Placenta praevia 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
896
22.9.14 17:11

Cau kocky! Tak jak se dari? Ja nejsem poslem dobrych zprav :-( Jak cukrovka nevim, vysledky budou az zitra, ale byl to boj a peknej utrejch :-( Prcky jsem si nakonec merit nenechala, podrobnejsi utz pry bude za 14 dni. Kazdopadne placka je 21mm, takze o 7mm niz a nevytahuje se. Nicmene muj dr.chce porad sit a tak jsem z toho takova spatna. Poslal me domu s tim, ze zavola primari jedne kliniky a domluvi se s nim, jestli si na to troufne. Pak mi volal, ze me zitra posila k nekomu jinemu na konZultaci a mam byt i rovnou sbalena, kdyby mi to delali hned. No, nevim. Siti se dela do 24tt, ja jsem 28tt a v rizikovce to tehdy zamitli, ze rozhodne nesit. Je tam riziko vyvolani porodu a kdybych zacala krvacet, nebude mit krev kam odejit, logicky. Pokud by to zitra ten dr. schvalil, asi do toho nepujdu, partner je taky proti. Radeji to do konce tehotenstvi odlezim, nez neco podelat. Ne mi rekli v HK v rizikovy poradne a jasne ne mi rekli i dva lekari v poradne na netu. Jsem z toho nestastna :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
23.9.14 10:36

@Petka.84 to mě mrzí, že se placenta nevytahuje. S tím šitím vůbec netuším, uvidíš, co Ti dnes řekne ten další lékař. Ale pokud už se to mělo udělat, tak bych do toho taky už takhle pozdě nešla..Se ti nedivím, že jsi z toho nešťastná! Drž se a dej brzy vědět co a jak! :hug: Já si dnes byla vyzkoušet podpůrný těhotenský pás a nechám si to napsat na pojišťovnu, tak třeba to té placentě pomůže, když se bříško trošku vytáhne nahoru.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
23.9.14 12:05

@Sarec Uvidis, ja myslim, ze pas urcite pomuze :-) A cas na vytazeni tam taky je, tak drzim palec :-)
Me nakonec poslal do rizikove poradny do HK, opet, ale k jinemu dr. Pan dr.byl hrozne fajn, rikal, ze uz si me v rizikovce necha. Byl jasne proti siti a na rovinu mi rekl, ze muzu rodit zitra, ale i za dva mesice, ze je to u dvojcat nevyzpytatelne. Takze si me tu nechali, udelali mi test, jestli porodim do sedmi dnu - pry ne (pravdepodobne) a dostala jsem prvni vcelicku na vyvoj plic prcku. Po 24hod. druhou a pokud bude vse o. k., ve ctvrtek domu. Jinak kluci maji 900g a 930g…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
23.9.14 14:15
@Petka.84 píše:
@Sarec Uvidis, ja myslim, ze pas urcite pomuze :-) A cas na vytazeni tam taky je, tak drzim palec :-)
Me nakonec poslal do rizikove poradny do HK, opet, ale k jinemu dr. Pan dr.byl hrozne fajn, rikal, ze uz si me v rizikovce necha. Byl jasne proti siti a na rovinu mi rekl, ze muzu rodit zitra, ale i za dva mesice, ze je to u dvojcat nevyzpytatelne. Takze si me tu nechali, udelali mi test, jestli porodim do sedmi dnu - pry ne (pravdepodobne) a dostala jsem prvni vcelicku na vyvoj plic prcku. Po 24hod. druhou a pokud bude vse o. k., ve ctvrtek domu. Jinak kluci maji 900g a 930g…

Ahojda :mavam: no zaplat panbuh, ze te ma na kontrolu Hradec. Jsi v dobrych rukach :palec: Sorry, ale ten tvuj doktor, to je taky jouda :|
Prckove taky pekny, uz temer kilecko :mrgreen: Vlastne dve kilecka :D
Je fajn, ze ti napichali kortikoidy na plice!!! Zatim se opatrujte a vse bude urco ok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
23.9.14 14:43

@kamo2601 Ahojda, no, ja uz jsem ze sveho dr.byla normalne v rozpacich. Kdyz vcera zase zacal o siti, zdalo se mi o certech. Jela jsem sem vice mene jen proto, aby to dalsi dr. zamitnul. Kdyz mi to tu dnes dt.rekl, ze sit ne, myslela jsem, ze mu radosti skocim kolem krku :-)))
Jsem tu a jsem klidnejsi :-))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
26.9.14 16:15

@Petka.84 tak co nového? Už tě pustí? Nebo si tě tam ještě nechají? Přeji, ať Ti to rychle utíká..Já jdu ve středu na neurologii skrz předepsání toho podpůrného těhotenského pásu, tak už se na něj i těším, že mi to břicho trošku podepře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
26.9.14 19:14

Tak holky.Muzu rict, ze byla jsem 2 mes vic ve stresu od doktoru, nez mohla bych byt..mela jsem tu placentu centralis, tu nejhorsi variantu, a ve stredu naplanivali CS byla jsem 37+1 a narodil se nzm krasny, zdravy 3800gramu kluk…drzim Vam pesti, @Petka.84 tobe nejvice, protoze jste 3 :P..hlavne se opatrujte, a vse bude :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
26.9.14 21:02
@elena8880 píše:
Tak holky.Muzu rict, ze byla jsem 2 mes vic ve stresu od doktoru, nez mohla bych byt..mela jsem tu placentu centralis, tu nejhorsi variantu, a ve stredu naplanivali CS byla jsem 37+1 a narodil se nzm krasny, zdravy 3800gramu kluk…drzim Vam pesti, @Petka.84 tobe nejvice, protoze jste 3 :P..hlavne se opatrujte, a vse bude :pankac:

Gratuluju, to je parada :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
26.9.14 21:44

@Sarec Ahojda, pustili me uz vcera. Musim rict, ze Hradec je opravdu super ;-) V utery kontrola v rizikovy poradne, tak jsem zvedava na novinky :-)) Ted uz se jen drzet po kupe co nejdyl :-)
Jak ty? Co pas? Zabira, pomaha? Jak se citis? Doufam, ze jsi bez komplikaci :-) Drz se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
26.9.14 21:49

@elena8880 Ahojda, gratulace obrovska! Je to fakt kus chlapaka ;-) Ted uz si to jen uzivej! :-)
O nervech bych mohla psat roman. I kdyz pro me ale v rizikovce nemeli dobre zpravy, jsem fakt klidnejsi a nejsem tak vynervena, jako jsem byla ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
28.9.14 13:44

@Petka.84 tak super, že už jsi doma! Tak pak napiš, co řekli v poradně. Nechtěla by ses mi zeptat na tu placentu centralis, zda je šance, že se vytáhne. Já mám kontrolu až za měsíc a pořád to ve mně je hlodá. Pás ještě nemám, jdu si pro něj až ve středu.
Elena-moc gratuluji k chlapečkovi! A teda macík, tolik nevážil zdaleka ani můj první syn, který se narodil v 39.tt a měl 3kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
28.9.14 14:29

@Sarec Ahojda, jasně, že dám vědět. Na tu placentu centralis se zeptám, ale co jsem se bavila s porodní asistentkou říkala, že do 30tt je vždy šance, že se vytáhne, ať už je to marginalis, nebo centralis. Ale stejně se tvoví dr. divím, že tě objednala až za měsíc, kor, když je to centralis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
28.9.14 15:25

@Sarec … centralni placku jsem mela. Uz v 25.tt mi rekli, kdyz me propousteli z nemocnice po tydeni hospitalizaci, at moc nepocitam s tim, ze se placka vytahne. Ale sance tady vzdycky je :-) Na kontrolu jsem tehdy sla tyden po hospitalizaci, kde uz jsme se predbezne zacali dolouvat na hospitalizaci od 34.tt, pokud to do te doby doklepu a bude vse ok :D Ja to nedoklepala a od 29.tt - 37.tt jsem lezela v Hradci. Ty jsi v kolikatem tydnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
28.9.14 15:30

@Petka84 … tak jak bylo v HK :mavam:? Zazila si na kontrolach pana doktora Krize? Je to sef oddeleni rizikoveho tehotenstvi. Zlaty rucicky, ten me operoval… jeste s doktorem Kacerovskym :palec:
Ona pokud je @Sarec v poradku a bez komplikaci, tak asi neni duvod to hrotit. Muj exgynekolog, to taky nehrotil a dneska vim, ze to byl blaaazen :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
28.9.14 15:56

@Petka.84 to bys byla moc hodná, byla bych ráda, když bych znala názor i jiného lékaře. Moje dr. mě stále ujišťuje, že mám čas a že se placenta vytáhne. Do rizikovky posílá až od 30.tt. Komplikace nemám žádné.
@kamo2601 já jsem právě v 25.tt, no už budu za v úterý začínat 26.tt. Doteď absolutně bez komplikací a to se nějak nešetřím. To sis teda dlouho poležela v nemocnici. A to kvůlu krvácení jsi tam byla??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí