Plavání od 6 měsíců, jaké máte zkušenosti?

19.5.14 20:51

Plavání od 6ti měsíců, jaké máte zkušenosti?

Ahoj, dcerka bude mít pomalu 6 měsíců a chystám se s ní na plavání. Jaké máte zkušeosti? Na co si dát pozor případně co doporučujete? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1862
19.5.14 20:57

Ahoj, za me urcite chodit, my tedy zacaly chodit az v 9 mesicich, ale male se to moc libilo. Chodime do ted, jsou ji dva a pul, ale ted ma trochu krizi a nechce se potapet. Super je, ze dite ziska reflex nedychat ve vode a kdyz treba spadne do bazenu, umi vyplavat. Ale to az za nejaky cas :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
19.5.14 21:11

Ahoj, za mě také chodit. My jsme měli od 3 měsíců soukromé lekce doma ve vaně a od 6-ti měsíců chodíme do bazénu. Má to hned několik výhod. Malá si zvykla na vodu a řádí v ní jak malej blázen :lol: je otužilejší, nezačne ječet, když jí nečekaně někdo nacáká vodu do obličeje, nevadí jí voda v očích, v uších… Zvykla si na kolektiv stejně starých dětí, zvykla si být chviličku v sauně a v neposlední řadě se naučila nedýchat pod vodou. @Anys29 potápěcí krizi už máme po druhé :mrgreen: ale to zas přejde ;) nám poprvé pomohlo měsíc vůbec nepotápět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.14 21:11

@Anys29 malá půl roku tento týden ale začneme chodit až od září. Prý přes léto se neplave a to je trochu škoda. Říkala jsem si že třeba když začneme v létě nebude nachlazená atd… Díky za info :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.5.14 21:13

Já jen ty nejlepší. Kluk má 3 roky, plave od 7 měsíců… od začátku tedy vydržel málokdo, s námi ještě jen dvě děti. Nicméně kluka to velmi baví, čím starší, tím víc se plavání začíná zaměřovat na určitou výuku, hraje se spousta her, závodů… Potápění je samozřejmostí, ale jinak se učí základy plaveckých stylů, ovládá prsové ruce, udrží se na hladině, přeplave polovinu bazénu bez plaveckých pomůcek, umí skočit šipku, zorientovat se pod vodou, vyplavat a vydrápat se na břeh… nepotřebuje žádné nafukovací kruhy, rukávky, využívají se vyloženě jen pěnové pomůcky. A v neposlední řadě ho to opravdu hrozně moc baví. Na druhou stranu nemá z vody absolutně žádnou zábranu, klidně se tam vrhne po hlavě a je mu úplně jedno, jestli někdo je nebo není v dosahu.

No a na co se zaměřit? Určitě na dobrý klub. Takový, který má odpovídající zázemí, fajn lektorky, kde nebude nějaká rychlá výuka, kde vás nebudou potápět při prvních lekcích, kde vás nebudou k ničemu nutit a do ničeho tlačit a kde se zkrátka budete cítit fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.14 21:18

Tak to Vám všem děkuji za kladné info :-) Budeme chodit do plaveckého klubu v Ostravě a doufám že to bude ok :-) Je určitě fajn, že plavání děti baví. Je to fajn sport kde tolik nezatěžují svoji malou kostřičku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2235
19.5.14 21:22

My zacly nejak mezi 4.-5. mesicem :) a je to super. Urcite si prohlidni bazen, vybaveni atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
19.5.14 21:24

Já můžu taky jen chválit, chodím s klukem cca od 7měsíců a baví ho to čím dál víc :palec: mě s každým týdnem míň a míň :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
19.5.14 21:25

@housenka007 chodily jsme od 3 měsíců. Bylo to super ;) Asi by mne zajímala teplota vzduchu a vody a také jestli je dostatek prostoru ve sprchách a šatnách. Hezké plavání :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13787
19.5.14 21:26

Chodíme od 6 měsíců pořád a super, má to moc rád, i když se nerad potápí a skáče :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
19.5.14 21:32

Začaly jsme od 7 měsíce, dnes je nám za měsíc 2 roky a chodíme pořád. DOPORUČUJEME!!! malej se vody nebojí, sám skáče do bazénu a už i sám plave s ježečkem - miluje to :* :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25220
19.5.14 21:41

Chodily jsme s druhou (první od 10 měsíců). Zdálo se mi to stejný. Jsou tady výborné lektorky, na děti jdou pomalu, snaží se je poznat a vychytat, co komu vadí a tak… takže za mě klidně jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
19.5.14 23:00

Ahoj,
Zacinam plavat s moji malou (5,5 mesice) zitra rano. Napisu prvni dojmy, snad se ji to bude libit :D Podle vsech diskusi snad jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
20.5.14 07:53

Já jsem začala s chlapečkem chodit také od 6 měsíce a chodíme do dnes (v červenci 3 roky). Teď už ale plaveme ve velkém bazénu. Ale je to velmi fajn. Chlapečka plavání moc baví, má velice rád vodu a je to opravdu hezky strávený čas. Za nás plavání můžu jenom doporučit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3993
20.5.14 09:57

@Maja123456 držím palce ;) uvidíš budou jí očka jen zářit :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie