Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím. V zaměstnání jsem se dala do řeči s jednou starší klientkou, která pěkně vypadala a řekla mi, že jí kosmetička poradila, že nejideálnější je nepoužívat žádný pleťový krém, že pleť pak ztrácí svou přirozenou promašťující schopnost, já sama mám spíše mastnější pleť se sklonem k akné, hlavně před a během menstruace, tak mě napadlo, zda by to pleti neudělalo dobře. Co si o tom myslíte? Děkuji za reakce.
@carola myslim si, ze to pro vetsinu lidi neplazi. Muzes to zkusit a v, padesati se pak tlluct do hlavy…tchyne se nemaze nicim a vrasky nema, proste ma takovy typ plati. Ja se nemazat, rozdrolim se na kously behem tydne ![]()
Taky jsem to někde slyšela..je pravda, že tim mazánim jakoby narušujem samoregenerační schopnost kůže..oni ty krémy nejso nic dobrého, samý silikony, parabeny apod..takže si spíš tu pleť ucpáváme a silikony nám vytváří vrstvičku, která nám příjde na omak příjemná…já se snažim aspoň na noc nic nepoužívat, přes den to nevydržim, mám hodně suchou pleť, ale chtělo by to vyzkoušet…
@petulagabi píše:
Taky jsem to někde slyšela..je pravda, že tim mazánim jakoby narušujem samoregenerační schopnost kůže..oni ty krémy nejso nic dobrého, samý silikony, parabeny apod..takže si spíš tu pleť ucpáváme a silikony nám vytváří vrstvičku, která nám příjde na omak příjemná…já se snažim aspoň na noc nic nepoužívat, přes den to nevydržim, mám hodně suchou pleť, ale chtělo by to vyzkoušet…
Mám to podobně jako ty, na večer se nemažu ničím už nějaký čas a naprosto v pohodě, ráno mám pleť celkem promaštěnou, ale přes den mi to taky nějak nedá, používám make up, koupila jsem si od astor krémový, ale stejně se cítím taková vysušená, budu zkoušet mazat se třeba jen obden, díky za názor.
Ja nevim teda, ja pouzivam kokosovej olej uplne na vsechno a je strasne super a pomaha mi, i kdyz se mi udelaj pupinky.
@petulagabi píše:
http://www.omlazeni.cz/…70844-1.html
Mrkla jsem, zajímavé.
Ono je pravda, že pod ten make up, když má člověk suchou pleť by něco máznout chtělo, já používám spíše emulze například od Clinique
Kokosák je super, jen já mám strach si ho plácnout na obličej, aby mi nevyskákaly pupeny..
Jakmile si člověk zvykne mazat, ta je v peeeerdeli a musí mazat furt. Moje máma měla pleť normální a v šedesáti měla jednu vrásku na čele - mimickou, jinak by jí mohla pleť závidět leckterá čtyřicítka a z kosmetiky používala snad jen mýdlo
. Já mám bohužel pleť citlivou - musím sakra rozmýšlet, co na ni napatlám, takže se také moc nemažu. Mejkap můžu mít klidně bez báze - nemám s tím problém.
@Gina108 píše:
Jakmile si člověk zvykne mazat, ta je v peeeerdeli a musí mazat furt. Moje máma měla pleť normální a v šedesáti měla jednu vrásku na čele - mimickou, jinak by jí mohla pleť závidět leckterá čtyřicítka a z kosmetiky používala snad jen mýdlo. Já mám bohužel pleť citlivou - musím sakra rozmýšlet, co na ni napatlám, takže se také moc nemažu. Mejkap můžu mít klidně bez báze - nemám s tím problém.
No, vida, jsem mile překvapená, já čekala, že si tu každý bude klepat na čelo, takže něco pravdy na tom bude.
@BABIES píše:
Ja nevim teda, ja pouzivam kokosovej olej uplne na vsechno a je strasne super a pomaha mi, i kdyz se mi udelaj pupinky.
Kde se dá prosím, koupit ten kokosový olej? Pouze v lékárně nebo i někde v drogerii?
@carola promin, ja neziju v Cr, ale zkus DMko
je skvelej na vsschno
Ja mam tuhej a pod makeup je perfektni
@BABIES píše:
@carola promin, ja neziju v Cr, ale zkus DMkoje skvelej na vsschno
Ja mam tuhej a pod makeup je perfektni
Zkusím, děkuju.
Já ho koupila taky v DM, dávám ho na vlasy a mažu s niím malou, ale zkusim i na obličej..stejně všechno je plný chemikálií a svinstva:-/čim míň toho člověk používá tím asi líp..--