Po ránu mokro v posteli - 37tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14856
24.6.12 22:26

@Patricia223 ;) jestli jsi 37, tak at se mimi jeste dopejka.

me se po brisku stejskalo teda dost, ale uz mam taky dalsi. Jen trochu doufam, ze tentokrat mi voda nepraskne, skejsla jsem v porodnici o den driv a ted to bude asi narocnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
24.6.12 22:29

Mě podruhý praskla večer v půl 11, ale do porodnice jsem jela až ráno..kvůli staršímu, a odpoledne už jsem šla i s mimískem domů, na revers, já bych nevydržela 3 dny v porodnici, když bylo všechno ok, já bych se po starším ustýskala, a on po mě taky :? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
24.6.12 22:35
@suik píše:

Třeba budeš mít štěstí, jako já při druhém porodu, jsme nepoznala, že rodím :oops: dojeli jsme tam, sestra mě převzala u dveří a už mě vlekla na porodní pokoj, malá byla od zazvonění na porodní oddělení tak 10-15 min. venku, chyběl kousek a narodila se v autě dědovi. Takovou rychlovku by si zasloužila každá. Při první porodu jsem tam strávila dlouhé 4h. než se malá narodila :P.
PA mi nadal, že příště bych měla dojet tak akorát, ani brzo ani pozdě :pankac: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
24.6.12 22:52

Ahojka… pokud nemáš již zminovaný roztok na rozpoznání plodové vody, můžeš se spolehnout na svůj čich, Plodová voda má sladkou vůni. Přeji Hladký průběh :-) Ji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
25.6.12 10:32

@IvkaH tak to i ten prvni jsi mela rychlej…ja to mela cca 7,5 hodiny, nepocitam to zevlovani v porodnici, kdy kontrakce byly jeste nepravidelny.

Ovsem ten druhej :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.6.12 11:05
@suik píše:
@IvkaH tak to i ten prvni jsi mela rychlej…ja to mela cca 7,5 hodiny, nepocitam to zevlovani v porodnici, kdy kontrakce byly jeste nepravidelny.Ovsem ten druhej :*

byla jsem po hamiltnovi, takže to podle mě vše urychlil, ráno na kontrole gyndař udělal hemiltna, večer jsem vyžehlila prádlo a skoro v 1h v noci jsme museli do porodky, malá se narodila 4:57, u druhé holky, jsem byla v sobotu na pohotovosti se zubama, tam mi opichala pusu, říkala, že na dítě to nemůže mít žádný vliv, druhý den malá vyletěla raketovou rychlostí, žádné velké bolesti, tak si myslím, že ty injekce na pohotovosti to ovlivnily, že rodím jsem poznala, až mě to doma začlo nutit tlačit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
26.6.12 13:23

@EvaG
já píši jen co jsem zažila já, nepopírám že to může být i jinak, jen jsem reagovala na to že tu někdo psal že po odtoku plodovky nastupují automaticky kontrakce po 24 hod, vím že to tak nemusí být, že mohou nastoupit i i hned, neříkám však že to nemůže být i později, jen si nemyslím že je to striktně po 24 hodinách to se přece nedá tvrdit :think:

• Citovat
  • Upravit
10937
26.6.12 13:28

@saminomimino prosím přečti si znova celý příspěvek co ta maminka psala, v první větě sice píše, že nastupují až po 24hod, ale pak v další větě napíše, že mohou nastoupit někomu hned. Takže akorát je to mylně napsáno. To se mi stává běžně, že něco napíši a myslela jsem to jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saminomimino
26.6.12 17:51

@EvaG
ano, vlastně o nic nejde, nechci se tu hádat, někdo má zkušennost takovou někdo jinou a něco píší chytré knihy, doufám že to tazatelce dopadlo dobře a miminko ještě ponosí, je čas i já ho ještě mám :hug:

• Citovat
  • Upravit
14856
26.6.12 21:33

@saminomimino ono to bylo mysleno hlavne tak, ze do 24 hodin by se kontrakce mely dostavit, pokud ne, je neco spatne a melo by se to nejak resit. Hrozi infekce a tak…
Nekde se ceka i dyl, u me by cekali cca 30 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
26.6.12 21:47
@suik píše:
@saminomimino ono to bylo mysleno hlavne tak, ze do 24 hodin by se kontrakce mely dostavit, pokud ne, je neco spatne a melo by se to nejak resit. Hrozi infekce a tak…
Nekde se ceka i dyl, u me by cekali cca 30 hodin.

Máš pravdu, někde dokonce nasazují ATB už po 12h. od odtoku plodové vody někde po 24h, ale nejpozději do 36h by se mělo dítě narodit (ale v každém případě dávají ty ATB, aby se nepřenesla ta infekce) ono se to asi nesmí řešit tabulkově a chytrýma knížkama se řídit, taky není dobré :mrgreen:. Určitě bych se po odtoku plodovky nespoléhala na to, že píšou v nějaké knize 24h a do té doby seděla doma na prd… a pak došla do porodnice po 24h a tam mi řekli je pozdě měla jste dojít zavčasu :zed:. Od mojí tety kamarádce (39let) loni na jaře zemřelo dítě v ní ve 37tt, přestala najednou cítit pohyby a bylo to v prd… jsem zastáncem 100× zbytečně do nemocnice jak jednou pozdě. Sama jsem se máme před x lety narodila ve 32tt prý mě vytáhly tak tak, opatrnosti nikdy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.6.12 22:06

@IvkaH to ne, ale zase nadruhou stranu kolikrat nemusi byt clovek do tech dvou hodin v porodnici, jak se udava…ja jsem teda nakonec sla, byla jsem doma nesva a mozna jsem se mela aspon vyspat (infekci bych z perin chytla asi tezko), v porodnici jsem ocicka nezahmourila a pak rodila bez spanku. ale zase me tam nikdo nehonil na vyvolani, nechali me osudu, jen kontrola a po cca tech 12. atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
27.6.12 13:38

Já vám napíši moji zkušenost, jeslti teda nevadí.
U prvního dítka mi přesně o půlnoci praskla plodová voda, čirá, bolesti byli po půl hodce mírné, jak slabší MS. Tak po odtoku jsme se dostavili do porodnice kdy voda najednou byla zelená, zkalená, bolesti byli a boužel né ty pravé, něco se dělo, tak po 6-ti hodinách od prasknutí vody, dcera začala kolabovat a bolesti byli po minutě nepravé. Nevím co by se stalo kdyby jsme se do té porodnice nedostavili.
Druhý porod mi plodovka opravdu mírně prosakovala od 26.tt, pořád mi říkali, že to plodovka asi není, že NENÍ MOŽNÉ, ABY PROSÁKLA JEDNOU ZA TÝDEN, no a po měsíci kdy jsem byla střídavě doma a v porodnici jsem musela porodit v 31.tt, protože voda prosakovala, sice málo, ale i přes atb jsem dostala do plodovky silnou infekci, voda prosakovala a netvořila se tak ji bylo málo a voda prosakovala z toho důvodu, že v těhotenství nebylo fyziologické, ale syn měl abnormálně dlouhou pupeční šňůru, do které se zamotal a poslední tři dny se na ni škrtil, monitory byli chvílu v pořádku a pak špatné a oni nevěděli co se děje. Takže za mě, po odtoku se dostavit do dvou hodin do nemocnice, nenechat se odbýt. A pokud máte podezření, že voda prosakuje tak raději jed otravovat. Mě když viděli na pohotovosti, tak se mě ptali co tam zase jako chci, že je vše OK, že to voda není, ale pak jsem narazila na super doktora, vody bylo mín a pohyby jsme cítili slabě, jěště mi vynadal, ale nakonec poslal domů, s tím, že jakmile něco tak rychle přijet, to pak bylo pondělí a mě voda prosákla a hodně, tak do nemocnice viděli mě tam a hned co tam zase chci a že jeslti chci být hospitalizovaná, no arogantní PA, přišla doktorka viděla monitor a nechala mě tam, s tím, že je slabé srdíčko, pak mě dělali monitory, první byl špatná a ten druhý na to byl v pořádku, až jsem opět narazila na skvělou PA, která byla opravdu obětavá a stála u mě při monitoru, hned valila pro doktroku a malý musel ven, CRP jsem měla k tomu strašně vysoké i přes ATB.
Takže za mě RADĚJI 100X NEŽ JEDNOU POZDĚ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.6.12 18:54
@EvaG píše:

Maličký je v pořádku, když se tak brzo narodil?
Moje máma říká, že když jsem se ji tehdy narodila tak brzo, že jsme byla jak králíček malá, nic mi není jen jsem hrozný nervák, vše musím mít hned, po mém, strašně netrpěliví, to prý souvisí hodně z nedonošením. Když jsem ležela s Patricii v porodnici loni, tak se mnou na pokoji ležela 32letá vyplašená prvorodička, rodila taky 31tt nebo 32tt že měla vysoký tlak, malou to ohrožovalo, tak ji z Hradiště z nemocnice převáželi do Zlína, že tam jsou na takové miminka připravení o ně bojovat. Malá se narodila o 2 dny dřív jak moje, myslím že byla 2-3 dní na JIP, pak když mě pouštěli, tak říkala primářka, že ji dali na ten mediál, za 6 týdnů po nás psala mamka, že šli dom, statečné miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.6.12 18:57

Omlouvám se za chyby, ale mám na klíně tu moji veverku Patričku, psát jednou rukou je děs :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí