Plavaní - posmíváni 2 třida

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16236
21.11.22 13:14
@stinga píše:
no tahle hyperkorektnost mi teda dost leze na nervy,
slepý pořád nic nevidí, i když ho nazveme nevidomým - nechápu, k čemu je to dobré

Hlavně se neměří stejným metrem. Neteř je výrazně hubená - na škole v přírodě jí klidně učitelky řeknou „Ty se koukej pořádně nasnídat, ať tě vítr venku nezlomí.“, ale výrazně obézní spolužačce neřeknou „Ty si toho dej málo, ať to udýcháš.“ Na plavání slyší „Tobě jdou přepočítávat všechny kosti“, ale komentář obézním dětem žádný a běda jak nějaké dítě pustí nějaký komentář. Stejně tak slyší komentáře na barvu svých vlasů, ale okomentovat barvu kůže se nesmí.
Je jí 10 a už z toho je docela zmatená, že má někdo modré oči se říct může, ale že má někdo šikmé oči se říct nesmí. Že je někdo hubený se říct může, ale že je někdo tlustý se říct nesmí. Že má někdo zrzavé vlasy se říct může, ale že je zrzounek už se říct nesmí? Nebo může, ale zrzounek je ok, ale černoušek už ok není?
Ona má zrovna učitelku, která si myslí, že sleduje nejnovější trendy a dělá moderní osvětu, ale moc jasno v tom tedy sama nemá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101804
21.11.22 13:25
@stinga píše:
no tahle hyperkorektnost mi teda dost leze na nervy,
slepý pořád nic nevidí, i když ho nazveme nevidomým - nechápu, k čemu je to dobré

Taky mi tahle korektnost leze krkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15323
21.11.22 17:17

Řešila bych to s ředitelem školy, nebo přímo s rodiči těch posmevacků. Kdysi také to bylo ve druhé třídě mojí dceru otravoval spolužák, ne že by ji šikanoval, spíš opak. Projevoval vůči ní až moc velkou lásku, pořád na ní sahal, objímal, líbal její věci, lavici, nosil ji různé dárky. Dcera ho tak nesnášela, že kvůli tomu ani nechtěla jít do školy. Učitelka to vyřešit nedokázala, tak jsem požádala jeho maminku aby to zarazila a povedlo se hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
21.11.22 17:27
@beruska9 píše:
Jen doplnek - pry skolni psycholog je povinny, zrovna minuly tyden jsme to resili na tridni schuzce. Takze pokud to skola nema, resit s vedenim.

ne, rozhodně školní psycholog není povinný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
21.11.22 17:50
@vokishka píše:
ne, rozhodně školní psycholog není povinný.

Tak nevim, reditelka nam kecala? Pry musela shanet letos psycholozku, protoze ji musi mit :nevim: Ale je pravda, ze jsem to nedohledavala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
21.11.22 17:59
@beruska9 píše:
Tak nevim, reditelka nam kecala? Pry musela shanet letos psycholozku, protoze ji musi mit :nevim: Ale je pravda, ze jsem to nedohledavala :nevim:

hromada škol ho nemá, žádná taková povinnost není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.22 18:26
@zrcadlo píše:
Moje děti jsou nejmenší ve třídě (výrazně), a taky si s tím zažívají, ale ony to berou sportovně.

Synek je také drobnější postavy a zatím si při přechodu na 2. stupeň nesedl s některými novými spolužačkami. Ale už je to lepší, už se do něj přestávají navážet. Ale tak různě se navzájem pošťuchují a doma si stěžují obě strany.

Na posměšky ohledně malé výšky spolužačce odpověděl „Já jsem stejně malý jako tvoje IQ“. To slečnu docela dost vzalo 😁
Když mu nadávala do de. bilů, tak ji poprosil, ať ho tak neoslovuje, nebo si je budou plést.
A v zásobě prý má nachystáno, že až ho někdy pošle do prd…, tak jí odpoví, že k ní na návštěvu jít nechce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi