Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Abych rekla pravdu, do chaty bez vody bych nejela. Budou treba vedra, mimino bude treba omyt, to budete nosit vodu z umyvarny kdo vi, jak daleko? Nebo se radne posejri, poblije atd..jako jasne, ze by to slo, zalezi, jaky komfort potrebujes.Ja zvladnu lecos, ale s miminem je to uz tak dost narocny a nemit vodu po ruce, nedovedu si predstavit..Zvolila bych vikend v komfortnejsim prostredi.
@hanka.br. Já nevim my doma klimatizaci nemáme a každé leto je tu nesnesitelné vedro. Plánuji jet s miminkem na chatu a do stanu tohle léto, protože to pro nás všechny bude snesitelnější než být u nás v bytě. Tomu miminku to nejspíš bude uplně jedno. Osobně s takkhle malym miminem nebyl problem jet 800 km ted už je to mnohem horší
@hanka.br. píše:
Samozřejmě, že přežilaAle je to opravdu nutné, aby měsíční kojenec někde přežíval?
Upřímně, v čem je z pohledu kojence jiné to, jestli voda teče otočením kohoutku nebo ji musí tatínek přinést od studny? V čem je jiné, jestli spí s mámou v posteli A nebo v posteli B? V čem je jiné zda dá máma lahvičky vyvařit do mikrovlnky nebo je vyvařuje v hrnci na bombě? To je pouze o pohodlnosti rodičů, podmínky pro mimino dokáží zajistit totožné, ve vedru venku spíše lepší než někde ve vyhřátém bytě…
@hanka.br. píše:
Opravdu si všichni myslíte, že je měsíčnímu miminku jedno, jestli je doma nebo někde v chatě u rybníka a důležitější je, aby byla v pohodě a odpočatá maminka?
Jo s klukem jsem cestovala prakticky n od narození. Mám naprosto spokojený. dítě, který miluje cestování
@Eemii píše:
Abych rekla pravdu, do chaty bez vody bych nejela. Budou treba vedra, mimino bude treba omyt, to budete nosit vodu z umyvarny kdo vi, jak daleko? Nebo se radne posejri, poblije atd..jako jasne, ze by to slo, zalezi, jaky komfort potrebujes.Ja zvladnu lecos, ale s miminem je to uz tak dost narocny a nemit vodu po ruce, nedovedu si predstavit..Zvolila bych vikend v komfortnejsim prostredi.
Psala, že v chatě je záchod a umyvadlo… tedy voda tam bude. Jinak já chápu, že někdo nechce jet kvůli svému komfortu, já bych taky okolo šestinedělí nejela někam, kde nemám k dispozici sprchu, protože jsem ji využívala několikrát denně, ale nebudu tvrdit, že je to kvůli ohledům vůči miminu.
@hanka.br. píše:
Samozřejmě, že přežilaAle je to opravdu nutné, aby měsíční kojenec někde přežíval?
Mám po 5 letech doma už trošku zatvrdly mozek. Asi potrebuju vysvětlit rozdíl mezi zitim doma a prezivanim mimo domov ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, v čem je z pohledu kojence jiné to, jestli voda teče otočením kohoutku nebo ji musí tatínek přinést od studny? V čem je jiné, jestli spí s mámou v posteli A nebo v posteli B? V čem je jiné zda dá máma lahvičky vyvařit do mikrovlnky nebo je vyvařuje v hrnci na bombě? To je pouze o pohodlnosti rodičů, podmínky pro mimino dokáží zajistit totožné, ve vedru venku spíše lepší než někde ve vyhřátém bytě…
Tak pod to se klidně podepisu. ![]()
@annaei My krátkou Fabku, no už kupujem větší, brzy nás bude víc a to už by bylo úplně v pytli
Jee ale na chatu se tesim, též pojedem po šestinedělí, ale je to v podstatě barák u řeky, tak tam je to v pohodě.
@j.a.n.i1 píše:
Asi tak. Moje máma s námi byla na chatě každý rok od května do září, a to i v roce, kdy jsme se narodili. Myslím, že to pro nás bylo mnohem lepší než pražský byt: procházky v parku vs. procházky v lese, spaní při otevřeném okně vs. spaní v kočárku na zahradě, válení se na dece v pokoji vs. válení se na dece na trávě, permanentní hluk města vs. zvuky venkova… jo, na chatě musela prát plíny na valše a nosit vodu ze studně, ale tím jsme jako děti fakt netrpěly.
@hanka.br. píše:Že sem nepostřehla, že by tady někdo psal, že není třeba brát ohledy na mimino
Nepřekrucuju vůbec nic.
@j.a.n.i1 píše:
@Akivasha Ti nevím, když vím, jak vypadal Voyager když jsem jela s 8 měsíčním na tábor a pak je 2 dětmi (8 měcíců a necelé 3 roky), tak můžeš feldu nafukovat jak chceš, ale hmotu nepřekonáš
My jsme v ní fakt jeli na dovolenou, dvě děti, mladší pětiměsíční mimino, tudíž veškeré krámy jako kočár, postýlka, pleny, atd atd. No dneska vůbec nechápu, jak jsme se vešli, protože teď jezdíme bez kočáru, bez postýlky bez plen v mnohem větším autě a zavazadlák máme až po strop plný
![]()
@hanka.br. píše:
Já se jenom ptám, nikomu nic nevnucuju. Pokud spokojenost matky závisí na tom, jestli bude v chatce u rybníka, tak prosím. Zkrátka si myslím, že měsíční miminko určitě má svoje potřeby a že mu není jedno, kde je. Určitě by rodina s ohledem na kojence mohla zvolit víkend v prostředí, které miminku zajistí hygienu, klid a ticho na odpočinek, případně klimatizaci a nerezervovat osm měsíců dopředu chatku bez sprchy u rybníka, kde žerou komáři a hulákají trempové u ohně. Bez ohledu na to, že nikdo netuší, jak bude probíhat poporodní adaptace miminka i maminky. Ale pokud jsem jediná, kdo si myslí, že je třeba brát ohledy na miminko, v pohodě, to mi nevadí.
no nevím, jestli jsi někdy teď byla v kempu, ale poslední co tam potkáš, jsou zpívající trempové u ohně ![]()
Termín je termín, klidně můžež přenášet, mít pak císař.. Já měla termín 11 přenášela do 23 císařem a přijela jsem dva dny před Silvestrem domů..
Takto.. myslím, vyložteně riskatní ne, ale myslím, že si to tam stejně neužiješ.. ![]()
Záleží na mimču, ale pokud tam budeš každou chvilku kojit, přebalovat nebo dělat UM, třea ti v noci spát nebude atd..
To sam děláš doma, ale co si budem, někde sama doma můžeš být nevyspaná ucuchtaná, na chatě je to asi jiné..
Ale třeba pokud bude pěkně, pojedeš s mámou ta ti tam půmůže proč ne, ale asi bych takto dopředu neplánovala