Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kamča.dalmatinka píše:
Taky mě napadla jiná žena. Chlapi většinou drží ve svazku i když nejsou štastný proto že bejt sami a přijít o to ženské starání se jim taky necche a tim spíš když je tam i dítě..Je to těžké ale já bych nepřemlouvala nebojovala a nechala ho at jde.At ví že se bez něj nepo.. a třeba se ještě rád vrátí s prosíkem.
Drž se
Kamčo..chtěla jsem napsat něco podobného
![]()
Ahoj holky díky moc za rady, vše co tady píšete tak je pravda a to jsem na něj dnes uhodila a řekl, že mě podved, tak to je už fakt hodně
jinak jsme v podnájmu ale máme tady trvalej pobyt, a jak je to s placením on má povinost platit i na mě? já jsem mu říkala, že jsem ochotná vše změnit ale i od něho to očekávám, říkal, že žije ve zlaté kleci, že má vše ale né lásku, tak to pěkně kecá tu jsem mu dávala taky ikdyž né s tak pravidelným sexem, řekla jsem mu, že pojedu teď k našim na Moravu a ať o tom přmýšlí jak to dát dohromady a když né, tak ale tady zůstanu a on bude plati byt ať se stará!
Hmm no a co když se vrátíš a on už v tom bytě nebude??? si myslíš, že se nemůže odstěhovat, když chce od tebe odejít?
Tak to mě mrzí že sem měla pravdu.Ty ten vztah chceš? Chceš bojovat a nebo necháš vše osudu?
Ahoj, přečti si jiné diskuze, kde holky rozebírají své podobné osudy.
Sama za sebe bych poradila - ujasni si, zda s ním i přesto chceš zůstat. Pokud ano, měli byste si upřímně říct, co vám na sobě vzájemně vadí. Vše má svoji příčinu, vy byste si měli dát práci s tím tu příčinu najít a začít ji odstraňovat.
Pokud spolu nejste schopní zůstat, tak oběhni všechny potřebné úřady a zjisti, jak by jsi měla postupovat, aby jsi nepřišla o možnost někde bydlet a o finanční zabezpečení.
@lopata píše:
Hmm no a co když se vrátíš a on už v tom bytě nebude??? si myslíš, že se nemůže odstěhovat, když chce od tebe odejít?
V tom případě by mu v tom nezabránila, ani kdyby zůstala těch pár dní doma.
Aspoň budou mít oba čas si v klidu bez toho druhého rozmyslet, jestli chtějí vztah zachránit.
Jo já chci bojovat a i přes to všechno, co vím tak to chci zachránit, ty příčiny všechny víme a já jsem mu řekla co mě štve na něm a on zase na mě, a už vím i kdo to na 99%je, naše společná kamarádka a hlavně má taky dítě, mojí ségře řekl, že neví jestli jestli chce odejít nebo zůstat ale že si chce prej začít užívat, jak jako užívat má přece rodinu, a jestli se ptáte, jak jsem to zjistila tak ikdyž vím, že se to nedělá tak jsem si včera přečetla sms, vím že se to nedělá a potom když jsem si dala 1a1 dohromady, tak jsem se v tom jen utvrdila, že je to ona, uplnej opak mě, ta mu neuvaří protože to moc neumí a nebaví jí to, každej den jde na pivo když má někoho na hlídání, to jako chce opustit svoje dítě a začít vychovávat jiný? tak to ho nechápu, včera jsme sice spolu spali ale asi to hodně předstíral nedát najevo cit abych si asi nedělala nějakou naději, nevím chvíli je milej a z toho za chvíli jak led, podle mě neví co chce, když vidí mě a malou spolu, tak začne brečet
no je to na palici, za ty dva dny co mi to v neděli oznámil, tak mám už 2 kila dole, nic mě nebaví dělat, protože pořád nevím, jak se nakonec rozhodne
Bojovat a zachraňovat vztah má smysl, když to chtějí OBA. V opačném případě se budeš snažit jen ty, a v určitou chvíli zjistíš, že to bylo plýtvání energie, protože on to po Tobě nechce a nestojí o zachraňování vztahu.
Z Tvého zmateného psaní jsem nepochopila, zda si chce užívat i po té, co jste si vyříkali, co vám na sobě vadí (můžete si přeci užívat spolu, ne?) a zda si chce užívat s tou paní s dítětem (pokud si s ní chce užívat, tak to ještě neznamená, že bude vychovávat cizí dítě…)
Dej tomu čas, jestli neví, co chce, tak ať si to v hlavě srovná. Nicméně si nemyslím, že je dobré, abyste spolu spali. Spíš si myslím, že ty by jsi se měla taky někde pokouknout po chlapovi…ať si tvůj partner nemyslí, že doma budeš sedět a plakat a čekat, až se milostivě vybouří. Na to měl pubertu. Teď by se měl chovat dospěle a zodpovědně. Jestli toho není schopen, zvaž, zda si ho stále vážíš. Tam, kde se vytratí úcta, tam se vytratí láska a nastane vzájemné přežívání jeden vedle druhého, což v dlouhodobém horizontu vede k pocitu zklamání a promarněnému času s někým, kdo za to nestojí.
Držím palce, ať to dopadne co nejlépe pro vás oba! ![]()
@panibobina chceš to dávat dohromady s někým kdo řekl, že si chce užívat? Dokážeš žít s vědomím, že zrovna je někde s nějakou a užívají si zatímco ty lítáš doma, vaříš mu, pereš mu, uklízíš apod?
Asi to chce zvážit hodně pro a proti… Protože pokud by ses užírala tím, že se baví zatímco ty „makáš“, vztahu by to stejně neprospělo a šel by do kytek.
Tak tohle je opravdu těžka situace.jak píšou holky on si měl uživat, než si pořídil rodinu.co tohle je za uvahu.taky jsem přemyšlela, jak ti řikal, že ma doma všechno jen ne lasku.ty mu ji určitě davaš, ale on ji tam neciti. protože mysli na někoho jinyho. myslim, že se snažiš jenom ty a on už chce byt jinde.ale podle toho, jak píšeš o té pani tak si akorat zavaři. at si jde k nějaky, co chodi denně na pivo a podobně.
si užije a pak akorat s prosikem přijde zpět.
ted ti jen mužu popřát hodně sil, at se rozhodneš jak koli tak to nebude jednoduchy. drž se
![]()
Holky děkuju, je to těžká situace, já si myslím, že on by asi chtěl to zkusit ale jestli ho nějak tlačí a pořád do něho něco hustí, tak asi fakt neví co chce a už fakt nemůžu, hlavně tím teď trpí malá a to právě mě štve nejvíc
řekla jsem mu, že ho nechám ať přemýšlí ale že každej člověk by měl dostat ještě jednu šanci, tak ať nám ji dá, jestli opravdu chce žít bez nás a nevidět dceru vyrůstat, jak jde do školky, školy atd…jestli je fakt schopen o tohle přijít
@mucinka2 píše:
Tak tohle je opravdu těžka situace.jak píšou holky on si měl uživat, než si pořídil rodinu.co tohle je za uvahu.taky jsem přemyšlela, jak ti řikal, že ma doma všechno jen ne lasku.ty mu ji určitě davaš, ale on ji tam neciti. protože mysli na někoho jinyho. myslim, že se snažiš jenom ty a on už chce byt jinde.ale podle toho, jak píšeš o té pani tak si akorat zavaři. at si jde k nějaky, co chodi denně na pivo a podobně.![]()
si užije a pak akorat s prosikem přijde zpět.
ted ti jen mužu popřát hodně sil, at se rozhodneš jak koli tak to nebude jednoduchy. drž se![]()
![]()
on taky kazdy vidi tu lasku v necem jinem. nekdo v tom, ze ma doma teplou veceri, nekdo v kazdodennim sexu, jiny v nejake volnosti… To je pak tezky.
![]()
@tanik1912 to je pravda do chlapa člověk nevidi.
no každopadně nelehka situace. ![]()
Pripojim se to diskuse…soucitim s Tebou panibobina. Napsala bych ti, at se na neho vykasles, ze i kdyby se vratil udelal by to treba znovu, ze si te nevazi,nezaslouzi…ale jsem ve stejne situaci jako ty. A vim, ze by jsi mu to vse odpustila jen, aby se vratil. Synovi je 11 mesicu a pritel mi oznamil, ze nevi co chce, ze chce byt ted sam, aby vedel, jestli todle vsechno vzladne.Po nejakym case, jsem na neho zautocila, ze to takhle nejde, nakonec jsem z neho vytlacila, ze nekoho ma. Opustil me, ikdyz vedel, ze je synovi 11 mesicu, ze mi chybi ve skole jeste rok, nemam penize a musim si hledat bydleni. V tomhle me ted nechal…Rekl,ze kdyby jim to nevyslo, tak se chce vratit.Uz jen za todle bych ho mela nenavidet, ale porad me to k nemu tahne a kazdy den je pro me horsi a horsi…Proto jsem se zapojila do tehle diskuse, aby jsi vedela, ze jsou tu i jine se stejnym problemem a nevedi kumy kam.Tak se drz a jak se rika VSECHNO SPATNE K NECEMU DOBRE
Holky, já vám to tak nezávidím…
Včera jsem tu situaci popisovala partnerovi. A ten řekl - „přece se ten chlap ráno neprobudí a neřekne si, že už nechce být s rodinou. V tom musí být nějaký DŮVOD“.
Takže, holky, apeluji na vás, zjistěte ty důvody! Ne to, že má jinde ženskou, to není důvod, to už je PŘÍČINA nějakého důvodu.
Promluvte si s partnery otevřeně, zjistěte, kde jsou ty důvody, zkuste je s partnerem napravit. Každý může udělat chybu, ale jen moudrý člověk ji NAPRAVÍ a taky se z ni POUČÍ (a v nejlepším případě už je neopakuje)!!!