Plenky&pračka - hygiena?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18177
26.9.20 10:21

@Alriga Hele, dnes je to fakt o něčem jiném. Pro mě latkování znamená jednou za tri dny vyprat pračku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
26.9.20 10:21
@Callista píše:
@AlrigaMě prostě jen děsí ta tuna jednorázovek, co dítě vyprodukuje za první roky života.
Takže ne že bych se na to praní těšila, ale nechci být pohodlný slaboch a chci to alespoň zkusit. Zvládla to moje mamka (a to neměla sušičku a ty čupr overkalhotky asi taky dřív nebyly) tak proč ne já.

No, uvidíš sama. To, že my matky jsme musely zvládnout spoustu věcí, neznamená, že to musíte dělat i vy mladé maminky. Ten usetreny čas můžeš věnovat děťátku nebo sama sobě. Nemusí být matka urvaná, aby bylo všechno ok. Máma má být odpocinuta a spokojená.

• Citovat
  • Upravit
18177
26.9.20 10:25

Zakladatelko, tak se těch nájemníků zeptej. Mně třeba pliny přijdou míň hnusny než zapraseny montérky. Ale s miminem ta pračka opravdu jede o hodne častěji nez když jsou jen dva dospělí. To jim může vadit. A o latkování si něco nacti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10029
26.9.20 10:34

@Alriga Zjistí si něco o moderních látkových plenách, používala jsem na 2 děti, žádný opruz a věčně kontrolování se fakt nekonalo. A ani z nich nic neunikalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
26.9.20 10:36

@Ba-stet

Pokud to nejsou montérky z prasečáku tak tohle asi nesdílím :lol:

Ony jsou holky srašně uťápnutý a slušný a nejsem si jistá, jestli odpoví pravdu. Tady je kultura trochu jiná, lidi tu nejsou tak otevření a upřímní jako v Čechách. A ještě jsme jim ani neřekli, že jsem těhotná.

Jsem zatím ve 4.měsíci, takže jsem do toho ještě moc nepronikla, ale určitě plánuju nastudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20892
26.9.20 10:41
@Callista píše:
@AlrigaMě prostě jen děsí ta tuna jednorázovek, co dítě vyprodukuje za první roky života.
Takže ne že bych se na to praní těšila, ale nechci být pohodlný slaboch a chci to alespoň zkusit. Zvládla to moje mamka (a to neměla sušičku a ty čupr overkalhotky asi taky dřív nebyly) tak proč ne já.

Záleží kam ten odpad taky jde. Když se plínky spálí ve spalovně (a hoří opravdu dobře :D ), tak se z toho vyrobí elektřina či teplo. Separačky spláchnuté do záchoda a odpad z pračky se zase vyčistí na čistírně a skončí ideálně na polích nebo v kompostárnách po zpracování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
26.9.20 11:04

@Callista
pračkosušicka je kočkopes, neumí dobře ani jedno, je drahá a rychle chcípne
Jinak na kolejích a společných studentských/spolubydlících bytech v Praze je to úplně normální mít jednu pračku pro šest lidí… Koupil se ocet a místo aviváže se tam dali 4 lžíce octu… vyvářka jednou za čas.¨ čtverce jsem prala na 60, ale moje dítě kadilo 1× za 10dní :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
26.9.20 11:14

Off topic - myslela jsem, ze mne tu po tech letech uz zadny slovo neprekvapi, ale slovo kákoš mne teda dostalo… 8o

• Citovat
  • Upravit
21091
26.9.20 11:27
@Callista píše:

Ono to praní v pračce taky není úplně eko, protože prostě spotřebuješ mnohem víc vod, což je v létě někde problém.. Spotřebuješ elektriku za praní a ve většině případů i za sušení. Stojí to víc času. Na druhé dítě ušetříš spoustu peněz za výbavu.

Látkovala jsem první, druhé budu taky. Protože mě právě ničí ten odpad. Ale ze začátku jsem papírovky dávala na noc a později na cesty. A fakt bych neřekla, že látkování je úplně eko. A taky není pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
26.9.20 11:29
@Alriga píše:
No, uvidíš sama. To, že my matky jsme musely zvládnout spoustu věcí, neznamená, že to musíte dělat i vy mladé maminky. Ten usetreny čas můžeš věnovat děťátku nebo sama sobě. Nemusí být matka urvaná, aby bylo všechno ok. Máma má být odpocinuta a spokojená.

Já látkovala a zase tak příšerný žrout času mně to fakt nepřijde. Plínku vypere pračka, usuší sušička, když se ti nechce věšet. Žehlit se ve většině případů nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
26.9.20 11:38

Pohodlný slaboch… Teď si tomu nasadila korunu 8o

• Citovat
  • Upravit
4279
26.9.20 11:42

@P4ja

Já vím, že nejekologičtější bylo zabít se a nechat se sežrat dravou zvěří, ale tak daleko ještě nejsem ;)
A samozřejmě ekologičtější než látkování je nemít děti, ale to se mi taky obětovat nechtělo.
Takže na dalším stupni je myslím zkusit bezplenkovku, ale asi málokdo je tak geniání rodič, aby to vychytal vždycky, spíš jsem četla jak to rodiče a někdy i děti stresuje, když se moc tlačí na pilu. Tak to chci brát relaxovaně, když se zadaří tak super, když ne, je tu plínka.

U nás je naštěstí vody dost, takže praní není až takový problém. Bohužel solární panely teď finančně nedáváme ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
26.9.20 11:44

@shadowbabe

Tím jen říkám, jak bych se sama cítila, kdybych se o to látkování ani nepokusila. To je jako když jedu autem někam, kam bych mohla skáknout pěšky a z pohodlnosti se mi nechce. Není to na adresu nikoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
26.9.20 11:45

@Callista Kamarádka jede částečnou bezplenkovku. Ale jinak opravdu bych se nestresovala s tím, že nelátkuju, nejdedu bezplenkovku aj. Udělej si to tak, jak ti to bude vyhovovat.

Já třeba mám ekologickou stopu na deset životů, když si vezmu svoje pracovní cesty letadlem, takže už toho moc nevylepším. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
26.9.20 11:54

@Hanka1 u nás je to normální :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie