Placení studií manželovy dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
105987
2.6.20 00:18
@pohledzdruhestrany píše:
Takže přiznej si na rovinu, macecha nechce, aby rodinné příjmy, respektive zdroje pro vlastní děti, byly ochuzeny o zdroje poskytované nevlastnímu/nepokrevnímu děcku…holt evoluční puzení :lol:
No jasně, trochu moc peněz toto
@matkabagristy píše:
vyzivovaci povinnost ma otec ditete, ne zakladatelka

Ale ten má společnou domácnost se zakladatelkou, když s ní má další dvě děti. Těžko vezme 50t a nebude to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
2.6.20 00:40

Na soukromou skolu vezmou kazdyho jouzu, protoze prachy, ze jo. Proto tam pravdepodobne chce. Na statni jsou prijimacky docela tezke. Jinak za dob svych studii jsem techto individuii (pardon :lol: ) videla vic. Zuby nehty se drzeli na vejsce, protoze jim to rodice platili a oni mohli delat kulovy. Takze prestante vyrvavat “macecha tohle a macheca tamto”. Zakladatelka se mi zda jako rozumna zenska a ja bych se rozmary dcery na soukrome skole taky zdrahala podporovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2144
2.6.20 00:55
@Riviéra píše:
No a jeste je hezka :) kdyby byla tvoje rada bys ji podpořila

Tak to si nemyslím :lol:. Studovat, pak nestudovat, pak si po x letech vymyslet soukromou školu… To by teda nepodpořili ani moji biologičtí rodiče. Jinak znám také maminku, jejíž povedený synáček si po gymplu prosadil soukromou vš a těsně před bc se na gl vykašlal. Prý se mu nechtěla psát diplomka. Mamina mu to pěkně proúčtovala a splácí ji vyhozené prachy dodnes :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105987
2.6.20 03:41
@Lama Lama píše:
Ale my si furt nerozumíme. Já vůbec nediskutuju o tom, zda souhlasím s platbou školného holce na soukromé škole ve 23 letech po té, co byla X let živena přítelem. U vlasního dítěte bych do toho nešla. A psala jsem to.
Ale to je uplně fuk. Protože tady se nejedná o vlastní dítě. Cizí děti nevychovávám. Už vůbec ne ve 23 letech. Pokud se můj partner se svou ex shodne, že chce financovat svým dětem nějakou ptákovinu, tak je to prostě jejich svaté rozhodnutí. Stejně jako do toho nebudu pindat sousedovi, kamarádce, mé sestře nebo svému dítěti, až bude řešit vnoučata. Můžu do toho pindat, pokud bude někdo o můj názor stát. A i tam pak mají konečné slovo rodiče.
Rozumíme si?

No, ale pouze v případě, že to financování se nedorazí na současné rodině

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
2.6.20 05:06
@matkabagristy píše:
a kdyby to neplatili napul? Zakladatelka pise, ze matka se nehodla angazovat

Zrejme matka zna svou dveru a proto do toho nechce jit :mrgreen: Meli by s otcem byt za jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.20 07:05

A napadlo vás někoho, že ta holka to třeba chce zvládnout? A třeba je státní VŠ nad její možnosti nebo chce jít na stejnou školu jako kámoška. Někteří rodiče kupují dětem k 18. narozeninám auto, tak to mi přijde tahle investice lepší. Ovšem za dodržení modelů ne jen jedna hromádka, ale 3. A nikdo taky neví, jak to budou mít zakladatelky děti. Copak někdo ví, jestli nebudou chtít jít taky na soukromou školu nebo na rok do Ameriky? Podmínila bych to i tím, že max Bc ( 150 tisíc) a pokud chce Mgr. tak na to si už musí vydělat. ( 4000 za měsíc zvládne vydělat na brigádě každý, když chce)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
2.6.20 07:11
@DoktorkaZorkaHorká píše:
A napadlo vás někoho, že ta holka to třeba chce zvládnout? A třeba je státní VŠ nad její možnosti nebo chce jít na stejnou školu jako kámoška. Někteří rodiče kupují dětem k 18. narozeninám auto, tak to mi přijde tahle investice lepší. Ovšem za dodržení modelů ne jen jedna hromádka, ale 3. A nikdo taky neví, jak to budou mít zakladatelky děti. Copak někdo ví, jestli nebudou chtít jít taky na soukromou školu nebo na rok do Ameriky? Podmínila bych to i tím, že max Bc ( 150 tisíc) a pokud chce Mgr. tak na to si už musí vydělat. ( 4000 za měsíc zvládne vydělat na brigádě každý, když chce)…

Myslím, že s přístupem „Zaplaťte, je to vaše vyživovací povinnost“ je představa nějaké velké duševní přeměny dcery je hodně naivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41130
2.6.20 07:23
@DoktorkaZorkaHorká píše:
A napadlo vás někoho, že ta holka to třeba chce zvládnout? A třeba je státní VŠ nad její možnosti nebo chce jít na stejnou školu jako kámoška. Někteří rodiče kupují dětem k 18. narozeninám auto, tak to mi přijde tahle investice lepší. Ovšem za dodržení modelů ne jen jedna hromádka, ale 3. A nikdo taky neví, jak to budou mít zakladatelky děti. Copak někdo ví, jestli nebudou chtít jít taky na soukromou školu nebo na rok do Ameriky? Podmínila bych to i tím, že max Bc ( 150 tisíc) a pokud chce Mgr. tak na to si už musí vydělat. ( 4000 za měsíc zvládne vydělat na brigádě každý, když chce)…

Tak to bych ale očekávala trochu jiný přístup, než tatínku vše zaplať, školné i běžné výživné :think: faktem je, že ze zákona na to nárok nemá. Hádám, že kdyby přišla to normálně probrat, jako chtěla bych studovat, budu brigádničit, tati můžeš mi s tím prosím pomoct, bylo by to úplně něco jiného :think: očekávala bych trochu víc pokory a zodpovědnosti za vlastní život, přece jen už to není dítě. Ale takto dojít a naservírovat to jako hotovou věc, to o nějaké větší změně opravdu nesvědčí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.20 07:26

Nejspíš máte pravdu, ale ona se tak mohla chovat vždy a bylo jí to dovoleno. Možná ten otec v té výchově chyběl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24783
2.6.20 07:27

Ahoj,
nevl. dcera také studuje vš a jde na Mgr., ještě k tomu v zahraničí, ale má u toho brigádu..já si v jejím věku sice vš platila sama z peněz při zaměstnání, ale otec pak udělal gesto, a po první vš přijel se „školným“ :kytka: super nečekaný dárek :srdce:
studium dítěte klidně i do těch 26 je prostě dnes normálka..
jediné, co by mi vadilo, je ta Soukromá vš, ale to s ní musí probrat JEJÍ rodiče, aby se holka snažila prioritně dostat na státní, aspoň to zkusit (i když už je dávno po přijímačkách, takže zřejmě dost problém..)… na výživné nárok má..

a s tím školným to chce diskusi a ještě prozkoumat možnosti studia… 50tis. ročně, no, to je 25 otec, 25 matka, to je asi dvojka měsíčně.. hm.. plus výživné… není to likvidační, ale musela by to dodělat, ne zas po roce to vzdát, to bych jí na místě rodičů pěkně naúčtovala…
hlavně klid - braly jsme si muže s dítětem, tak to prostě k tomu patří..
(existují fakt mnohem horší věci, než že chce nevlastní dospělé dítě ještě studovat..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2664
2.6.20 07:40

Pokud chce manžel tvůj názor, tak bych mu ho řekla. Jde to ze společných peněz. A přihlédneme-li k tomu, za jakých podmínek se dcerunka rozhodla najednou zase studovat a jak k tomu přistupuje, tak si spíš myslím, že frajerku nemá kdo živit a jí se nechce do práce, a tak se jde za peníze rodičů flákat na soukromou školu. Těch 250 tisíc + výživné bych počítala jako minimum, jestli to bude flákat, tak to bude naskakovat rychleji. Pokud to partner platit chce, tak bych to na jeho místě podmínila tím, že bude vykazovat nějaké kladné výsledky a že půjde na nějakou brigádu či stáž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101601
2.6.20 08:16

@Lucy75 No, ono to výživné, co by ji pripadny soud vymeril, by nebylo nic extra, neb by prihlizel k tomu, ze uz x let nestuduje a bydlí sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41130
2.6.20 08:17
@Lucy75 píše:
Ahoj,
nevl. dcera také studuje vš a jde na Mgr., ještě k tomu v zahraničí, ale má u toho brigádu..já si v jejím věku sice vš platila sama z peněz při zaměstnání, ale otec pak udělal gesto, a po první vš přijel se „školným“ :kytka: super nečekaný dárek :srdce:
studium dítěte klidně i do těch 26 je prostě dnes normálka..
jediné, co by mi vadilo, je ta Soukromá vš, ale to s ní musí probrat JEJÍ rodiče, aby se holka snažila prioritně dostat na státní, aspoň to zkusit (i když už je dávno po přijímačkách, takže zřejmě dost problém..)… na výživné nárok má..a s tím školným to chce diskusi a ještě prozkoumat možnosti studia… 50tis. ročně, no, to je 25 otec, 25 matka, to je asi dvojka měsíčně.. hm.. plus výživné…není to likvidační, ale musela by to dodělat, ne zas po roce to vzdát, to bych jí na místě rodičů pěkně naúčtovala…
hlavně klid - braly jsme si muže s dítětem, tak to prostě k tomu patří..
(existují fakt mnohem horší věci, než že chce nevlastní dospělé dítě ještě studovat..)

jenže dotyčná to chce celé po otci, po matce nic a to mi úplně fér nepřijde :think: přijít a očekávat :think: na výživné má nárok jen pokud studuje, což zatím nedělá…Kdyby takto nastoupilo moje vlastní dítko, za totožné situace, tak bych opravdu jako první nevytáhla peněženku a nezačala cálovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.20 08:28

Tak zase když jeden rodič nechce, tak je logické, že jde za druhým rodičem. A jestli odešel tatínek od rodiny, tak se tam dá kalkulovat i s pocitem viny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32482
2.6.20 08:53

Tak já jsem to pochopila tak, že dcera po rozvodu v deseti letech zůstala u otce. Pak jí vychovávala převážně babička, volnější výchovou, jak zakladatelka sama psala, až poté, zřejmě když se zjevila zakladatelka, tak zřejmě ona a otec. Taktéž bez nějakých asi větších pravidel.
Holka od 14 let každý rok nového přítele, který s nimi jezdil a cálovali mu dovolenou, od 18 už žila s chlapem, zvyklá, že do ní někdo cpe prachy…no tak já nevim, co se každej diví, jak to dopadlo a že je holka zvyklá brát a mít, co si vzpomene, když doteď to nebylo jinak a teď ve 23 letech si najednou vzpomenout jí nějak vychovávat. :nevim:

Příspěvek upraven 02.06.20 v 08:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová