Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Samantha_cz Moc se mi líbí tvoje příspěvky
, naprosto souhlasím.
@Aduunka píše:
Pripojim se to diskuse…soucitim s Tebou panibobina. Napsala bych ti, at se na neho vykasles, ze i kdyby se vratil udelal by to treba znovu, ze si te nevazi,nezaslouzi…ale jsem ve stejne situaci jako ty. A vim, ze by jsi mu to vse odpustila jen, aby se vratil. Synovi je 11 mesicu a pritel mi oznamil, ze nevi co chce, ze chce byt ted sam, aby vedel, jestli todle vsechno vzladne.Po nejakym case, jsem na neho zautocila, ze to takhle nejde, nakonec jsem z neho vytlacila, ze nekoho ma. Opustil me, ikdyz vedel, ze je synovi 11 mesicu, ze mi chybi ve skole jeste rok, nemam penize a musim si hledat bydleni. V tomhle me ted nechal…Rekl,ze kdyby jim to nevyslo, tak se chce vratit.Uz jen za todle bych ho mela nenavidet, ale porad me to k nemu tahne a kazdy den je pro me horsi a horsi…Proto jsem se zapojila do tehle diskuse, aby jsi vedela, ze jsou tu i jine se stejnym problemem a nevedi kumy kam.Tak se drz a jak se rika VSECHNO SPATNE K NECEMU DOBRE
COOOOOZZZZEEEEEEEEEE??? vsecko co ti udelal je katastrofa, ale ta jedna veta tomu dava uplne nadpozemskou blbost!!! Nemuzu ti radi, ale za to, co rekl, ze kdyby jim to nevyslo, tak se chce vratit… za tohle bys ho chtela jeste zpatky??? A byt za nejakou blbou nahrazku???
@panibobina píše:
Jo já chci bojovat a i přes to všechno, co vím tak to chci zachránit, ty příčiny všechny víme a já jsem mu řekla co mě štve na něm a on zase na mě, a už vím i kdo to na 99%je, naše společná kamarádka a hlavně má taky dítě, mojí ségře řekl, že neví jestli jestli chce odejít nebo zůstat ale že si chce prej začít užívat, jak jako užívat má přece rodinu, a jestli se ptáte, jak jsem to zjistila tak ikdyž vím, že se to nedělá tak jsem si včera přečetla sms, vím že se to nedělá a potom když jsem si dala 1a1 dohromady, tak jsem se v tom jen utvrdila, že je to ona, uplnej opak mě, ta mu neuvaří protože to moc neumí a nebaví jí to, každej den jde na pivo když má někoho na hlídání, to jako chce opustit svoje dítě a začít vychovávat jiný? tak to ho nechápu, včera jsme sice spolu spali ale asi to hodně předstíral nedát najevo cit abych si asi nedělala nějakou naději, nevím chvíli je milej a z toho za chvíli jak led, podle mě neví co chce, když vidí mě a malou spolu, tak začne brečetno je to na palici, za ty dva dny co mi to v neděli oznámil, tak mám už 2 kila dole, nic mě nebaví dělat, protože pořád nevím, jak se nakonec rozhodne
uzivat si, kdyz ma rodinu??? chlapi jsou vazne tupci!
