Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@kontramatka píše:
můžeš se prosím rozepsat o té hygieně? Přemýšlím o tom dlouhodobě, na zuby jsem dost pečlivá, ale v skrytu duše vím, že co dentista dokáže, já určitě nesvedu. Říkám si, že bych si přála dárek k vánocům.
já chodím ke své zubařce, vždycky mi dělá pískování a odstranění zubního kamene nějakým nástrojem. právě ten zubní kámen je nejčastější příčina zubního kazu, schválně si vem zrcátko a koukni se na své zuby ze zadní části, většinou tam bývá hnědý zubní kámen-ale třeba jsi výjimka a nemáš ho tam. Je to dobrý i jako masáž dásní. Mě to stojí 1200, ale co jsem koukala, jsou i různé nabídky na slevomatu- plánuju vyzkoušet, abych měla porovnání
Taky tě naučí správně čistit zuby, spousta lidí to dělá špatně a můžou mít i poničené zuby z čištění, určitě to zkus, alespoň si potom uděláš vlastní názor, ale za mě rozhodně doporučuju.
jinak moje zubařka je fakt super, dřív jsem chodila k zubaři, kterej nic platit nechtěl a podle toho to pak vypadalo, odumřel mi zub-mojí blbostí, nechodila jsem k zubaři a on mi to pak zaplomboval a nevyčistil, takže mi to tam hnilo dál a odumřela mi půlka. Od té doby si čistím zuby pravidelně, teď teda pětkrát denně kvůli rovnátkům, používám nit a všechny super věcičky a mám dva roky zuby bez kazu a problémů.
@SarinkaSar1 moc děkuji, no mě zubní kámen odstraňuje zubař zdarma teda. Chodím dvakrát do roka na prevenci a vždycky má co odstraňovat, ale říká mi, že mám zuby jak perličky, že je péče znát. Nit i mezizubní kartáčky používám, ty mi taky poradil a ukázal jejich použití. Tak to mám asi dentistu a stomatologa v jednom? A fakt nikdy nic neplatím. On mě zná a vždycky sám říká, že to je v rámci pojištění. Já jsem děsný kolenovrt. Večer si čistím zuby třeba dvacet minut. Ale mě to baví. u toho si něco čtu nebo tak… ![]()
@kontramatka píše:
@SarinkaSar1 moc děkuji, no mě zubní kámen odstraňuje zubař zdarma teda. Chodím dvakrát do roka na prevenci a vždycky má co odstraňovat, ale říká mi, že mám zuby jak perličky, že je péče znát. Nit i mezizubní kartáčky používám, ty mi taky poradil a ukázal jejich použití. Tak to mám asi dentistu a stomatologa v jednom? A fakt nikdy nic neplatím. On mě zná a vždycky sám říká, že to je v rámci pojištění. Já jsem děsný kolenovrt. Večer si čistím zuby třeba dvacet minut. Ale mě to baví. u toho si něco čtu nebo tak…
ta moje za to chce právě 1200, tak jsem říkala že zkusím jinou, abych zjistila jestli jinde za tyhle peníze nedostanu víc muziky ![]()
@SarinkaSar1 píše:
@kontramatkata moje za to chce právě 1200, tak jsem říkala že zkusím jinou, abych zjistila jestli jinde za tyhle peníze nedostanu víc muziky
Já si myslela, že dentista jako bělí. Já bych chtěla mít bělostné zuby. Zubař mi říká, že je mám bílé, ale já chci bělejší. Ale asi by to nebylo přirozené. Ale hrozně se mi líbí když má někdo bílé zuby. Je to luxusní a hodně to o člověku vypovídá. SI myslím.
@kontramatka píše:
Já si myslela, že dentista jako bělí. Já bych chtěla mít bělostné zuby. Zubař mi říká, že je mám bílé, ale já chci bělejší. Ale asi by to nebylo přirozené. Ale hrozně se mi líbí když má někdo bílé zuby. Je to luxusní a hodně to o člověku vypovídá. SI myslím.
taky se mi to líbí, hodně lidí to řeší fasetama, ale šíleně drahá věc. Já jsem si je před nasazením rovnátek nechala vybělit, piju hodně čaje. Nebo zkus Crest bělící pásky, ty bělí hodně.
@cecetka píše:
Neziji jinde nez vy ostatni?Mimo kazu (jine upravy chrupu nemam) jsem nedavno mela zanet a ani za cisteni kanalku jsem nic neplatila. A to mi je dr. cistil 2× i s umrtvenim. Pojistovnu mam 111. Ze by muj zubar byl lidumil a poskytoval pacientum charitativni peci se mi nezda
Také za čištění kanálku neplatím nic, ani nechápu, proč by se mělo platit, považuji to za běžnou věc. ![]()
@hehehe píše:
Také za čištění kanálku neplatím nic, ani nechápu, proč by se mělo platit, považuji to za běžnou věc.
Asi proto, že kvalitně ošetřit kanálky trvá 2 hodiny a to pojišťovna svejma směšnejma cenama fakt nezaplatí, takže se to dělá behěhm dvaceti minut tak nějak na flákačku a nazdar bazar, když to nepomůže, tak se zub vytrhne. To je řešení na pojišťovnu.
Tak kamarádka zaplatila 4200,– jen za čištění zubu. Zubař smlouvu s pojištovnou má a prý ale tyto zákroky na ni nedělá takže když by nezaplatila neošetří ji. Tohle chování je teda moc! To jako příště zaplatí zase a zase kde na to má brát? To si o zuby pečují o to víc je mi jí líto. Odejít k jinému zubaři nemůže mají plno a přijímá jen on. M.
Dnes jsme byli s manzelem na preventivce. Ja odchazela s vtipnou poznamkou, „ze na me nic nevydela“
a manzel platil za vymenu uvolnene stare plomby 200,–Kc. Takze existuji i zubari, kteri sve pacienty nezdimaji ![]()
Taky neplatim, za korunku (Zirkon) jsem dávala před měsícem 1800,–. Ale moje zubarka je lidumil…jinde stojí 4000,– a kanálky tak cca 5000,–

Anonym nebo smazat.