Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím, chtěla bych se zeptat, mívám menstr. cyklus docela dlouhý a chtěla bych vědět kdy zhruba mívám ovulaci? teplotu neměřím ani ovu testy nedělám. 30.8.09(MS);5.10.(MS);3.11.(MS);8.12.(MS);7.1.(MS);9.2.(MS) a podle kalkulačky na internetu mi vyhází, když jsem zadala MS cykl. 34dní, a posl. menstruaci 9.2.,že ovu měla být 1.3.(styk 28.2) a MS by se dnes měla dostavit..dělala jsem test a zatím negativní. Je možné, že ovu vážně byla a že je ještě brzy na test? díky za info.. ![]()
Ahoj NIki,já jsem měla vždy cyklus 33 dní přesný snad na hodinu.Ale ovu jsem většinou mívala normálně 14 DC,takže mi těhu test vyšel pozitivní i 5 dní před očekávánou ms.Ale bohužel pak ms za 8 dní dorazila,takže nic z toho nebylo.JInak u syna mi test vyšel den před očekávánou ms,ale uplně neviditelná čárka,za další 3 dny už byla pořádná.Jinak samozřejmě,že jsi ovu mohla mít pozdějí,takže na testík je ještě čas.Takže zkus testnout třeba za dva tři dny a hlavně z ranní moči,tak je koncentrace HCG nejvyšší.Znám i případy kdy pozitivní těhu test byl až 14 dní po vynechání ms.
Ano, možný to je, ale taky je možný, že ovulace vůbec nebyla nebo že byla úplně někdy jindy než ukazuje kalkulačka na netu… Takže buď přijde MS nebo když nedorazí tak za další 2-4 dny zopakuj test, něco jiného ti těžko někdo poradí… A upřímně řečeno, dělat testy před termínem MS, kor pokud nevím datum ovulace je vcelku zbytečné.
děkuju za info..kdy bych tedy teoreticky mohla mít ovu pokud dnes nebo zítra dostanu menzes?? jen zhruba..abych se nespoléhala na ovu ke konci cyklu zase…děkuju
Niki to je různé,já ovu vždy poznám podle hlenu,takže ani nic počítát nemusím,ovu můžeš mít kdykoli během cyklu,někdo otěhotní třeba těsně před ms,někdo hned po ms,někdo uprostřed.
Těžko říct, říká se že od ovulace do MS to bývá cca 12 - 16 dní, což by u tebe vycházela ovulace na 18 - 22 den cyklu, ale to je teorie, viz třeba hned Katka, na kterou to nesedí. Takže já bych připravila teploměr a pilně měřila bazální teplotu, není to zas tak složité jak to vypadá a ukáže ti zda ovulku máš a kdy.
jak píšeš, že ovulace vychází na 18 – 22 den cyklu a já měla MS 9.2., což jsme se možná mohli trefit do plodných dnů…pokud ta ovulka byla okolo 28.2.(styk) až 2.3.. tak by asi test těhotenství nezachitil.( je to cca 14 dní od ovu což je asi ještě brzy..?? ![]()
uvidím jestli se MS dostaví nebo ne
..potom budu dělat závěry..ale děkuju Vám za rady,návody a pomoci ![]()
sama totiž u sebe ovu nezpozoruji..a výtok někdy mám v době, kdy bych ovu ani nečekala..ale od té doby (1.3.) mívám obyč. bílý výtok..jestli je to normální po ovu…ale problém jako takový to není (nesvědí, nezapáchá, nic)…
Niki určitě počkej ještě pár dní a otestuj a budeš vědět na čem jsi.A jestli chceš vědět kdy máš přesně ovu,tak jak psala Janča měř BT nebo si kup ovu testík ![]()
No 14 den po ovulaci už by // být mohly, pokud bylo testováno ráno, ale taky nemusely. Dělala jsem si soukromou statistiku podle fertilityfriend a vycházelo mi, že se asi nejčastěji ukázaly mezi 12 a 16 dnem po ovulaci, ale zas je to jen statistika. Byly tam i případy kdo měl // 10 den a naopak kdo třeba až 18 či ještě později. Takže nezbývá než čekat ![]()
A ten výtok jestli je takový jako čirý a jde „táhnout“ mezi prsty,tak je to ovu,klidně můžeš mit v době,kdy to nečekáš
Jinak já mám po ovu taky bílý výtok až do ms.
s tím výtokem do MS je to tak i u mě..no právěže někomu testy ukáží brzy, někomu později.Na to se vůbec nemůžem spoléhnout kdy je 100% doba testování..Kéž by to datum bylo ovulka
a menzes se nedostavila ![]()