![]()
Také přidám mou nedávnou zkušenost
Přítel mě opustil po 11 letech, máme spolu dceru 4roky, kterou on si moc přál. Tenkrát mě jak se říká ukecal, aby jsme měli mimi. Já jsem děti ještě nechtěla. Chtěla jsem cestovat a užívat si svobody, ale dnes jsem moc ráda, že malá je na světě. Je to moje sluníčko. Opustil nás kvůli o 10 let starší ženě. Naše problémy přicházely pozvolna a vyústily mým odchodem k rodičům, s tím, že si oba ujasníme co dál. Zatím co já doma přemýšlela jak náš vztah zachránit, tak on sbalil kufry a odletěl s milenkou odpočívat k moři. To, že v tom jiná žena jsem nevěděla, jen tušila. Dával si veliký pozor, abych na nic nepřišla. O jejich společné dovolené mi řekl kamarád. Byl to šok, moc mě to ranilo, bylo mi to nesmírně líto. Hlavně proto, že my jako rodina jsme na žádné dovolené nebyly.Ex začal podnikat, byl pořád v práci a peněz z podnikání také ze začátku moc nebylo. Dařit se mu začalo až před rokem. Přes to, že mi tak moc ublížil, stále jsem chtěla, aby se vrátil. Nechtěl, prý zatím ne, že možná později. Jinými slovy, nejdřív si užiju a pak se vrátím! Na dcerku si udělal minimum času, veškerý volný čas věnoval milence a dcera se mu pomalu odcizila. Nechtěla a nechce s ním nikam sama jít. Před dvěma měsíci přišel s prosíkem, plakal, že mu je vše líto, že mu chybíme, stýská se mu. Vzala jsem ho zpět, ale důvěra byla tatam.Jeho snažení mu vydrželo necelý měsíc, pak se vrátil k ní. Na dovolenou, kterou jsme si plánovali odjel s milenkou. Nemůžu pochopit, že dal přednost ženské před vlastním dítětem. ![]()
@Anonymní píše:
Také přidám mou nedávnou zkušenostPřítel mě opustil po 11 letech, máme spolu dceru 4roky, kterou on si moc přál. Tenkrát mě jak se říká ukecal, aby jsme měli mimi. Já jsem děti ještě nechtěla. Chtěla jsem cestovat a užívat si svobody, ale dnes jsem moc ráda, že malá je na světě. Je to moje sluníčko. Opustil nás kvůli o 10 let starší ženě. Naše problémy přicházely pozvolna a vyústily mým odchodem k rodičům, s tím, že si oba ujasníme co dál. Zatím co já doma přemýšlela jak náš vztah zachránit, tak on sbalil kufry a odletěl s milenkou odpočívat k moři. To, že v tom jiná žena jsem nevěděla, jen tušila. Dával si veliký pozor, abych na nic nepřišla. O jejich společné dovolené mi řekl kamarád. Byl to šok, moc mě to ranilo, bylo mi to nesmírně líto. Hlavně proto, že my jako rodina jsme na žádné dovolené nebyly.Ex začal podnikat, byl pořád v práci a peněz z podnikání také ze začátku moc nebylo. Dařit se mu začalo až před rokem. Přes to, že mi tak moc ublížil, stále jsem chtěla, aby se vrátil. Nechtěl, prý zatím ne, že možná později. Jinými slovy, nejdřív si užiju a pak se vrátím! Na dcerku si udělal minimum času, veškerý volný čas věnoval milence a dcera se mu pomalu odcizila. Nechtěla a nechce s ním nikam sama jít. Před dvěma měsíci přišel s prosíkem, plakal, že mu je vše líto, že mu chybíme, stýská se mu. Vzala jsem ho zpět, ale důvěra byla tatam.Jeho snažení mu vydrželo necelý měsíc, pak se vrátil k ní. Na dovolenou, kterou jsme si plánovali odjel s milenkou. Nemůžu pochopit, že dal přednost ženské před vlastním dítětem.
Pravda je, že pro muže je na prvním místě partnerka, pro ženu jsou na prvním místě děti. On nedal přednost cizí ženě před dítětem, on dal přednost jí před Tebou. To je rozdíl.
Pokud jste se spolu v průběhu času snažili společnými silami odstranit nedostatky vašeho vztahu, a přesto jste nebyli schopni vztah udržet, pak je dobře, že spolu nejste (jen byste se hádali a nebyli šťastni.)
Protože to, že si našel jinou ženu, je již důsledek, nikoliv příčina. Žena/muž si najdnou milence/milenku, když jsou nespokojeni ve vztahu se stávajícím partnerem. A ta nespokojenost z něčeho pramení.
Pokud ale dojde rovnou na balení kufru a odchodu k milenci/milence, pak holt člověk neudělá nic, protože narazil na člověka, který nemá v sobě dost pocitu zodpovědnosti za rodinu, a snahu pracovat na vztahu jako takovém. Což se bohužel projeví až v tomto kritickém momentě.
Prostě se může stát, že vztah nevydrží a toto je nutné mít na paměti, uvědomit si následky rozpadu vztahu a nota bene, když do tohoto vztahu přijde dítě.
@Samantha_cz píše:
Pravda je, že pro muže je na prvním místě partnerka, pro ženu jsou na prvním místě děti. On nedal přednost cizí ženě před dítětem, on dal přednost jí před Tebou. To je rozdíl.
