Dárek pro rodiče - narození vnučky

81
2.12.22 10:56

Dárek pro rodiče - narození vnucky

Ahoj holky, blíží se Vánoce a tak přemýšlím co dát svým rodičům. Hlavní dárek (mamce nový mobil, taťka karta do Hornbachu) zařizují sourozenci, protože já mám čerstvě narozené miminko. Dárky předají sourozenci na vánoce, já tam nebudu, bydlíme daleko. Ale v lednu rodiče přijedou, tak přemýšlím nad nějakou drobností, mají první vnučku. Moc nechci jen fotku v rámečku, ale něco na ten styl, něco kde by byla fotka malé a třeba nějaký text. Ale jen fotka mi přijde bez nápadu. Nemáte nějakou inspiraci, co jste třeba čerstvým prarodičům věnovaly vy?
Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14649
2.12.22 11:15

My jsme nedávali nic nikomu k příležitosti narozeni našeho miminka :lol: když už, tak lidé přinesli nějakou drobnost nám :lol: a přiznám se, ze jsem ani neslyšela o nikom, kdo by to tak dělal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
2.12.22 11:22

Já jsem na tvrdý papír A4 otiskla nožičku a ručičku (teda mám dvě děti, tak od obou), k tomu nalepila fotku děti z newbornu a zaramovala. Naši to mají na zdi. Dá se i odlitek třeba.

Edit ještě jsem k tomu napsala datum a čas narození míry. Jinak se asi i dá přímo na tohle rámeček koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
2.12.22 11:32

To je zase nějaký moderní nápad? Dávám rodině dárky, protože se mi narodilo dítě :lol:? Asi stejná blbost jako dárky pro hosty na svatbách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
2.12.22 11:35

Kalendář s fotkami miminka- dnes snadno,,vyrobíš" a objednáš na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
2.12.22 11:43

My jsme letos nechali z fotky dětí udělat sněžítko a moc se mi to líbí. Nicméně bych to pojala ještě jako dáreček k Vánocům, ne proto, že se nám narodilo dítě. To mi přijde jako pěkná kravina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kattynka000
2.12.22 11:46

My dáváme každý rok jako drobnost k darkum kalendář z fotek dcerky. Při newborn jsme dělali odlitek nožičky a ručičky, nasi to mají taky na zdi. Teď dcera ve svém věku (6) každý rok vyrábí babičce a dědovi ke své vánoční fotce otisk rukou a podpis, kolik jí zrovna je. Za pár dní přibude nové vnouče a v únoru třetí, tak budou muset naši asi přistavět zeď :lol:

• Citovat
  • Upravit
81
2.12.22 12:25

@Lojzísek to právě chci jim to dát k Vánocům, jen jako drobnost, ať u nás něco mají když přijedou zkraje ledna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
2.12.22 12:27

@krajta má to být drobnost k Vánocům, ne vyloženě dárek že já porodila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10899
2.12.22 12:31

To je klasika. Jak se narodi vnouce, tak se zacne prarodicum davat k vanocum album fotek, kalendar a tak. Jakoby uz je nemelo zajimat nic jen vnoucata :roll:
Je to jednoduche, nevyzaduje to moc premysleni a zajmu o ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
2.12.22 17:35
@Tarena píše:
To je klasika. Jak se narodi vnouce, tak se zacne prarodicum davat k vanocum album fotek, kalendar a tak. Jakoby uz je nemelo zajimat nic jen vnoucata :roll:

No vidis a jeden rok, kdy jsem vyse zminene nedala, jsem to musela v lednu napravit, protože prarodiče se na to cely rok tesili ;)
Ale oni maji o vnoučata velky zajem, na rozdil od babicek, co deti vidi dvakrat do roka, protože uz si svoje deti vychovali.
Ono to ma dve strany :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15492
2.12.22 19:09
@Tarena píše:

Tak ono je to jednoduché. Ale ono hodně lidí/prarodičů nic nechce. Je hodně těžké jim něco vymyslet. Když něco chtějí, tak si to koupi. U nějakých veci se naštvou. U nás je to tak, že ani z jedné strany nechtějí ani nástěnný kalendar, ani stolní. Radši jsem se zeptala, protože je to dost práce. Jsou ale lidi, které to opravdu potěší. Kolegyně dostala kalendář a chtěla ho dostat další rok - nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klokanice17
6.12.22 08:39
@Tarena píše:

Tak my třeba dáváme obojí - dárek přímo pro ně a jejich potřebu a kalendář z fotek vnoučat. A radost mají z obojího, je potřeba jen najít nějakou rovnováhu mezi tím že jsou prarodiče a zároveň stále aktivní pracující lidi co mají i svoje zájmy.

Jo a mimochodem - ten kalendář je vždycky moje prosincová noční můra, dá to teda mnohem víc práce než koupit lístky do divadla nebo něco do kuchyně či dílny… To jen k tomu že to je jednoduché…

• Citovat
  • Upravit
10899
6.12.22 11:09
@Klokanice17 píše:
Tak my třeba dáváme obojí - dárek přímo pro ně a jejich potřebu a kalendář z fotek vnoučat. A radost mají z obojího, je potřeba jen najít nějakou rovnováhu mezi tím že jsou prarodiče a zároveň stále aktivní pracující lidi co mají i svoje zájmy.Jo a mimochodem - ten kalendář je vždycky moje prosincová noční můra, dá to teda mnohem víc práce než koupit lístky do divadla nebo něco do kuchyně či dílny… To jen k tomu že to je jednoduché…

Jednoduche je mysleno, ze vis co jim kazdy rok das a nemusis nic vymyslet. Kdyz si behem roku davas zvlast fotky prave na tohle, je to celkem rychle. A druhe jednoduche, ze udelas dve kopie najednou a mas to pro oboje prarodice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klokanice17
6.12.22 12:23
@Tarena píše:
Jednoduche je mysleno, ze vis co jim kazdy rok das a nemusis nic vymyslet. Kdyz si behem roku davas zvlast fotky prave na tohle, je to celkem rychle. A druhe jednoduche, ze udelas dve kopie najednou a mas to pro oboje prarodice.

Tak to je asi moje blbost že jednak si fotky sice třídim ale nevybírám konkrétně na tohle a druhá dělám víc verzí aby právě na kalendáři pro jednu babičku byl i s dalšími jejími vnoučaty potažmo s jednou rodinou a na tom druhém zase s druhou stranou rodiny… A pak si dělam ještě takový průnik obou třeba i s fotkami kamarádů pro nás domů… Ale chápu podstatu sdělení o když u nás to je prostě jeden z dárků, ne jediný.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák