Po kojení řve

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8664
20.12.13 20:27

@svycarka laktační poradkyně něco takového doporučila? To vejrám - jestli má byť jen základní kurs pro matky - tak musí vědět, že klobouček není chránič bradavky, ale protéza pro silně vpáčené bradavky…

@Schara spíše se unavil… I z divné bradavky se naučí pít (já třeba nemám bradavky vůbec, mám je úplně ploché, navíc mega prsa a naučili se mi z nich pít i dva nedonošení synové, i dcera… ). Zkus zrušit ten klobouček, klidně koj z obou prsou, než používat klobouček a ono se to upraví. A dr nemá pravdu, já kojila každé z dětí minim. 45 minut a nikdy jsem problémy s prsy neměla, jen zpočátku, než se to naučili a prostřední syn narozený ve 34 týdnu, než mohl na zákrok (měl podjazykovou uzdičku, tak se stříhala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
20.12.13 20:42

@Lili5 zkusim kloboucek zrusit ;) no a se zbytkem uvidime, jak to dopadne :) musim rict, ze kojeni je jako celkem veda :mrgreen: jsme si myslela, ze se dite prisaje, naji a je to. no a neni :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
20.12.13 20:49
@Schara píše:
A je mozne aby v obdobi spurtu vydrzel chrnet 3 hodiny? jako ted :mrgreen: ja myslela, ze se i casteji budi ty miminka. ale je pravda, ze byl predtim 2 hodky vzhuru a asi se unavil v kombinaci s tim koupanim :)

maly mal spurt v 4t a cely den bol rev, kojenie, nosenie a tak dokola..ale cecer usnula spall od 20-3h, to bolo rychlo kojenie a opat spanok do 7..a potom rev a tak dokola..trvalo to asi 11dni..hruuuuza des..vydrz, bude lip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
20.12.13 20:52

@Lili5 :nevim: ale rikam nemela jsem kloboucek porad.jen co jsem mela ragady jak hrom a u kojeni brecela bolesti.nez to vzdat, to jsem radeji sahla po kloboucku. malemu to saci Reflex nijak nepokazilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
20.12.13 21:01

@Schara Já jsem sobec, já kojím přes klobouček, já bych to na holo asi nedala… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35871
20.12.13 21:31

Ja teda vecer kojim i hodinu a to to neni uz zadne malinke miminko :nevim: tyhle rady o limitu nesnasim, kazde dite je jine, moje kdyz jen ji, tak uz to ma za 5 minut hotovo a kdyz to ma na spani, tak je to proste dele. Nastesti mam v tomhle dobrou doktorku, proste kojit, jak si rekne, ono se to casem upravilo samo. Kloboucky jsem pouzivala.asi tyden ze zacatku, kdyz to bolelo a mala mela spurt, pak uz nebyly potreba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.12.13 06:39

@Schara docela je, jsem taky z toho byla vyjukaná, gor když první dcera nepřibírala, dr. mě nutil do dokrmování, tehdy jsem ještě nebyla laktační poradkyně, dneska už vím své…

@svycarka jj, bolí to moc - taky jsem si tím prošla, asi každá maminka. Buď ráda, že jste to ustáli, je to opravdu chůze po hodně tenkém ledě a bohužel dodnes si spousta maminek myslí, že jim klobouček bradavky nějak ochrání a sestry v porodnici radši nandají mamince klobouček, než by si k nim sedly a vysvětlily kojení pořádně, spravily techniku apod.

@pikola já večer taky kojím hodinu, střídám prsa… Malý má už 11. měsíců, vyhovuje nám to tak spolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
21.12.13 08:49

Ahojda, tak jsem zkousela nechat kojeni prckovi a vypadalo to tak: v 9 prvni kojeni 40 minut a pekne usnul a ja taky, spal skoro do dvou (nadhera :mrgreen: ) pak dalsi kojeni, sal (hltal 5 minut) a pozvracel se, takze prevlict postel, ja chytrak si tam zapomnela pod nej dat plenu a pak rev, chtel znova prso, dala jsem a sal 30 minut a usnul, spal do pul 6,pak dalsi kojeni u prsa byl 50minut, jen cucal a napul spal, tak jsem ho odpojila, protoze bradavky mam obe zas ozuzlany a boli :nevim:… no a nasledoval rev, nebyl teda nepretrzity, chvilema i pekne koukal, kopal nozkama(vysvobodila jsem ho z sirokeho baleni) a prděl :mrgreen:. po hodce jsem mu dala znova a usnul u prsa do 10 minut :nevim: :nevim: :nevim: nevim co uz s nim, kojila jsem v leze, maly byl na boku, natesno u me, i pro me to bylo pohodlne, tak nevim, jestli ty prsa boli kvuli technice nebo jak me jen ozuzlava. ale delam to jak me ucili v porodce a i kojeni net mam nastudovane :think: uvidime, dam mu jeste sanci a kdyz to moje prsa nedaji, v supliku je odsavacka a najede na lahev, sice s MM, ale lahev.

@Lili5 on nam první tyden pribral málo 60g a dr. nas do prikrmu nenutila, jen rekla kojit a prijit za 10 dni na prevazeni a at nemam strach, ze hlady neumre. tak jsme sli za 10 dni s tim, ze jsem kojila 20 minut jedno prso a slus a pribral uctyhodnych 500g a ted tohle…

@xantipi hlavne aby to vyhovovalo vam dvema ;)

edit: jeste dotaz, kdyz mi usne u kojeni v leze, tak myslite, ze vadi, ze ho nezvedam na odkrknuti? jeste si ho jednim okem hlidam, tak pul hodky, kdyby si ublinkl a mam ho stale na tom boku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.12.13 08:56

@Schara schéma kojení vypadá naprosto perfektně, nevím, proč bys ho chtěla trápit flaškou? Mateřinu odsáváním dlouho neudržíš, je to navíc magořina (odsávala jsem osvojené holčičce), nesmírně pracné, navíc zbytečné. Já vím, že prsa při ragádách bolí, ale jak se to vydrží, tak se to upraví. Jak zmákne techniku, bude zase líp. Nemáš bradavky třeba červené, že by tam byla kvasinka? To by pomohl Canesten, jen se musí před kojením umýt. Věř, že bolest třeba při retenci a jejím následném vysávání je daleko horší… Já vím, že se teď bojíš každého přisátí (já u svého draka ostatně taky, on zase je kelišová - musí vše vidět a vzhledem k tomu, že kolem pobíhá neustále některý z jeho mnoha sourozenců, tak je ve střehu a když mými „nebradavkami“ škubne, je to parádní požitek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
21.12.13 09:03

@Lili5 ne cervene nejsou, po kojeni jsou do ruzova, ale to prikladam tomu sani. ted v klidu jsou normalni. jo obcas skube taky kdyz se vzteka u kojeni, to prikladam tomu, ze mu to rychle tece a nestiha polykat, je to na nem uplne videt, a to je bolest jako hrom. no snad mas pravdu a ta bolest se upravi a prsa prizpusobi.
kolik deticek doma pobiha? :) me staci ten jeden raubir :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
398
21.12.13 09:08

Dej mu jeste sunar… ;) Ma porad hlad, to je ten duvod. :) Asi mas malo mlika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.12.13 10:04

@Schara tak zkus trošku odsát před kojením - aby to neteklo tak rychle. Dětiček pobíhá šest :-). Tři osvojené a tři bio :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
21.12.13 10:57

@little-foxi jenze kdyz prso zmacnu, tak porad tece. obcas i strikne. navic ted jsem prevazila a vypil cca 80ml, me to neprijde uplne malo, rekla bych asi akorat ne? navic se uz i pustil, ale stejne breci…

@Lili5 tak to smekam tolik deti a jeste si vzit ke svym detem jine deti ;) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.12.13 11:14

@Schara tak zkus ještě přiložit znovu, když pláče a neblinká. Možná chce jen Tvou náruč, je mu chladno, zahřeješ ho, zklidní se u Tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
21.12.13 11:15

@Schara 80 ml je paráda! O množství mléka se nemusí bát žádná maminka, každá ho má dostatek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí