Miminko pláče před usnutím

13
5.9.20 20:10

Placici miminko pred kazdym usinanim

Ahoj holciny, mam.5 mesicni miminko a od cca 3 mesice usiname pres den i vecer se silenym placem. Zkouseli jsme uz vse mozne, ale nic nezabira, uz to trva dva mesice kazdy den dokola.
Rikam si, nemuze to miminko.neco trapit? Nebo byt nejak nemocne? umi se i smat, hrat, ale pred spanim to vzdy zacne :( zmizi to nekdy? :( mate nekdo zkusenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mackA159
5.9.20 20:15

A dáváš ho spát když je unavený? Nebo není naopak pretazeny?

• Citovat
  • Upravit
77
5.9.20 20:17

U nás to je také tak, úplně přesně, dávám ho spinkat cca po 2 hodinách přes den, když už bývá unavený a jakmile ho položím do postýlky tak je pláč než usne :D zatím jsme se toho nezbavili, ale já to zase jako velkou hrůzu nevnímám :palec:

Edit: Jo a ještě jak to čtu, tak taky pouštím většinou (na kolotoči nad postýlkou) ukolébavky a nebo potichu písničky a u toho se taky třeba zklidní jak se zaposlouchá :)

Příspěvek upraven 05.09.20 v 20:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.9.20 20:19

To me napadlo taky, ale neprijde mi, zmoula ocicka…a pretazeny nevim, jsme doma cely den usina spatne. Jedeme pryc, ma hodne podnetu a usina stejne, tak nevim😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
5.9.20 20:21
@Slavomira píše:
To me napadlo taky, ale neprijde mi, zmoula ocicka…a pretazeny nevim, jsme doma cely den usina spatne. Jedeme pryc, ma hodne podnetu a usina stejne, tak nevim😔

Zkus bílý šum.. Jinak dcera mi jeden čas taky usínala z revem… Prostě vydržet, bude líp :)

• Citovat
  • Upravit
13
5.9.20 20:24

Me ale spi 30 minut tak trikrat denne, proto mi i prijde, ze nemuze byt vubec vyspaly…nekdy se povede, ze usne na 1;5 hodiny…ale malokdy..
Vecer ksyz usne, tak spi celkem dobre..ale to usinani😔nebrala bych to take zatim. spatne, ale. slysela jsem, ze to muze byt nervova soustava, tak snad to neznamena, ze je neco spatne…ach, kdyby ty miminka umely mluvit 😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
5.9.20 20:32
@Slavomira píše:
Me ale spi 30 minut tak trikrat denne, proto mi i prijde, ze nemuze byt vubec vyspaly…nekdy se povede, ze usne na 1;5 hodiny…ale malokdy..
Vecer ksyz usne, tak spi celkem dobre..ale to usinani😔nebrala bych to take zatim. spatne, ale. slysela jsem, ze to muze byt nervova soustava, tak snad to neznamena, ze je neco spatne…ach, kdyby ty miminka umely mluvit 😔

A nemyslíš syndrom dráždivého dítěte? To by totiž mohlo být tím, ale mělo by se to do jednoho roku dát do pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.9.20 20:36

@Poa
Myslis? a co je to ten syndrom to jsem necetla, jen neco s nervovou soustavou…jeste jsem nerekla, ze vecer usiname v postylce, snazime se..ale pres den jen kocar a nebo haka…😔bez houpani to nejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
5.9.20 20:44

@Slavomira No co si pamatuju tak dr říkala, že to jsou děti, které jsou více plačtivé, prohýbají se často do luku, vztekají se více, nedokáží si dlouho hrát, méně spinkají a je právě i problematičtější pro ně usínat… vede to prý k rozvoji ADHD apod., ale většinou to všechno prý vymizí..
Každopádně, my to taky tak máme s tím spaním, malý nám spinká většinou přes den cca tu pulhodinku a někdy 2 hodiny.. záleží, ale taky nejraději usíná v kočárku, tam moc nepláče..takže je fajn tohle počasí.. horší v zimě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
5.9.20 20:48

Dcera to tak měla, spala 3× denně 30 minut a zbytek dne prořvala. Bylo to strašné, byla celkově neklidná, plačtivá, nespokojená, ale přešlo to. Zhruba v 8 měsících přijala dudlík a ulevilo se nám oběma. Dnes má 11 a je naprosto normální, klidná a soustředěná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
5.9.20 20:55

@Poa1 Hm, super :lol: tak můj syn má slušně najeto k ADHD :lol: :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
13
5.9.20 20:56

@Poa1
To asi mame potom

Prohyba se do luku kdyz se vzteka take dost casto, tak snad to vymizi😔

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24309
5.9.20 20:58

U nás to bylo taky tak a pak se to zlepšilo. Podle mě neuměl usínat a kvalitně spát. K tomu si myslím, že jsem ho přecpávala :? V půl roce jsem ještě plně kojila, ale skoro pořád. Všechen pláč, nepokoj jsem řešila prsem a to bylo asi špatně. Taky spal v tom cca půl roce jen třikrát půl hodiny přes den a v noci teda byl klidně co hodinu vzhůru. Přes den jsem pak zjistila, že nejlépe usíná v nosítku, ale bylo to vždy dlouhé a náročné uspávání. S přechodem na UM( nejspíš díky únavě jsem o mléko fakt přišla) se spánek zlepšil. Ale úplně nejvíc zabralo až jsem po prvním roce začala to UM omezovat a postupně rušit. Najednou je spánek mnohem lepší i to usínání. Ale samozřejmě není žádný spavec a usínání je pořád já déle. Někdy mi přijde, že je to fakt z přetažení nebo že nemůže zpracovat zážitky přes den. Každopádně kolem toho půl roku jsem asi měla víc utěšovat a méně dávat prso :? Asi ho fakt bolelo břicho, což jsem si vyloženě nikdy nevšimla :nevim: usínání se teda ještě zlepšilo když jsme ho přesunuli do pokojíčku, normálně jsme u něj a čekáme než usne, ale je to fakt o moc lepší. A zatemňovací závěsy, to je prostě super vynález :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.9.20 20:58

@Karleon
Az v 8 jo😁 😁tak to musim jeste vydrzet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
5.9.20 21:01

@alena1995 Ano..my zjevně taky tak jsem zvědavá :-D

@Slavomira nic si z toho nedělej, je to velice časté, může se to prý rozvinout z těžkého porodu nebo špatným držením tělíčka apod.. ale to určitě vymizí, neboj se :kytka:
(Ještě se na to může prý cvičit Vojtova metoda, ale já bych do tohoto rozhodně nešla, většinou se to vyřeší samo - kolik z nás to určitě mělo, jen se to nevědělo : ) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí