžně a spíš kde je blíž nějaká odpolední, večerní akce, tam pak zaparkují. Pochopitelně. Vlastně i u spolužačky v bytě se několikrát přespalo. A bylo jich víc. Ale na střední bude jiné složení třídy/ ročníku. To je jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
29.6.24 17:55

Já dětem má každou takovou návštěvu dělám nákup pro všechny, když mám čas, tak jim upeču něco slaného s sebou. Neplatí se sice vzestupné, ale i ten domácí bazén nebo trampolína má nějaké vstupní a udržovací investice. Na tyto akce většinou jezdí rovnou ze školy s rodiči hostitelů.

My teď máme malou terasu. Ale s dětmi z baráků, spolužáků dcery z první třídy mám problém, že jsou zvyklí pořád vybíhat a jsou po půl hodině otravní, že chtějí jít ven. My chodíme tak na dvě, tři hodiny ze školy naráz, podle času, situace. O víkendu třeba na celé odpoledne. Na hřišti zase otravují, že chtějí jít domů hrát si s hračkami a za půl hodiny zase ven. To je věková kategorie, kterou ještě pustit samotnou nemůžu. Zvlášť když na to nejsou zvyklí. Všechny moje starší děti jsou plně soběstačné v tomto směru a chodí s kamarády samy. Tomuto jsem udělala rázný proces a i jsem to maminkám vysvětlovala, že opravdu s nimi nemůžu a nebudu vybíhat ven co 20 minut a za chvíli zase domů. Mám ještě malou, kterou nebudu pořád oblékat(nejedná se jen o toto horké počasí), taky mám studium, práci a doma musím něco udělat. Děti z bytů si u nás dokážou dlouho nerušeně a celistvě hrát. A venku neotravují po hodině, že chtějí domů. Protože jsou taky zvyklé na jeden delší pobyt venku. Děti z baráků se po chvíli nudí a potřebují změnu prostředí :mrgreen:

Dcera ve třetí třídě často jezdí za kamarádkou na typické sídliště. Jsou dlouho venku, kamarádka na ně vidí z okna a potom dlouho doma. A nevymýšlí kraviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
29.6.24 18:00
@Kelsey píše: Více

Rozumím. Jasně, že se dá i v paneláku, ale domek je lepší. A já na to moc nejsem, na ty návštěvy, nikdy jsem to neměla ráda, když jsem přišla unavená z práce nebo i s nákupem a některé z dětí v našem 1+1 mělo návštěvu. Třeba jsem i koupila něco dobrýho, ale když o kamarádech nevíš, tak jen pro mě s dětmi a to je pak taky blbý, když děcka přijdou šmejdit, „cos nám koupila?“ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
29.6.24 18:07

Byty nejsou jen v paneláku. S dětmi jsem v dospělosti v typickém sídlištním bytě nikdy nežila. My teď máme byt ve spodním patře RD, malou terasu. Ale v historickém centru města a tady ty malé děti prostě bezpečně nevypustím. I nejbližší hřiště je přes frekventovanou cestu. Některé ty děti nejsou zvyklé pořádně se pohybovat jinak než autem.

Přespat je kde. I více osob naráz teď u nás může spát. Jídla většinou máme taky dost a dobroty navíc. Pokud mám vyloženě jen pro své děti, dostanou to až potom. Ale to se nestává. Jsem zvyklá i dobrůtky půlit, krájet, kdyby bylo nejhůře. Lakomí nejsme.

Děti neplánované návštěvy nezvou. Vždy to hlásí nebo volají a ptají se, když je to narychlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí