Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, potřebuju poradit. Dcera minulý týden dobrala antibiotika, měla je týden, na začátku nemoci měla afty a horečku, tak jsem chápala, že nemá chuť k jídlu, snědla max. jogurt nebo si dala mlíčko, navíc byly ty děsný vedra.Ale ona krom jogurtů, večerní krupicandy a mlíka nechce doteď nic, max. si kousne 2× do rohliku nebo loupáku, a v neděli snědla půlku párku pro děti, což měla poprvé v životě, udělala jsem k tomu i bramborovou kaši, ale té se ani nedotkla. Jen k ní jdu s talířkem s jídlem, a už zdrhá a kňourá. Doktorka mi jen poradila probiotika z lékárny, ale já si nejsem jistá, jestli jí to nabudí chuť k jídlu, s chutí baští aktivie i jiné kysané výrobky, tak nevím, jestli tohle není zbytečné, navíc drahé
Co zafungovalo na vaše děti? A jak dlouho měly období „nejedení“?
Děkuju předem za rady ![]()
Ahoj,
probiotika měla brát ideálně už s antibiotiky (s tříhodinovým odstupem), je to tak lepší. Je možné, že ji po těch atb. ještě pořád bolí bříško a jogurty jí dělají dobře. Koupí probiotik rozhodně nic nezkazíš (a můžeš jí je sypat třeba do toho jogurtu), naopak, máš větčí šanci, že ti začně dřív jíst i ostatní jídlo.
O období nejedení bych se nerada rozepisovala, bylo by to na dlouho (mám pocit, že trvá tak odjejího půlroku do nástupu do školky a občas ještě teď- třeba dnes…
)
Vojta mel podobny prubeh anginy, nejedl od nedele do ctvrtka, hrozne malo pil, bojovala jsem s nim o kazdy lok, aby neskoncil na kapackach… je to zhruba tri tydny, co ty atb dobral a teprve ted zacina " jist". bud rada, ze ji jogurty, vojtik je nechtel. v puse se mu 4 dny po tech atb pak udelala moucnivka. i pres lactobacily.
takze to chce cas.
davej ji to, na co ma chut. ono se to zlepsi.
Příspěvek upraven 02.07.13 v 00:11
@andrea74 píše:
Bylas na kontrole? Na co brala ATB?
Na kontrole jsme byly, sedimentace ok, brala Ospen 400,tekutá atb.,měla náběh na angínu, prostě někde chytila nějakej bacil, pač když jí brala doktorka krev, tak měla prý strašný hodnoty ![]()
@obrazek píše:
Vojta mel podobny prubeh anginy, nejedl od nedele do ctvrtka, hrozne malo pil, bojovala jsem s nim o kazdy lok, aby neskoncil na kapackach… je to zhruba tri tydny, co ty atb dobral a teprve ted zacina " jist". bud rada, ze ji jogurty, vojtik je nechtel. v puse se mu 4 dny po tech atb pak udelala moucnivka. i pres lactobacily.
takze to chce cas.
davej ji to, na co ma chut. ono se to zlepsi.Příspěvek upraven 02.07.13 v 00:11
Aha, protože mně dr. na kontrole říkala, že tak ještě 2 dny po dobrání nebude chtít jíst, ať s tím počítám, a dneska to bylo 5.den,a ona mi říkala, že je to divný, a že už to atb nemůže být, takže asi i může. No nic, tak ještě počkám. Je mi jasný, že hlady neumře, ale znáte to, jak dítě nejí „normálně“,člověk je z toho nervozní ![]()
Pokud to byla angíny vyvolana streptokokemA-to je spálový bacil,,nevím, jestli dělala dr. výtěr, tak tam by se Ospen měl brát 10 dní a je možné, že se to hned po dobrání může vrátit…Ani ty děti nemusí bolet v krku, sedimentace může být nízká…dělala i moč po ATB? Uvidíš, pokud by se ti něco nezdálo, šla bych klidně na výtěr…jestli tam není…třeba nejí, že jí bolí v krku, jogurty jsou chladný a kloužou…
@andrea74 píše:
Pokud to byla angíny vyvolana streptokokemA-to je spálový bacil,,nevím, jestli dělala dr. výtěr, tak tam by se Ospen měl brát 10 dní a je možné, že se to hned po dobrání může vrátit…Ani ty děti nemusí bolet v krku, sedimentace může být nízká…dělala i moč po ATB? Uvidíš, pokud by se ti něco nezdálo, šla bych klidně na výtěr…jestli tam není…třeba nejí, že jí bolí v krku, jogurty jsou chladný a kloužou…
Výtěr nedělala, jen krev a výsledky špatný, na kontrolu jsme měly dovézt i moč, ale nepodařilo se nám chytit do nočníku…takže zase jen brala krev, a dobrý, ale dceru nenechala atb dobrat asi z důvodu, že je kardiak, aby ji zbytečně nezatěžovala, říkala, že i ty horečky jí daly zabrat ![]()
Tak ještě pár dní počkám, budu zkoušet, a uvidim ![]()
Myslím že to přejde..já osobně mám hodně ráda jogurty, a když jsem nemocná, tak jsem schopná žít jen na nich, oni se dobře polykají, a je to příjemný na bolavý krk, tn chladnej jogurt ![]()
@slavuska1 píše:
Myslím že to přejde..já osobně mám hodně ráda jogurty, a když jsem nemocná, tak jsem schopná žít jen na nich, oni se dobře polykají, a je to příjemný na bolavý krk, tn chladnej jogurt
Snad jo. jogurty a podobný mléčný výrobky jí s chutí. Já jsem tohle nezažila ani u syna za 10 let, takže asi i proto jsem z toho nervozní ![]()