Plínka na noc u 3leté dcery
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:šestiletý si i v noci více uvědomuje, že se musí vyčůrat.. vidím na dceři - je schopná se v noci úplně vzbudit, vyčůrat… a ráno si to pamatuje.
My máme přes noc plíny skoro v 6 letecha jak tu odsuzujete to noční buzení, tak nám to tedy urolog doporučil. Syn je naštěstí v pořádku, jen má na svůj věk malý objem močového měchýře, prý než dáme případně léky, tak zkoušíme omezit večerní pití, a dávat vyčurat v noci, než jdeme my spát. tak nevím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vidím, že se názory na noční buzení různí…
U těch starších děti spíš maminka sama ví, jestli to noční buzení bude ku prospěchu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GABUSINKA to chce klid a čas, všechny děti v okolí plínku mají a nepřijde mi to nic zvláštní, já to beru tak, že do nějakých 5 let na to mají nárok. To náš syn je v okolí výjimka, na noc je bez plenky od 22 měsíců a to ji měl předtím minimálně měsíc suchou, ale já tak nějak vyčkávala. Na čůrání se sám vzbudí, zrovna před chvilkou za námi v polospánku došel do obýváku, dáme ho na záchod, vrátíme do postele a spí dál. Občas se nevzbudí úplně, ale začne ze spaní kňučet a vrtět se, my už víme, že potřebuje na záchod, tak ho tam odneseme, jakmile dosedne na záchod, vyčůrá se a pak jde zase spát, občas se právě ani nevzbudí a spí i na tom záchodě ![]()
Takže pokud dítko má suchou plenku alespoň 5 dní po sobě, tak bych ji zkusila nedat a ono se ukáže, jestli ten čas nastal nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@GABUSINKA píše:
Holky, máme 3letou dceru, která má plínku na spaní..co s tím?Příspěvek upraven 20.07.16 v 21:48
Tak pokud ti to vyloženě vadí, tak jí jí nedávej
ale upřímně u tříletého dítěte mi to jako něco hrozného nepřijde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No a? Já mám 4,5 letého, co má na spaní plínu. V noci jsem budila, omezovala pití a stejně měl 2-3 nehody týdně. Teď čekáme, až k tomu dozraje. Doktorka mu dala čas do 5 let, ale vzhledem k tomu, jak jsme na tom byli s manželem my, tak jsem se rozhodla, že ho nebudu trápit a necháme to před školou.
Co vidím v okolí, není zdaleka jediný. Ve školce je několik dětí, co si berou na spaní natahovací plínu. Zatím bych byla na tvém místě v klidu.
Prosím, kde se dá koupit natahovací plena? Nějaká značka? Synkovi je něco přes tři roky a zatím na spaní plenku potřebuje. Když je vzhůru, není nejmenší problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adrasteia píše:
Prosím, kde se dá koupit natahovací plena? Nějaká značka? Synkovi je něco přes tři roky a zatím na spaní plenku potřebuje. Když je vzhůru, není nejmenší problém.
Všude. Dělají je Pampers, ale viděla jsem je i v DM a Rossmannovi. Mají na sobě napsáno PANTS.
Syn je přes den bez plen od 1,5 roku. Od 2 let měl tak 2 nehody a v noci pořád nic.
- Citovat
- Upravit
Nic. Synovi je 4,5 roku a na spaní má plínu. Přes den moc nepije, začne až večer a v noci, ráno má plínu nacucanou. Říkám si, ať si má noční pínu klidně do deseti let, jen ať se už přestane očůrávat přes den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
víš co? já těm lékům taky nejsem nakloněná, přijde mi dost zbytečný do něj cpát chemii, když se „jen“ počurává. ty plíny přežiju, látkujeme, takže ani do peněz to neleze. Zatím spí jen doma, a mě to vyhovuje. ale za rok by měl jet se sportovním kroužkem asi na 4 denní soustředění, no a pokud se to do té doby samo neupraví, tak co s tím. Nebýt toho, tak na to kašlu, má odklad, a školky v přírodě se nepořádají(a i kdyby, nejel by), ale to soustředění, tam syn patrně chtít bude, chodí tam hodně rád, a klub to bere docela vážně, je to v podstatě povinný. A co pak. i kdyby mu trenéři plínu byli ochotní dávat, tak se to neutají, a všichni by se mu tam smáli
u něj je to opravdu kombinace toho, že se v noci prostě neprobudí, když potřebuje, a má malý močový měchýř, ani ne 140ml, a už to nevydrží. DOktor říkal, že si myslí, že to zvládneme těmi režimovými opatřeními, ale mě se prostě nedaří, ho naučit, aby navečer nepil…ono je taky hezký, že dr říkal, že do 15h musí vypít 2/3 celkovýho denního příjmu, ale jako syn má několikrát týdně trénink od 17 do 18:30, a dost se tam naběhá, tudíž tam prostě musí pít, i když je to večer, tam dá celou flašku 750ml kolikrát. a večer když má žízeň, tak co mu mám jako říct, že pít nesmí? když sama vím, jak moc je mi nepříjemný, když mám žízeň, a nemůžu se napít, a jeho mám takhle poslat spát
No máš pravdu, že to problém je. Náš syn jel i na tábor, mě s sebou plenku, kterou si potají nandaval a sundaval, chce to dobré pyžamo - volné. Vedoucí to věděli a pomohli.
Syn si na svůj handicap zvykl a jel i na tři týdny na skautský tábor. Pravda byla to hrůza, co pak vybaloval, ale nikdy jsem nezažila (naštěstí), že by kvůli tomu došel k nějaké šikaně nebo posmívání.
Měl problémy do cca 15 ti let a nepamatuji si, že by na nějaký víkend, kdy něco bylo, nejel. Byl z toho stresovaný, to ne že ne. Ale když chtěl jezdit, musel se tomu uzpůsobit. Když byl větší, tak sám vymýšlel fígle, jak to udělat, kdyby něco.
Byly to velké problémy, stala jsem se expertem na nepromokavé podložky, na rychlo praní, na ufdržení matrace aspoň chvíli čisté.
Jo a napadla mě jedna dobrá věc.
Strašně moc synovi pomohlo, když jsme si povídali a já jednou zmínila, že jedna jeho sestřenice měla problémy podobné a tak dlouho. Tenkrát mu oči zazářily nesmírnou úlevou, začal se vyptávat a došli jsme k tomu, že se to stává více dětem a dokonce jeho sestřenici, bratrancovi… Moc mu pomohlo, že zjistil, že to není jenom jeho problém, že není on špatný, porouchaný, ale ze se to stává i jiným.
To mu bylo právě asi šest až osm let a já začala zjišťovat, že to nebude problém jen na krátkou dobu a postupně jsme se s tím učili žít oba dva i celá rodina.
Držím palce se synem, ať mu to třeba přejde dřív
![]()
- Citovat
- Upravit