Pokud jste se spolu v průběhu času snažili společnými silami odstranit nedostatky vašeho vztahu, a přesto jste nebyli schopni vztah udržet, pak je dobře, že spolu nejste (jen byste se hádali a nebyli šťastni.)
Protože to, že si našel jinou ženu, je již důsledek, nikoliv příčina. Žena/muž si najdnou milence/milenku, když jsou nespokojeni ve vztahu se stávajícím partnerem. A ta nespokojenost z něčeho pramení.
Pokud ale dojde rovnou na balení kufru a odchodu k milenci/milence, pak holt člověk neudělá nic, protože narazil na člověka, který nemá v sobě dost pocitu zodpovědnosti za rodinu, a snahu pracovat na vztahu jako takovém. Což se bohužel projeví až v tomto kritickém momentě.
Prostě se může stát, že vztah nevydrží a toto je nutné mít na paměti, uvědomit si následky rozpadu vztahu a nota bene, když do tohoto vztahu přijde dítě.
Máš určitě ve spousta věcí pravdu, ale nemyslím si, že pro muže jsou na prvním místě vždy partnerky. Pokud je chlap normální a nepřemýšlí jen rozkrokem, tak jeho vlastní ditě je vždy na prvním místě. Krev je krev, není to voda.To že některý upřednostní milenku před vlastním děckem, vypovídá spíš o jeho sobectví a nezodpovědnosti. Také si myslím, že muži nemusí být ve vztahu nutně nespokojení, aby hledali jinde. Prostě si musí dokázat, že jsou borci. U nás je to spíš tím, že jsme byli spolu od svých 20 let, začal podnikat, má peníze a pocit, že o něco přichází.
Ahoj holky, nešel mi net, tak jsem nemohla napsat
no právě, že my ty problémy oba víme jaký jsou a proto je chci napravit a od něho taky chci aby mi v tom pomohl ale on pořád neví, prej tomu nevěří, že by to mohlo být zase dobrý ale přece když nám tu druhou šanci nedá, tak to nepoznáme, né? jeho míti mi říkala, že si mě nezaslouží a ještě bude brečet pokud se teda rozhodne fakt odejít, zítra jedu na Moravu, tak bude mít sice čas být s ní ale i dost přemýšlet, kdybych tady zůstala, tak by to bylo asi ještě horší, tak mu dám čas a uvidíme, já jsem mu vše řekla a i to že mu vše odpustím tak ať přemýšlí, jestli chce být s náma nebo s ní, všichni říkal, že za měsíc přijde s prosíkem abych ho vzala zpátky, vím, že chyby jsme udělali oby tak je taky musíme zkusit napravit, jsem už z toho na palici ![]()
http://barboratopinkova.blog.idnes.cz/…o-Cesku.html
toto je podle mě názor postavený na realitě všedních dní, třeba ti to trošku káže cestu
@nevěrastaledokola píše:
http://barboratopinkova.blog.idnes.cz/…o-Cesku.htmltoto je podle mě názor postavený na realitě všedních dní, třeba ti to trošku káže cestu
Moc hezké! ![]()
Ok, ted prijde ta nesoucitna potvora-ja:
Jsi s nim deset let, mate skoro dvoulete dite.
Vadi mu, ze mas nadvahu.
Ze s nim nespis.
Ze nechodis do prace.
Do hospody chodi sam.
Zivi te i dite, sati te, ale nestoji ti za trochu odrikani a diety, ani aby jsi mu dala.
CO OD NEJ SAKRA CHCES?!
Ja se vubec nedivim, ze ma zenskou, blbe vypadas, jsi nudna, protoze jsi doma dva roky s ditetem, nenosis penize, ani mu poradne nedas. Co takhle zvednout zadnici a najit si praci, zacit na sobe makat, jdi s nim nekam ven, zkus byt zabavna, ne jen tlusta a nudna a vyhybat se sexu.
A ze mas dite? To maji doslova miliony matek, a pracuji, zkus to taky. Kdybys to delala, mela bys penize a kam jit. Takhle jsi jeho rukojmi. A jeste spekulujes, co bude az odejde Odejte, protoze na tebe kasle a ty na nej, ma te jistou a nic mu ten vztah nedava, z velke casti tvou vlastni vinou, jsi lina a pohodlna pracovat na vlastnim partnerstvi, co jsi jako cekala.
Dam ti radu - podvedl te, ma zenskou? NIKDY se netvar, ze to neses hrdinne, ze te to neboli, ze si to vyrikate. O to min si te bude vazit (ne ze by si te vazil ted). Vezmi do ruky valecek, panvicku, co je ti blizsi, prasti ho s ni, rekni mu, ze jsi matka jeho ditete, ze takove jednani jsi si nezaslouzila, ze zadne problemy, co mate nestoji za to, aby navzdy zradil tvou duveru, a VYKOPNI HO. Normalne at se sbali, a tahne. Ale zadny pratelsky duch, sproste ho vyraz z domu, a dej mu najevo, ze ttakhle teda ne. Zadny ‚co kdyz odejde‘, vyraz ho bez milosti sama, at taky vidi, ze ten mic neni jen na jeho strane hriste, ale taky na tvoji. Uraz s kamoskou flasku vina, obrec si to, a zacni hledat praci a zkus byt samostatna. Pokud uvidi, ze TY se menis, ze jsi schopna byt bez neho, nejsi jen tlusta zavisla troska, garantuju ti, ze do tri mesicu je zpatky. Pokud ho ted budes prosit, jezdit nekam k rodicum, garantuju ti, ze bude konec. Vykopni ty jeho, zadny odjezdy k rodicum, on te podvedl. Ale jinak mas na situaci znacny podil. Sex a tepla vecere je klic k 80% stastnych manzelstvi. Musi jsou jednoducha stvoreni, a nijak se tim netaji.
@BertaCek píše:
Ok, ted prijde ta nesoucitna potvora-ja:Jsi s nim deset let, mate skoro dvoulete dite.
Vadi mu, ze mas nadvahu.
Ze s nim nespis.
Ze nechodis do prace.
Do hospody chodi sam.Zivi te i dite, sati te, ale nestoji ti za trochu odrikani a diety, ani aby jsi mu dala.
CO OD NEJ SAKRA CHCES?!
Ja se vubec nedivim, ze ma zenskou, blbe vypadas, jsi nudna, protoze jsi doma dva roky s ditetem, nenosis penize, ani mu poradne nedas. Co takhle zvednout zadnici a najit si praci, zacit na sobe makat, jdi s nim nekam ven, zkus byt zabavna, ne jen tlusta a nudna a vyhybat se sexu.
Dam ti radu - podvedl te, ma zenskou? NIKDY se netvar, ze to neses hrdinne, ze te to neboli, ze si to vyrikate. O to min si te bude vazit (ne ze by si te vazil ted). Vezmi do ruky valecek, panvicku, co je ti blizsi, prasti ho s ni, rekni mu, ze jsi matka jeho ditete, ze takove jednani jsi si nezaslouzila, ze zadne problemy, co mate nestoji za to, aby navzdy zradil tvou duveru, a VYKOPNI HO. Normalne at se sbali, a tahne. Ale zadny pratelsky duch, sproste ho vyraz z domu, a dej mu najevo, ze ttakhle teda ne. Zadny ‚co kdyz odejde‘, vyraz ho bez milosti sama, at taky vidi, ze ten mic neni jen na jeho strane hriste, ale taky na tvoji. Uraz s kamoskou flasku vina, obrec si to, a zacni hledat praci a zkus byt samostatna. Pokud uvidi, ze TY se menis, ze jsi schopna byt bez neho, nejsi jen tlusta zavisla troska, garantuju ti, ze do tri mesicu je zpatky. Pokud ho ted budes prosit, jezdit nekam k rodicum, garantuju ti, ze bude konec. Vykopni ty jeho, zadny odjezdy k rodicum, on te podvedl. Ale jinak mas na situaci znacny podil. Sex a tepla vecere je klic k 80% stastnych manzelstvi. Musi jsou jednoducha stvoreni, a nijak se tim netaji.
A ze mas dite? To maji doslova miliony matek, a pracuji, zkus to taky. Kdybys to delala, mela bys penize a kam jit. Takhle jsi jeho rukojmi. A jeste spekulujes, co bude az odejde Odejte, protoze na tebe kasle a ty na nej, ma te jistou a nic mu ten vztah nedava, z velke casti tvou vlastni vinou, jsi lina a pohodlna pracovat na vlastnim partnerstvi, co jsi jako cekala.
něco pravdy na tom asi bude ![]()
Svatá pravda…