Pleteni ponozek - Praha
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
já pletu na dvou jehlicích - tenhle postup tomu odpovídá.
https://www.youtube.com/watch?…
ponožky velikosti 39 - 40 mi trvají cca dva celovečerní filmy
(záleží na materiálu - já mám radši tenší. z hrubého to přibývá rychleji)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
pletu na čtyřech jehlicích a trvá mi to cca čtyři večery podle toho jak děti zlobí ![]()
pokud jsi nikdy nepletla bude ti to trvat možná dýl
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pletu na 4 jehlicích a trvá mi jedna ponožka tak týden, ale nemám výdrž. Často večer ještě šiju, nebo pracuju. Když jsem se snažila, tak jsem měla ponožku za večer ![]()
Když jsem se dívala, tak toto je nejspíš způsob, kterým pletu já, akorát si to zjednodušuju tím, že mám 4 jehlice (na jedné je dvojnásobek ok = 12, 12 a 24 ok).
- Citovat
- Upravit
Já bych uvítala kurzy, ale nemůžu na nic natrefit. Chtěla bych kurzy pletení, háčkování a hlavně šití, abych uměla pracovat se střihy a můj sen je si i umět udělat střih vlastní..Dříve se toto vše ženy učily už ve škole, nyní už to tak není, i školy tzv. „rodinky“, které ještě za mého ranného mládí existovaly, nejsou.
A nikde na žádný kurz nemůžu natrefit a z Youtube pochytím sice něco, ale rozhodně ne vše a v nějakém kloudném sledu, aby mi to dávalo smysl.. ![]()
Bohužel moje mamka tyto práce neovládá, takže u nás to bohužel nebylo tak, že bych se to mohla tak nějak přirozeně automaticky naučit v rodině..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem taky myslela, ze upletu ponozky. Zkusila jsem a skoncila pouze s jednou-nebyla bych schopna uplest dve stejny… no a problem byl, ze byla volna, velikostne mimo a trvalo mi to mesic( nekolik x jsem zacinala znovu)
Za mne je jednodussi ponozku uhackovat-je pevnejsi, rovnomernejsi, pro zacatecnika ve vsech smerech lepsi…
Vse se ucim z youtube.
- Citovat
- Upravit
@bibie Neměla bys odkaz na dobré video s háčkováním ponožek? Háčkovat umím, ale ponožky jsem ještě nezkoušela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Murka bohuzel ne, vetsinou zkouknu vicero a udelam podle sebe neco vlastniho.
- Citovat
- Upravit
@bibie dobře, tak já si tam něco najdu sama
jen jsem myslela, jestli nemáš nějaké osvědčené video
- načítám...
- Citovat
- Zmínit