Placení nákupu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
2.12.22 12:16

@Tarena
Ano, i takhle by se to dalo rict. Byl zvykli, ze doma nic nemusel, o všechno se postarali rodiče (je to jedinacek)

• Citovat
  • Upravit
53190
2.12.22 12:18
@Anonymní píše:
@Tarena
Ano, i takhle by se to dalo rict. Byl zvykli, ze doma nic nemusel, o všechno se postarali rodiče (je to jedinacek)

Ajééé, další red flag. Asi blbej dotaz, ale umyje třeba nádobí? Nebo ho aspoň vyndá z myčky? Vyžehlí si? Uklízí? Ženské práce co? Hm, good luck.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45685
2.12.22 12:19
@Anonymní píše:
@Tarena

Tak asi poslat zpět do oběhu ;) To se ti těžko bude převychovávat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
2.12.22 12:21

U nás chodí na nákupy manžel a platí. Já mu nic neposílám :lol: nebo si založte účet na nákupy, pošlete tam částku každý měsíc stejnou nebo dle výdělku a z toho financuje veškerou domácnost. Na svých účtech budete oba mít zhruba stejně na vlastní útratu. Taky možnost a nemusí se pořád něco přeposílat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.22 12:22

@unuděná
Neumyval, ale už umyva. Vynadala jsem mu, ze odejdu do práce, žádný nádobí tam není a přijdu a najednou tam je, tak to začal aspoň umývat. Utrit to musím ja..
rada uklizim, zehlil a podobné věci. Nechci po nem aby zehlil, ale občas by utrit prach mohl. Když jsem nastvana a uklizim a on se mě zepta, co mi je, tak mu řeknu, ze musím furt jen uklizet a ze by bylo fajn, kdyby taky začal. No a on se urazí 🤷🏼‍♀️

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.22 12:22

Mejte kazdy svuj ucet, ale zalozte si i jeden ucet spolecny, ke kteremu budete mit oba kartu. Po vyplate na ten ucet kazdy zaslete treba 60% platu (zvolte takovou hranici, ktera pokryje vydaje a dovoli vam i setrit treba na Vanoce, dovolenou…). Nasledne platte ze spolecneho uctu spolecne veci (jidlo, drogerie, spolecna zabava, jednou deti…) a kazdy ze sveho to, co je jen toho jednoho (obleceni, kadernik, posilovna, konicky, hospoda s kamarady…). Tim, ze si stanovite procentualni hranici dosahnete toho, ze se rozdelite jaks taks spravedlive. Proc bys mela davat stejnou absolutni castku jako on, kdyz mas nizsi plat? A co budete delat, az treba prijdou deti a budes mit prijem jeste nizsi? ;)

• Citovat
  • Upravit
3792
2.12.22 12:23

Fajn, nákup je ženská práce, ale vydělávat mužská, takže za svoje bych nekoupila už ani rohlík! Už se těším na diskuzi, jak máš na krku celou domácnost, mimino a financuješ vše z rodičovské :poblion: :poblion: :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.12.22 12:25

@Kattynka000 @Ou Na to nepotřebuje mít křišťálovou kouli, aby mu docvaklo, že když mu zakladatelka posílá za nákupy půlku, měl by i on jí. Nebo pokud je zvyklý ze své rodiny, že je společný účet, tak se v placení nákupu střídat. Tedy pokud nebudeme muže považovat a priori za mentálně zaostalého tvora.
Nicméně u tebe zakladatelko bych to spíš tipovala na vyčuránka: nakupování je ženská záležitost, placeni očividně taky, tipuju že i vaření, takže je jeho podíl něco jiného než konzumace? Odpověz si sama.
Jinak u nás doma nemáme společně účty, ale máme společný rozpočet, v placeni nákupu se střídáme, další náklady na domácnost máme rozdělené proporcionálně podle našich výdělků. A mého muže nikdy nenapadlo si nakupovat jen pro sebe, vždycky bral i pro mne, bez říkání (asi má ty svoje koule křišťálové 🤭) nebo když jde nakoupit, skoro vždy se zeptá, jestli nemám na něco chuť nebo jestli nepotřebuju něco navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
2.12.22 12:28

Tak mu to řekni narovinu ne 8o že to chceš napůl, ať ti to pošle. Nebo mu přestaň posílat ty svojí půlku za všechno a tím se ti vrátí za jídlo :mrgreen: vyřešeno. Když se ozve, žes mu neposlala nájem, snad víš co máš říct ne? Lásko, já zas táhnu sama celý měsíc jídlo :nevim:

U nás platí všechno manžel a je klid :lol: ale já jsem doma s dětma, vydělává on..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10819
@Anonymní píše:
@unuděná
Neumyval, ale už umyva. Vynadala jsem mu, ze odejdu do práce, žádný nádobí tam není a přijdu a najednou tam je, tak to začal aspoň umývat. Utrit to musím ja..
rada uklizim, zehlil a podobné věci. Nechci po nem aby zehlil, ale občas by utrit prach mohl. Když jsem nastvana a uklizim a on se mě zepta, co mi je, tak mu řeknu, ze musím furt jen uklizet a ze by bylo fajn, kdyby taky začal. No a on se urazí 🤷🏼‍♀️

No a kdyz ty uklizis, tak on treba v tu dobu uvari?
Co on tedy krome toho umyvani nadobi dela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750

:zed: takže ho v podstatě živíš a on ti ještě řekne, že nákup je ženská práce..
pokud máš takový problém o penězích mluvit, tak si PIŠ ze začne mluvit sám ve chvíli, kdy si nákup přineseš domů jen sama pro sebe a uvaříš jen sama pro sebe
tím bych začla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
2.12.22 12:30

Buď mu před každým nákupem řekni, ať ti pošle peníze a nákup jen do výše částky, kterou ti poslal a nebo si všechny částky sčítej a až mu budeš mít poslat peníze za něco co platil on, tak to odečti. Tak o tom ani nebudeš muset mluvit. A pokud se zeptá, proč si mu na nájem místo 5 000 poslala jen 20kč, tak mu řekni že jsi odečetla náklady na jídlo :nevim: a teda účtovala bych každou svojí domácí práci navíc, pokud on ji nedělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
2.12.22 12:34

@Sisika9 Tak to je drsný, po roce vztahu účtovat chlapovi domácí práce, místo, aby si normálně promluvili a nastavili pravidla :P Tebe bych teda doma nechtěla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9636
2.12.22 12:37
@Ou píše:
Ne - nikdy nikomu jen tak něco nedocvakne, když jen tak naznačuješ.

Tak to asi jeho rodiče něco zanedbali, když dospělému, svepravnemu chlapovi nedocvakne, že jídlo se nelíhne samo od sebe v lednici, ale je potřeba ho koupit a zaplatit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
2.12.22 12:42
@unuděná píše:
@Sisika9 Tak to je drsný, po roce vztahu účtovat chlapovi domácí práce, místo, aby si normálně promluvili a nastavili pravidla :P Tebe bych teda doma nechtěla :mrgreen:

Taky mě to napadlo :lol: :lol: :lol: tady každá druhá píše, jak je základ vztahu komunikace a stejně to nikdo nedělá a pak se diví :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák