Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Az zaschnou puchýře? Chapu, ze vám hrabe, ale někomu by zase mohlo hrabnout, kdyz to chytí pred dovolenou..
Mladší má zaschlé strupy, ale má jich hodně, do kolektivu nepůjdem, jen na zahradu, ale problém je, že tu moc stín není a udržet mladšího ve stínu nejde, pořád někde lítá.
@pocker Já teda chodím i ted, kdy se ještě vysypává
ale chodím jen kolem baráku, kde nikdo není, je v kočárku zakrytá tak, aby na ni nesvítilo. Je ale bez teplot. Doma už to nešlo vydržet, vedro, nešla ani uspat. Je jí 8 měsíců. Starší kluk šel 7.den, kdy už měl neštovice zaschlé.
Ja bych se zeptala doktorky…uz si to nepamatuju, ale vim, ze jsme ven na prochazku chodili…
Jsme cerstve po nestovicich, dve skolkove deti. obe tedy mely lehci prubeh, v podstate bez teplot. mely nestovice hned po sobe a u obou jsem to udelala stejne. prvni tyden doma v klidu, nikam jsme nechodili. druhy tyden ven, na prochazky a na zahradu. bydlime na vesnici, takze jsme byli mimo kolektiv jinych deti. deti mirnit a nenechavat na slunicku. treti tyden do skolky.
Chodila jsem navečer a po tom, co už nepřibývaly pupínky a hojil se. Ne mezi děti.
Dcera po necelych 2 tydnech sla do skolky. Jakmile zaschnou strupy, tak uz pry neni infekcni. Nemela vubec teploty a litala mi doma jak blazen. Mela stovky puchyrku a kupodivu se skoro vubec neskrabala.
Pokud má neštovice zaschlý a nemá teplotu, tak můžeš. Jen je zatím potřeba se vyhýbat ostatním dětem nebo na neštovice upozornit. Klidový režim a držet se ve stínu.