Plod starší než výpočet MS

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1557
5.9.12 13:35

@iwankaanjelik
neboj to je normální, moje miminko by bylo skoro o 10 dní starší podle termínu dle MS. Podle UZ je o 5 dní starší. U mě to bylo tak že jsem otěhotněla a ještě odmenstruovala…takže každý to má naprosto jinak a vše je možné :)

myslím že ti nikdo neodpověděl na to co tě ted čeká. takže měl by to být ted aktuálně prvotrimestrální screening. Jedná se o odběr krve a UZ vyšetření, dělá se mezi 11-13 tt. Platíš si to sama a někteří doktoři na to neposílají, takže se musíš o to přihlásit. ALe úspěšnost odhalení vývojových vad je opravdu vysoká. Potom v 16tt se dělá tripple test, to je v podstatě to samé jen bez toho UZ a bohužel často se objevují chybné výsledky. Ve 20.tt je první velký UZ kde miminko detailně prohlídnou, zda všechny orgány jsou jak mají a zda vše funguje jak má. Potom někdy kolem 24.tt tě čeká vyšetření na cukrovku a ve 30-32tt druhý velký UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
5.9.12 13:57

Barushka2: ahojky, jj na to mi zatím nikdo neodpověděl, děkuji, budu na to myslet, a doufam, že mi o tom doktor rekne sam, a pokud ne, zeptam se ho… Vím, že jsou tady toho diskuze plne, ale orientace v tech vsech zkratkach, a pojmech je pro mne dost spanelska vesnice… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
5.9.12 14:03

Ahoj,

my jsme dle UTZ taky o týden starší, i když mi to dodnes vrtá hlavou, cyklus mám přesný, každý měsíc 26 dní, jako hodinky. DR řekla, že jsem otěhotněla o ten týden dřív, což mi akorát končila MS a myslím, že jsme spolu hned takhle s manžou nespali. Ale je to tak, samozřejmě si to přesně nepamatuji, možné to je. Důležité je, že je vše v pořádku. Mě tím akorát DR změnila termín porodu ve 12tt na kontrole, kde se to potvrdilo a hotovo.
Jinak ve 13tt mě čekal screening (pokud budeš chtít), ted 16/17tt odběry krve na vše možné, ve 20tt mě čeká velký UTZ. Dál si už nepamatuji, co je… ale je to jak píše @barushka2 .
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
5.9.12 14:13

:hug: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
6.9.12 12:35

@iwankaanjelik Ahoj, pořádně jsem se nekoukla, jstli ti tu už někdo nedal stejnou odpověď, ale stejná věc mi taky vrtala hlavou (malej byl v 17+6 dle UTZ 19+5). Nechápala jsem, jak může „skákat v čase“.
Každopádně - ty tabulky, podle kterých Dr. stanoví velikost dle UTZ jsou vyrobeny na porodní váhu ve 40+0 3500g (jak na výšku nevím). Takže to znamená jen to, že tvůj drobeček je maličko větší, než průměrné dítko. Vůbec bych z toho ale neměla hrůzu, nám malej ze začátku rost hrozně rychle (byl napřed skoro o 2 týdny), na kontorle ve 31.tt už byl ale „napřed“ jen o den. No a s jakými mírami nakonec vyleze uvidíme až za měsíc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
6.9.12 12:47

Nikca Ko : Já bych řekla už za měsíc:)) Nejradeji bych byla už nekde v půlce, než na začátku, ze všeho mam strach, jak člověk pročítá všechny ty diskuze, v každý pak najde nějaký to ZT, a podobny veci, a pak v noci nemůže spát:D Jsem teď kvůli lehkému špinění na neschopence, a potřebuju si vybojovat další, jelikož v práci jsem nepoužitelná, hlavně to není zrovna nejbezpečnější, jenže na první, a vlastně zatím poslední kontrole u dr. byl dr. opačného názoru, že on nechce aby maminy seděli doma na zadku… Tak mám ze všeho teď vítr… Měla bych to asi přestat všechno pročítat:D Doufám, že na další kontrole bude vše o. k. Ty kontroly jsou od sebe tak strasne dalekooo…:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
7.9.12 11:41

@iwankaanjelik Buď naprosto v klidu, stres je pro mimčo to nejhorší. Já jsem byla na neschopence od konce 4. měsíce, jsem SŠ učitelka, tak jsem od dětiček chytla nějakého chřipce podobného bacila. Navíc jeden měsíc nějaké dítko přítáhlo vši, další měsíc se objevil svrab a nakonec příušnice, tak mě rovnou Dr. nechal z bezpečnostních důvodů až do mateřské doma. Upřímně řečeno si ani nedovedu představit, jak bych to v práci zvládala. Těžko se ti bude dýchat, permanentní bolest zad, oteklé kotníky atd. Takže ti přeju, aby se dr. umoudřila a nechala tě v klidu doma. Je to sice nuda, ale vše stihneš nachystat a odpočneš si do zásoby.
A hlavně nečti o ZT - je to sice součást života, ale jak jsem psala, stres velmi škodí. Těš se na miminko, takovým pilířem je každá kontrola v těhu, obzvláště ty, kdy se dělá UTZ. Pokaždé jsem si vyprosila fotku chlapečka a pak se hrdě chlubila :-)
Neboj, těch 9 měsíců uteče jak voda. Tenhle poslední měsíc mi sice příjde nekonečný, ale to asi každé mamině-čekatelce :lol: Mnoho zdaru, sil a zdravé miminko! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
7.9.12 11:50

@Nikca_Ko :srdce: :srdce: :srdce: Děkuji, já taky doufám, že se doktor umoudří, kdyby ne, zmenila bych. Necítím se na 8 hodinové smeny, bez pauzy, bez svaciny, a s neustalým ohybanim, a behanim kvuli cigaretam, ja uplne prestala kourit, a smrdi mi i jinak vune tabaku:D Navíc jsem za jednu smenu schopna obslouzit i 600 lidi, takový je tam napor. Tak uvidíme, jestli o tom bude semnou ochoten diskutovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
7.9.12 11:59

@iwankaanjelik To je mazec. Ale pokud se nepletu, jako těhotná máš právo na upravení pracovních podmínek. Rozhodně nesmíš zvedat břemena nad 5kg a jistě musíš mít nárok na pauzu na svačinu a hlavně na WC - každým dnem to bude horší, počkej, až si mimčo udělá z měchýře trampolínu :lol:. Někde tu 100% jsou popsané podmínky pro pracující těhotnou. Každopádně bych ale situaci doktorovi popsala a požádla ho o neschopenku. Co jsem slyšela, tak vždy platí zaklínadlo „vezmete si na triko, když se kvůli práci děťátku něco stane?“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
7.9.12 12:03

Jojo já to měla taky tak - ovulka blízko MS - navíc u sebe jsem si byla jistá ze kterého styku mímo vzniklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
7.9.12 12:09

@Phaia : No já mam taky podezření, protože toho styku u nas moc není:D :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí