Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jo a proplachovat jemne, at se ti to nerozkrvaci. Spis presunout tekutinu na zub nez s ni machat sem a tam ![]()
@chozin no to nevím
Manželovi teď postupně trhají všechny osmičky, spodní mu museli řezat - byla dost zalezlá (5 stehů) a chirurg mu řekl hned vyplachovat heřmánkem nebo roztokem stopanginu (kloktadla ve vodě) - všechno studené!, hlavně po každém jídle pořádně vypláchnout. Jo a prosím tě večer si nedávej teplou sprchu, jako můj chlap, pěkně se mu rozproudila krev a pak jsme to nemohli zastavit, jak mu to z toho sekanýho zubu valilo, myslela jsem, že ho praštím
To jsem ho varovala, že se má umýt jen studenou vodou… Stani
@Stani1701tak třeba po řezání nebo složitějším trhání to je jinak, já měla zub za 5 vteřin venku a vše bez problémů, za 2 hodiny jsem jedla těstoviny s omáčkou a díru jsem 2 dny nevyplachovala jak mi řekl doktor a fááákt pohoda
Nevyplachovala jsem ani jednu, sice mi při první doktor doporučil odvar z heřmánku, ale nevyplachovala jsem.¨
Jen jsem u poslední papírovým kapesníkem lehce vyssávala krev.
Mě doktor trhal 3 moudráky najednou a řekl vyplachovat hned Corsidolem. Anagetika mi nezabíraly vůbec, trpěla jsem jako pes ![]()
Tk jsem zase tady. Už jsem skoro týden po vytrhnutí a pusa pořád pekelně bolí bez přestávky. Přestává pomáhát paralen a nurofen pro děti taky - ze zoufalství jsem jej použila, prvních pár hodin pomohl-. Mám jakoby celou dáseň stuhlou a nemůžu na to kousat, jinak to bolí šíleně v celé dásni do půlky.. Jak dlouho to ještě může trvat? Děkuju, už jsem fakt zoufalá ![]()
Ahojky holky včerami vytrhli horní stoličku byl pod ní váček takže docela lahůdka trhání, ale chci se zeptat jak pečovat o tu díru? Loni my k tomu nikdo nic neřek a já vyplachovala až jsem si udělala suché lůžko, takže vím, co je to za bolest a proto z toho mám hroznej strach. Zatím to teda naštěstí nějak extra nebolí, ale mám tam jakoby bordel z jídla nebo co to je nevím snad to není hnis, ale bojím se s tím cokoliv dělat a mám pocit, že mi páchne z úst. myslíte, že to můžu nějak opatrně vyštourat, abych si neporušila tu sraženinu, kterou teda nevidím, ale doufám, že tam někde je…drmy řekla nevyplachovat ani šalvěj heřmánek nic malinko jsem si poválela v puse listerin jelikož mám fakt pocit pachu z pusy…
Ahoj holky. Prosím radu. jsem po vytrhnutí osmičky (včera) a vadí mi jakoby ty stehy na jazyku. Pořád mě z toho natahuje. Neměla bych zajít za dr. až mi ty cancky zkrátí, at mě nedráždí jazyk?
Ahoj holky,
dnes mi trhali pravou horni osmicku. Stejne jako predchozi 2 to byla rychlovka - zalezitost asi 5 vterin. Nejsem otekla, rana me neboli, nekrvaci. Mam sileny hlad a jogurty, ochucena mleka, atp. me nezasyti.
Myslite, ze se muzu normalne najist, kdyz budu kousat na druhe strane? Predchozi osmicku mi trhali uz pred 7 lety, takze si postup vubec nepamatuju, ani zda se o ranu nejak pecuje nebo se zaceli sama..
Pan doktor mi zadne instrukce nedal.. Dekuju. ![]()
@Lucyanne
Mě řekl dva dny kašovitou stravu. Nekousat aby se tam nic nedostalo. Jedla jsem jogurt s medem
Rána se zacelí sama. Můžete případně vyplachovat ústa, ale nemá se sahat kolem rány kartáčkem.
Příspěvek upraven 06.10.17 v 18:17
@morinka7 ty jo, ja nevydrzim nejist, jsem hroznej zrout a fakt kasovita strava me nezasyti. ![]()
No, mozna si upecu kure s kasi a mixnu to. ![]()
@Lucyanne
Tak třeba bramborovou kaši a k tomu rozmixovat nějaké maso, nebo haši? Nebo třeba kaši (krupicovou, ovesnou, rýžouvou)? Možností je hodně ![]()