Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No, me se plodovka po te tekutine zbarvila do zeleno modra. Asi si ji uz nechaji v porodnici ![]()
Mě šla plodovka při druhé dceři i s krví, takže byla červená, při první dceři mi ji pichali na porodním pokoji to jsem ani neviděla co vyteklo.
Tak se Patricie těšíme na zprávy, hlavně ať jste oba v pořádku. Kdyby si tě tam nechali, tak nám dej nějak vědět ![]()
@Elata píše:
Kontrakce nastupují až do 24 hodin po odtoku plodové vody. Někdo je dostane hned, někdo až za víc jak den. Ale do porodky bys měla zajet na kontrolu, aby Ti to potvrdili nebo vyvrátili, aby se k malému nedostala infekce.
tak to rozhodně nesouhlasím, kontrakce mi nastoupili u každého porodu okamžitě po prasknutí plodovky a plodovka odtékala až do samotného porodu, první porod 8 hod. druhý 6 hod. nevím kde si načetla 24 hod, to je podle nesmysl…
Neni to nesmysl, po odtoku plodovky mohou zacit kontakce az do 24hod. pokud se sami nerozjedou tak bud daji vyvolavacku, nebo pockaji.
@saminomimino tak to zas nesouhlasím já, protože někomu praskne voda a dokonce po dni porod musí vyvolávat. Ležela jsem na rizikáči a věř, že to tam bylo běžné, že po odtoku plodovky museli po dni porod vyvolávat.
Tak nevím, jak Patricia už se neozvala, jak dopadla v porodnici, tak to si ji tam asi nechali
furt nahlížím, jestli se dozvím nějaké novinky a nic
, snad nám dá nějak vědět ![]()
Asi uz to neni aktualni, ale jen bych tu chtela upresnit par veci…
@saminomimino to neni pravda, me odteklo trochu vody a kontrakce se dostavily az za 24 hodin, tedy ty co byly k porodu. Casto se i ceka, jen se maminka hlida a po nejake dobe dostane antibiotika.
voda muze tect malo, po trochach, nebo najednou velky proud. Do dvou hodin by clovek mel byt v porodnici, udava se kvuli infekci, ale zase na druhou stranu, pokud se v mamince nikdo moc nevrta, je v domacim prostredi, tak sance neco chytit je mensi, nez v nemocnici pri castych kontrolach.
pokud je mimco ale nahore, hlavicka tesne nedoleha, tak by se melo pri odtoku vody jet rychlou vleze hned do porodnice. Hrozi ze se do porodnich cest dostane driv pupecnik. Tak je dobre si tohle u dr. zjistit.
@saminomimino píše:
tak to rozhodně nesouhlasím, kontrakce mi nastoupili u každého porodu okamžitě po prasknutí plodovky a plodovka odtékala až do samotného porodu, první porod 8 hod. druhý 6 hod. nevím kde si načetla 24 hod, to je podle nesmysl…
V učebnici a skriptech pro porodní asistentky.
![]()
Ahoj Holky,
tak dobra zprava, nebyla to plodovka, jen nejaky vetsi odtok vytoku ci co.
Uz jsem doma a muj malej drobec je v poradku. Dekuji za podporu ![]()
@Patricia223 píše:
Ahoj Holky,tak dobra zprava, nebyla to plodovka, jen nejaky vetsi odtok vytoku ci co.
Uz jsem doma a muj malej drobec je v poradku. Dekuji za podporu
To je dobře, že jste oba v pořádku, alespoň sis vyzkoušela, jak to tam chodí a budou tě opečovávat
.
@Patricia223 píše:
Ahoj Holky,tak dobra zprava, nebyla to plodovka, jen nejaky vetsi odtok vytoku ci co.
Uz jsem doma a muj malej drobec je v poradku. Dekuji za podporu
Paráda!! Ještě si spolu hezky užijte otravného překážejícího břicha a nepohodlného spaní. Už den po porodu ti to bude chybět. ![]()
Pravda, užívej…mě po prvním porodu ti břicho chybělo okamžitě, honom honem jsem ho chtěla zpět…no, podařilo se, kvůli kojení až za víc než rok, mám je 22m od sebe, mladšímu je teď 5 m, a už zase cítím v břiše nějaký prázdno, hcybí mi tam kopající nožičky
no uvidíme, chtělo by to aspoň 3 roky pauzu…
![]()