Plánujeme vynechání antikoncepce

120
22.7.13 12:45

Plánujeme vynechání antikoncepce

Ahoj ženy,
blíží se měsíc září a v sprnu doberu poslední platíčko antikoncepce Minerva. Brala jsem cca 2 roky, předtím nějaká menší pauza a předtím taky. Takže celkem dlouhá doba. Bohužel nemám odpracavané ve svých 24 letech ještě rok práce. Byla jsem různě po brigádách, na poloviční úvazky a v práci. Ted jsem na DOPČ s tím že mi zaměstnavatel platí ZP A SP. Dohodu mám do konce roku. Ovšem asi už mě nebudou od příštího měsíce potřebovat. jsem tam od května, odsloužila jsem jim dovolený a asi se už se mnou rozloučí. Nemůžu nic jiného sehnat, je to tak těžký. Přítel pracuje a domluvili jsme se v květnu že vynechám prášky a necháme tomu volný průběh. Čímdál víc se bojím jak to bude. Taky jste měli takové obavy? Bydlíme v RD, polovina domu patří mě, bydlí tu s náma matka moje. Bydlíme tu s přítelem a už jsme spolu rok a půl skoro. Už si to tu pomalu z výplat opravujeme a stavíme. Co si o tom myslíte? Zachvíli mě bude 25 a myslím že věk už na miminko mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
22.7.13 12:50

Hele, nikdo ti nemuze poradit, jestli a kdy si poridit dite ;)
ja to jenom na tvem pocitu a na tvem partnerovi. On je schopen vas financne zabezpecit po dalsi nejmin 3 roky? Pises, ze bydleni opravujete - mate uz tp hotove tak, aby se tam mimco mohlo nastehovat? Mate nejakou (aspon malou) rezervu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
22.7.13 12:50

Teď asi vůbec nechápu, ale obavy z čeho? A co si myslím o tom, jestli máš nebo nemáš věk na miminko? Mně bude v srpnu 22 a mám už skoro 3měsíční. A byla plánovaná, chtěná. Takže se nekoukej, co je dneska „tabulkovej“ věk a řiď se tím, jak to cítíš ty a přítel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
22.7.13 12:51

Tak to asi nezáleží na nás, co Ti tady kdo napíše, ne? Já měla první dítě v 25 letech, předtím jsem 7 let pracovala. Jsem teď na třetí navazující mateřské.

Bylo by pro Tebe lepší sehnat si práci, odpracovat, abys měla nárok na mateřskou, na normální rodičák, něco stihnete ještě našetřit atd. Nehnala bych se za miminkem jen proto, že na to máš věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
22.7.13 12:55

Mmch. nemusíš mít nutně odpracovaný přesně rok, ale stačí „nasbírat“ 27 dní za poslední 2 roky, takže pokud by ti ty dohody daly 270 dní práce a vlezeš se do ochr. lhůty, měla bys mít nárok i na PPM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
22.7.13 12:55

@lokynka souhlas…v jakém oboru pracuješ, že se nedaří sehnat nic pořádného a na delší dobu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
22.7.13 12:56

Ano, po prvním nechráněném sexu jsem ležela a čekala, kdy vběhne do místnosti jednotka rychlého nasazení, přimáčkne nás na zem a zatkne za nezákonnou nezodpovědnost :jazyk: Jaké bylo překvapení, že jsme měli sex bez ochrany a ono NIC! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
22.7.13 12:57

Práci nemůžu bohužel sehnat, shání se strašně špatně. je mi z toho smutno. kdoví jak to bude trvat, chtěla jsem odpracovat napřed něco málo, ale pěkně se mnou v práci „vyjebali“ opět a tak zase mám začínat pořád dokola, jsem z toho zoufalá. na miminko se už těším, ale ta životní situace hlavně s prací mě pěkně štve a trápí. ale nevypadá to že by se to zatím v tého zemi v nejbližší době změnilo k lepšímu. taky třeba se mi nepovede otěhotnět hned. Chtěla jsem jen nezávislý pohled někoho z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
22.7.13 12:57

@Seizdra Holka, Ty jen kveteš ;) :kytka: mateřství Ti jednoznačně prospívá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
22.7.13 12:58
@Gladys píše:
Ano, po prvním nechráněném sexu jsem ležela a čekala, kdy vběhne do místnosti jednotka rychlého nasazení, přimáčkne nás na zem a zatkne za nezákonnou nezodpovědnost :jazyk: Jaké bylo překvapení, že jsme měli sex bez ochrany a ono NIC! :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :palec: Ty mě bavíš :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
22.7.13 12:58
@Vermion píše:
@Seizdra Holka, Ty jen kveteš ;) :kytka: mateřství Ti jednoznačně prospívá :hug:

Díky, to víš, dala jsem se rychle dopořádku ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
22.7.13 12:59
@Seizdra píše:
Teď asi vůbec nechápu, ale obavy z čeho? A co si myslím o tom, jestli máš nebo nemáš věk na miminko? Mně bude v srpnu 22 a mám už skoro 3měsíční. A byla plánovaná, chtěná. Takže se nekoukej, co je dneska „tabulkovej“ věk a řiď se tím, jak to cítíš ty a přítel…

OT: To jsem nevěděla že jsi tak mladá :)

• Citovat
  • Upravit
21848
22.7.13 13:01
@nikol.ondrášovka píše:
OT: To jsem nevěděla že jsi tak mladá :)

To mi přijde že tu nevěděl nikdo a dle každýho mi je aspoň 60, fakt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
22.7.13 13:02

@Gladys srovnatelné se zážitkem, když si poprvé v životě děláš těhotenský test, protože jste se první měsíc začali snažit…netušíš kdy byla a co to je OVU, DPO a všechny zdejší zkratky…a pak koukáš na test a vidíš, že už se o nic snažit nemusíte :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
22.7.13 13:05
@Seizdra píše:
To mi přijde že tu nevěděl nikdo a dle každýho mi je aspoň 60, fakt :lol:

60 ne, aspon 35 :)

Jinak zakladatelko mě bude 23 a máme dvouleťáka a nikoho sem se na schválení neptala a zvládli jsme to

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky