Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@mahdalka jedna velka rada ze zkusenosti: CHLAPA SE ANI NEPTEJ A VYHAZUJ!!! ja byla uplne stejna, pak jsem se ale tak **
a vsechno nepotrebne mu vyhodila, na polovinu veci si ani po tech letech nevzpomnel
a kdyz na to nemas treba odvahu, tak to zkus schovat do krabic a odvest treba na mesic k rodicum, znamym…a sam uzna, ze jsou to nepotrebne veci
Větší byt, krásně uspořádané, praktické - to je lákavé, chápu
Ale odolala bych, opravdu to není třeba, je to jen příjemnější… Důvodů je dost: 1/stěhovat se chceš očividně jen ty, muž po tom nijak nešílí = bude naštvanej, žes mu to vnutila, zorganizovala, časem ti to vyčte…
2/ peníze máte naknap, sotva schválenou hypotéku
3/ dítě mít nemusíte ani po 10 IVF
A hlavně, i s dětmi se na 40m vejdete a můžete situaci řešit, až budou v předškolním věku, ty budeš mít práci a chlapovi za těch pár let překračování batolat dojde, že větší byt je dobrý nápad a bude po novém bytě toužit, budete mít radost spolu
Hodně štěstí s IVF ![]()
Ahoj ![]()
My máme byt 2+1 (54 m) a v listopadu se nám má narodit miminko. Když jsme před 4 lety kupovali, nebylo moc na výběr, byty byly drahé a nechtěli jsme se zavazovat k ještě vyšší hypotéce, protože už tehdy jsme se snažili o dítě. Nakonec všechno dopadlo úplně jinak, než jsme chtěli. Byt nám zatím stačí, ale praktický není. Nemáme balkon, pouze společný na patře, ani výtah a bydlíme úplně nahoře, ve 3. patře. Když přijede manželova dcera a je tu přes noc, musí spát na gauči v obýváku. V kuchyni nemáme ani klasický jídelní stůl, protože se nevejde, vše je tady pidi a vůbec byt není ideálně řešený. Ale to všechno vidíme až teď, co tady bydlíme. Pokud bych měla možnost, volila bych byt jiný, větší. S malým dítětem se to dá, pak to bude horší. Mít pro dítě pokojíček a pro sebe ložnici bez každodenního rozkládání gauče v obýváku, je perfektní ![]()
No jo, když on chlap všechno potřebuje
Ale tady nejde o věci, jako spíš o ten nábytek co koupil a totálně tím zastavil byt - šatní skříň a dvě komody
Jinak jak tu někdo psal o skladování pytlů s dětským oblečením apod.na druhý mimčo, tak rodiče maj chalupu s půdou, kde už taky pár krabic máme a kam dává věci i ségra po svých dětech. Já si právě nějak neumím představit stěhovat se v těhotenství - vím že budu mít rizikový, nebo pak s mimčem. Původně jsem si říkala, že bych byt vyměnila za větší s někým od nás z družstva, pár výměn tu už takhle proběhlo a tam chtěj doplatek 300 tis. což bych si vzala překlenovaccí úvěr ze stavebka a splácel by to chlap
Ale zase kdybych si vzala hypo na větší byt, tak by jí pokryl pronájem současnýho bytu. Peníze našetřený máme, ale vzhledem k IVf se moc nechceme vydat a pak mimi taky něco stojí, i když většinu ai stejně podědíme a dostaneme.
Některá jste se tu ptala jak jde udělat z bytu 3+1 4+Kk. Nad náma bydlí sestřenice a ty si tuhle reko. udělali kvůli dětem, je to kluk a holka s rozdílem deseti let, tak aby měli každej svůj pokoj. Původně byla kuchyň i s jídelnou a z tý jídelny udělali ložnici, kde maj teda jen postel a malej stolek, ale je tam balkonový okno, tudíž je pokoj světlej no a kuchyň maj vedle tý přepažený ložnice do tvaru L, jídelní stůl v obýváku. Moc se mi teda jejich nápad líbí ![]()
@mahdalka tak předně gratuluji že už
hele nevím jak jste na tom finančně, ale my bydleli ve 2+kk 40 metrů 13 let, s dvěma dětma a psem.Ono když si to jako ženská uzpůsobíš, tak se to dá, jo a balkon jsme taky neměli.
Tákže tfuj, tfuj(až z paty
) ať se hned zadaří ![]()
A taky mě teď mrzí, že jsem vyhodila od pokojů původní klasický dveře a nechala si na futra namontovat lištu a šoupačky. Jenže ty dělaj při zavírání a hlavně pak při otvírání takovej randál, že by z toho mělo mimi šok a určitě by se vzbudilo
Tak si říkám že dveře ani nebudu zavírat
@mahdalka píše:
A taky mě teď mrzí, že jsem vyhodila od pokojů původní klasický dveře a nechala si na futra namontovat lištu a šoupačky. Jenže ty dělaj při zavírání a hlavně pak při otvírání takovej randál, že by z toho mělo mimi šok a určitě by se vzbudilo![]()
Tak si říkám že dveře ani nebudu zavírat
klíd
měli jsme taky jen zašupky, kvůli prostoru
a děti šoky neměli
nebo se to začlo projevovat až teď jejich neurvalým chováním k nám ![]()
@Hodaka Děkuju
A všem díky za gratulace.No,ai je to normální, že vyšiluju, ale prostě si říkám, nemáme vanu, jen takovou vaničku se sprch. koutem, starý koberec, po kterým kdyby batole lezlo, tak má dupačky na kolínkách černý - sice pravidelně luxuju, ale ta špína je už zažraná někde vespod
Taky máme starýho psa, občas se
a občas počůrá, samozřejmně na ten koberec tak si říkám, že ho pak stáhneme a vyhodíme… ![]()
@mahdalka píše:
@Hodaka DěkujuA všem díky za gratulace.No,ai je to normální, že vyšiluju, ale prostě si říkám, nemáme vanu, jen takovou vaničku se sprch. koutem, starý koberec, po kterým kdyby batole lezlo, tak má dupačky na kolínkách černý - sice pravidelně luxuju, ale ta špína je už zažraná někde vespod
Taky máme starýho psa, občas se
a občas počůrá, samozřejmně na ten koberec tak si říkám, že ho pak stáhneme a vyhodíme…
hele tak původně byl náš byt 1+1, přebouralo se jádro(zmenšilo) a do chodby se šoupla kuchyň. Taky byla jen ta vanička ve sprcháči. Koberec vyhodíš, pokud je pod tím nějaké lino, bude se ti i líp udržovat, protože děcko ti tam taky bude
a čůrat
co tě trápí dál? ![]()
U nás je půl měsíce přítelova dcera 8let, a neumím si ani představit kdyby neměla vlastní pokojíček. Snažíme se taky o miminko a budu mít co dělat abych přeskládala a vybavila pokojík pro oba. Bydlíme v 3+1 a už teď chceme do domečku!
Ložnice se nevzdám i když by bylo fajn aby měl každý svůj pokojíček, ale neumím si představit spát každý den na rozkládací pohovce. Vše jde ale dočasně. A do budoucna stejně oba uznáte že větší byt bude potřeba! Přijde mi správné dopřát dětem když jsou starší vlastní prostor a soukromí. Je dobré napsat si pro a proti ale na to by měli být dva
nejlépe. Je to přece jen zásadní rozhodnutí.
Jinak držím palečky ať se IVF zadaří!
@Hodaka Taky jsem si říkala, že dítě každou chvíli něco vylije apod. tudíž je koberec, myslím celoplošnej dost nevhodnej. O reko.jsem uvažovala taky, buřinka má te´d nějaký výhodný akce na překlenovací úvěry. Jinak náš byt je v papírech taky vedenej jako 1+1,ale je to 2+Kk
Jinak kuchyň v chodbě mě nenapadla
zní to zajímavě. Ale my máme v chodbě záchod a koupelnu
A jak to máte řešený s botama a věšákem? Kam si dáváte boty a v zimě třeba bundy?
@nicolle24 My by jsme tu pohovku asi nechali rozloženou a pod ní šuple na peřiny a přes den na sedačku hodit přehoz a polštářky. Máme sedačku z ikei vhodnou do malých bytů na trvalý spaní, od beddinge a má kvalitní matraci.He he, taky mě napadlo ušetřit místo tím, že si dítě vezmeme do postele a nemusí být postýlka
ale jelikož s náma spí už pes a máme jen 140 cm, tak nevím ![]()
@mahdalka píše:
@Hodaka Taky jsem si říkala, že dítě každou chvíli něco vylije apod. tudíž je koberec, myslím celoplošnej dost nevhodnej. O reko.jsem uvažovala taky, buřinka má te´d nějaký výhodný akce na překlenovací úvěry. Jinak náš byt je v papírech taky vedenej jako 1+1,ale je to 2+KkJinak kuchyň v chodbě mě nenapadla
zní to zajímavě. Ale my máme v chodbě záchod a koupelnu
A jak to máte řešený s botama a věšákem? Kam si dáváte boty a v zimě třeba bundy?
my už tam nebydlíme, už to bylo fakt malé
a je nás už víc
boty jsem nechávala před bytem v botníku, a v chodbo kuchyni, byl udělaný takový výklenek na bundy, a bylo tam dole i místo na boty.No my to měli klasický panelák, takže se jakoby zůžilo to jádro a v té chodbě byla ta kuchyň.
@mahdalka píše:
@nicolle24 My by jsme tu pohovku asi nechali rozloženou a pod ní šuple na peřiny a přes den na sedačku hodit přehoz a polštářky. Máme sedačku z ikei vhodnou do malých bytů na trvalý spaní, od beddinge a má kvalitní matraci.He he, taky mě napadlo ušetřit místo tím, že si dítě vezmeme do postele a nemusí být postýlkaale jelikož s náma spí už pes a máme jen 140 cm, tak nevím