Placení nákupu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3152
2.12.22 14:39
@MrsNorris píše:
Když odhlédnu od situace zakladatelky - takhle to s placením fakt někde funguje? Když jeden něco zaplatí, ten druhý vytahuje mobil, spočte polovinu a převede mu to? :think:

jo, znám takový vztahy, obvykle uťáplá ženská a buranskej nebo aspoň sebestředně hovadskej mužskej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
2.12.22 15:01
@Lainaire8 píše:
Takže se zakladatelko začni chovat jako dospělá a ne jak dítě co se bojí říct rodičům o kapesný :cert:

A nebo ať si najde chlapa, co se chová jako chlap. Do budoucna se jí to bude užitečnější, než to, co má doma teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19083
2.12.22 15:13
@Anonymní píše:
@unuděná
Neumyval, ale už umyva. Vynadala jsem mu, ze odejdu do práce, žádný nádobí tam není a přijdu a najednou tam je, tak to začal aspoň umývat. Utrit to musím ja..
rada uklizim, zehlil a podobné věci. Nechci po nem aby zehlil, ale občas by utrit prach mohl. Když jsem nastvana a uklizim a on se mě zepta, co mi je, tak mu řeknu, ze musím furt jen uklizet a ze by bylo fajn, kdyby taky začal. No a on se urazí 🤷🏼‍♀️

Tvl tvoje komunikace je fakt na úrovni. Sednout, nastavit pravidla a případně připomínat. První vztah a je ti tak 20 možná i min :roll: taky mi chlap říkal, ze on tu snad ani moc nepořádku neudela… jasný a já jsem Santa co tu rozhazuje prach a nosí pisek domu :lol: taky se stále učím delegovat úkoly a práci, abych nezklouzavala k pozici sluzky. Nejlepší je mu připomenout, ze je to vás společný byt a tudíž se o nej staráte oba. Nemám problem dělat vetsinu věci když jsem na rodicaku, ale pak nesmí ani ceknout, ze je někde bordel. Je bordel? Vadí ti to? No tak to uklid a nemusíš mi to oznamovat. Taky nehlasim kolikrát meju haj.zl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2553
2.12.22 15:19
@Hoa Mai píše:
A nebo ať si najde chlapa, co se chová jako chlap. Do budoucna se jí to bude užitečnější, než to, co má doma teď.

Pokud se nenaučí komunikovat, tak výměna nic moc nezmění. Já, byť ženská, nechápu očekávání, že druhý čte myšlenky a sám od sebe pochopí přání své drahé polovičky. Pokud se mi něco nelíbí, tak musím mluvit, mluvit a mluvit, místo naštvaného očekávání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35038
2.12.22 15:29
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímá mě jak to mate doma vy, mate společný účet, nebo když jde jeden z vás nakoupit, tak ten druhý vám půlku nákupu zaplatí nebo??..Přítel je z rodiny, kde jsou rodiče co mají každý svůj účet a když jde máma nakoupit, táta posle půlku a naopak. U mých rodičů to je to tak, že mají společný účet, tudíž společně peníze a nikdo nikomu nic neposila.
Rozhodne netrvám abychom s přítelem, se kterým jsem rok, měla společný účet, třeba časem.. ale u nas to funguje tak, ze z velký většiny chodím nakupovat já a tudíž to i platím. Už jsem mu kolikrát řekla, ze nechávám účtenky v tašce a myslela jsem, že mu docvakne, že mi půlku pošle. Když jdeme nakoupit spolu, platí on a já mu hned půlku poslu, cokoliv vybereme do bytu a on to zaplatí, hned mu to pošlu. Jakmile platím něco já, nenapadne ho mi něco poslat. Už jsem i navrhovala, že budem do obchodu chodit jen spolu, ale on na to není, nechce. Nebo jsem už taky řekla, když jsem mu poslala peníze “teda, já jsem ale rychlá, jak ti to hned pošlu”. Taky jsem jeden den v týdnu řekla, že nevím co uvařím, ze MUSÍME na nákup, on mi na to řekl “jo tak jdi, to je ženská záležitost).. 🤷🏼‍♀️
Bez peněz není, vydělává více než já a proste když vidím, za jaky blbosti rozhazuje, tak je mi jasný, že bez peněz není.
Neumim lidem napřímo říct “hele posli mi peníze, dlužíš mi je” taková proste nejsem.
Když jdu do obchodu nakoupit a vidím něco, co mám rada, vezmu to 2× i pro něho, ale když jde do obchodu on cestou z práce, nakoupí si jen pro sebe, jednou za měsíc mi koupi něco na snídani. A jakmile řeknu, že je sobeckej, hned se naštve a nekomunikuje.
Jinak mě nechápejte špatně, miluju ho, žije se mi s nim krásně, je šikovný a když se doma něco rozbije, tak jde a opraví to, je mi s ním hezky, ale preci nejde, že jídlo pothanu já. Já mu posílám na nájem každý měsíc a platím taky jiný svoje věci okolo. Neumim o penězích mluvit s nikým, jakmile mám problém s penězi, neřeším to s nikym, protože se citim trapně.

Tak to dělej stejně, jako on. Nebudˇhloupá. Nákup? Ne to není jen ženská záležitost, to je jeho vyčůranost, protože ví, že nebude muset za ten nákup platit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2694
2.12.22 15:35
@arinecka píše:
Tak to dělej stejně, jako on. Nebudˇhloupá. Nákup? Ne to není jen ženská záležitost, to je jeho vyčůranost, protože ví, že nebude muset za ten nákup platit.

Přesně! A nebo, pokud je podle jeho zastaralých šovinistických pravidel nákup ženská záležitost, pak podle stejné logiky je mužská záležitost živit ženu, tudíž i zaplatit nákup. Já bych tedy měla jen jedno pravidlo, od takového chlapa co nejdál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.12.22 16:34

Celé tohle 50:50 je ujeté, hlavne, kdyz je nepoměr v příjmech… :roll: Když už, tak by oba partneři měli dat na hromadu určité procenta svých příjmů a z toho platit veškerý chod společné domácnosti. Pak by nevznikali takovéto traparny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.22 16:35

Já jsem asi teda zapomnela dodat, ze když jsme plánovali jít spolu do bytu, byl to jeho návrh, že půjdeme s nákupem napůl!

• Citovat
  • Upravit
10461
2.12.22 16:38
@Kasandra159 píše:
Pokud se nenaučí komunikovat, tak výměna nic moc nezmění. Já, byť ženská, nechápu očekávání, že druhý čte myšlenky a sám od sebe pochopí přání své drahé polovičky. Pokud se mi něco nelíbí, tak musím mluvit, mluvit a mluvit, místo naštvaného očekávání.

Viz můj příspěvek výše. Pokud dotyčný není mentálně zaostalý, nepotřebuje číst myšlenky nebo mít křišťálovou kouli k tomu, aby věděl, že ve společné domácnosti se náklady hradí společně. Toto by měl muž (stejně jako žena) dělat automaticky. Už jen to, že je tak pasivní, nechá si platit půlku svého nákupu, aniž by poslal peníze na její nákup a ještě vede řeči o tom, že nákup je ženská záležitost (včetně jeho uhrazení s následného vaření), by pro mě byl dostatečný signál k tomu, že toto je pro mě nepoužitelný materiál a nebudu plýtvat energií na nějakou komunikaci.
A dokud budou ženy hájit chlapy, kterým se musí každá kravina polopatě vysvětlovat, tak se budou chlapi chovat jako ňoumové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.12.22 16:43
@Anonymní píše:
Já jsem asi teda zapomnela dodat, ze když jsme plánovali jít spolu do bytu, byl to jeho návrh, že půjdeme s nákupem napůl!

Si na takový pitomy nápad neměla vůbec přistoupit. Na tom vzdy tratí ten s nižším příjmem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18582
2.12.22 16:59
@neila píše:
Si na takový pitomy nápad neměla vůbec přistoupit. Na tom vzdy tratí ten s nižším příjmem…

ale tak ten s tím nižším příjmem by taky musel jíst, kdyby bydlel sám. Spíš bych zohlednila, kolik a co kdo z dvojice jí, než rozdílnost příjmů. Pokud jeden jí za dva nebo má potřebu dražších potravin, pak ať přispívá více než polovinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59475
2.12.22 17:02

Proč mu za vše posíláš půlku když on nic. Normálně účtenky schovávat a ve chvíli kdy chceš poslat jemu půlku na bydlení účtenky sečti a pošli mu jen ten rozdíl a až bude koukat že jindy posíláš víc tak bych mu řekla že takhle ej to pro něj asi jednodušší než připomínání že neposlal půlku za jídlo. Ale nejspíš mu to vyhovuje a zkouší co vše sneseš. Tohle bych řešila hned, ne že já vše pošlu a on nic. Nebo jestli částka za bydlení a jídlo je tak nějak podobná at on bydlení a ty jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2553
2.12.22 17:12
@Hoa Mai píše:
Viz můj příspěvek výše. Pokud dotyčný není mentálně zaostalý, nepotřebuje číst myšlenky nebo mít křišťálovou kouli k tomu, aby věděl, že ve společné domácnosti se náklady hradí společně. Toto by měl muž (stejně jako žena) dělat automaticky. Už jen to, že je tak pasivní, nechá si platit půlku svého nákupu, aniž by poslal peníze na její nákup a ještě vede řeči o tom, že nákup je ženská záležitost (včetně jeho uhrazení s následného vaření), by pro mě byl dostatečný signál k tomu, že toto je pro mě nepoužitelný materiál a nebudu plýtvat energií na nějakou komunikaci.
A dokud budou ženy hájit chlapy, kterým se musí každá kravina polopatě vysvětlovat, tak se budou chlapi chovat jako ňoumové.

Náklady ano, ale jak to ti dva udělají záleží jen na jejich dohodě. U nás by to chlap mohl podat tak, že platí 90 procent nákupů a měl by z jednoho úhlu pohledu pravdu :D Společně neznamená každý nákup na půl, kdyby po mě chlap chtěl, ať mu půlku toho, co zaplatil za potraviny pošlu na účet, s tím, že mi zas pošle půlku toho, co jsem utratila třeba za dovolenou, tak bych si myslela, že se zbláznil.
A na komunikaci bez předpokladu, že druhý čte myšlenky trvám, i když u nás to funguje tak nějak samo od sebe :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
2.12.22 17:15

🌼

Příspěvek upraven 02.12.22 v 17:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7112
2.12.22 17:17

Ne, tohle teda nepraktikujeme.

Tak mu taky nic neposílej. Uvidíš, treba ho to podnítí k nějaké debatě🧐.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák