Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
jdu si trochu pro uklidnění.
Podle posledního UTZ u mé lékařky jsem včera měla být 11+0tt.
Byla jsem teď ale týden hospitalizovaná v nemocnici kvůli hematomu v děloze. Při příjmu mi dělal lékař utz a plod odpovídal 10+1tt. Měla jsem ale být uz 10+2tt.
Při propouštění opět UTZ a plod odpovídající 10+5tt. Měla jsem ale být 11+0tt.
Zapomněla jsem se lékařky zeptat, zda je to problém, protože jsme se soustředily hlavně na ten pitomý hematom. A teď mi to od včerejška leží v hlavě. O jedno miminko už jsem přišla, navíc ten hematom… Tak jsem ze všeho vyděšená.
Je fakt, že utz dělal pokaždé někdo jiný a na jiném přístroji.
Myslíte, že je to v pořádku a zbytečně plaším? Miminko mělo 3,94 cm. Jak jste na tom byly s CLR v tomto období vy?
Děkuju moc!
L.
To nevadi..to se bude ruzne menit porad +- nejaky den, hlavme, ze roste..a hlavne, ze je hematom ok..drzim palce s miminkem ![]()
Z toho se vůbec nestresuj, jak píšeš, jsou to jiné přístroje, navíc stačí změřit jenom malinkato jinak a už tam je hned rozdíl dní, plod může být malinkato jinak natočený.. To je tak malý rozdíl těch pár dní, že to bude dáno běžnou odchylkou při měření.
Je, to nevadi
to není tak přesný… Moje dcera měla pak třeba o 14 dní delší stehenní kost, než zbytek těla
je to holka dlouhonohá ![]()
Neboj, 2 dny to nic není.
Já na 2.screeningu měla rozdíl asi 4 dny, u svého dr. jsem přitom vždy o den napřed. Paní doktorka na screeningu říkala, že ještě i týdenní rozdíl je v pořádku.
Já měla od začátku plod pořád o tyden, pak dva týdny menší. Pak pořád říkali, jak je menší čím dál tím víc, že vůbec neroste. Nakonec že nebude mít ani dvě kg, že je hypotprficky a narodilo zdrave se mimco 2500 g.
Je to v pořádku a zbytečně plašíš. Když to změří několik lidí na různých přístrojích, nebude to stejně.
@Virgina123 píše:
Já měla od začátku plod pořád o tyden, pak dva týdny menší. Pak pořád říkali, jak je menší čím dál tím víc, že vůbec neroste. Nakonec že nebude mít ani dvě kg, že je hypotprficky a narodilo zdrave se mimco 2500 g.
Jojo, moje dítě mělo na UZ před porodem,, nějakou malou hlavu,,.. Měla jsem z toho nervy a měla a má ji úplně normální, je to zdravé chytré dítě. Čtu tady často, že lidem vadí, když doktor při vyšetřování UZ mlčí, já myslím, že někdy mlčeti zlato.
Mě to taky změřil různé v hk a moje… to je přístrojem. A navíc ten rozdíl není tak velký.