Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Každá velikost plenek má uvedené přibližné váhové rozpětí. Myslím, že se dají koupit od 8 kg výš. Záleží kolik malá váží. Koukni se na internet, třeba na Mall nebo FEEDO nebo kamkoliv jinam, kde prodávají plenky. Kategorie plenkové kalhotky. Není to žádná věda.
Nevím, co je na tom tak choulostivého, že musí být anonym. ![]()
Ty nasazovací kalhotky jsou praktické u chodícího dítěte.
Prostě dítě musíš znehybnit pár chvatama a vydržet chvilku řevu, nebo mu dát něco mooc zajímavého do ruky a pak být jako Speedy Gonzales.
Nevím v čem to bude pro tebe jednodušší. Stejně ji budeš muset nasazovat tepláky, ponožky, zapínat bodycko.. Nějak ji zabav, nebo se nauč prebalovat rychle ![]()
A jak budeš zvládat třeba v zimě oblíkání? Kombineza, punčochy… atd?
@mackA159 @mamina2017 s oblékáním problém nemáme. Oblekame v sedě. Hold se ji nelíbí ležet ani na zádech ani na bříšku
@Anonymní píše:
@mackA159 @mamina2017 s oblékáním problém nemáme. Oblekame v sedě. Hold se ji nelíbí ležet ani na zádech ani na bříšku
Vždyť ta plina je zapla za jednu vterinu ![]()
Ahoj, já je začala používat někde po tom pul roce života dcery
to lepení pliny mě otravuje
klidne už ji je kup ![]()
@mackA159 nejde o zapínání jako o to, že dcerka nevydrží ani chvíli ležet. Proto mi přijdou ty kalhotkove jednodušší a taky si myslím, že by nás problém lehce vyřešily
Taky jsem dceri uz davala na pul roce, je to jedno, delaji od 7 kg myslim, ale prisly mi i docela maly
akorat kdyz se pokaka musis plinu rozstrihnout nebo byt sikovna, aby ti bobek nevypadl
muzes navlict ikdyz je na brisku, v tom je to jednodussi
Kup je, usnadní ti to život, je jedno, že ještě nechodí
já to střídám, podle toho, jakou má dítě náladu a jestli já mám zrovna nervy na to, se s ní prát ![]()
@Miluska13 píše:
Taky jsem dceri uz davala na pul roce, je to jedno, delaji od 7 kg myslim, ale prisly mi i docela malyakorat kdyz se pokaka musis plinu rozstrihnout nebo byt sikovna, aby ti bobek nevypadl
muzes navlict ikdyz je na brisku, v tom je to jednodussi
Mně to jde teda snadno roztrhnout na bocích.
Já jsem také začala používat kolem 7 až 8 měsíce, jak začal boj s přebalovánim. Proč si to aspoň trochu neulehčit, oblékání je kapitola sama o sobě 😁
@Miluska13 píše:
@Vernika15 tak to mi neslo
Zatím jsem vyzkoušela jen Pampers, u nich to jde, mají to nakresleno i na obalu jako „návod na používání“. Nevím, jak je to u jiné značky.
Ahoj holky, v posledních dnech se u nás stává přebalování 7mi měsíční naprostým hororem. Vzteka se, hází s sebou na strany. Rozptylovani je u ní nemožné, nereaguje na nic. Častokrát mám už i problém přebalit ji bez manžela. Uvažovala jsem teda o plenkovych kalhotkach. (pokud se to teda tak jmenuje - normální plenka která se jen natáhne a nemusí se prilepovat) ale zajímalo by mě, v kolika měsících jste zacly tyto plenky používat? Nevím, zda na ně není ještě brzy