Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, dneska jsem byla na ultrazvuku ve 20tt vsechno je v poradku coz jsem rada jen mi doktor rekl, ze je mimi hlavickou dolu..neni to nejak brzo? mam strach, ze treba predcasne porodim…ma to nekdo taky tak?
Podle mě ve 20 tt je v bříšku ještě tolik místa že se může mimi bez problému točit takže bych nějaké riziko předčasného porodu neřešila.
Že je hlavičkou dolů nic neznamená, malá je hlavičkou snad furt, nikdy jsem na uz neviděla, že by byla jinak.
V tomhle stadiu je normální, že se miminko otáčí jak se mu zlíbí to, že bylo na UT hlavičkou dolů neznamená, že za hodinku bylo hlavičkou nahoru…nic to neznamená neboj ![]()
Malý byl ve 20tt taky hlavou dolů, ve 30tt konec pánevní, ale naštěstí se v 36 tt ještě otočil zase hlavou dolů. Takže mimčo má času dost na různé rotace.
Ahojky, moje malá se hlavičkou dolů otočila taky tak brzy už v 21 týdnu a už tak zůstala…nu a dneska jsem už 38+3 týden ![]()
Malej byl pořád hlavičkou dolů a porodila sem až 2dny po termín, jinak se to může ještě upravit poloha plodu, mimi tam má ještě spoustu místa tak se otáčí.
Ahoj.. mimi se ti tam může ještě několikrát otočit, ale já mám od 22tt malinkou hlavičkou dolů a doktorka mi řekla, že je tam tak zavrtaná, že už se neotočí.. Ted jsem ve 32. a malinká je pořád hlavičkou dolu což je v pořádku a žádný předčasný porod mi nehrozí
takže se nemáš čeho bát ![]()